May 20, 2016

Backpackers Bersama Anak-Anak ke Pulau Langkawi Part 3


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Panjang cerita Eyda kat Langkawi ya.. Sebenarnaya cerita tuh tak laa sebanyak gambar.. Bab nak mengedit gambar rasa macam banyak dan panjang satu-satu entri nih..

Okey laa seperti mana yang dijanjikan, Eyda nak sambung balik lokasi seterusnya Eyda dan anak-anak di Pulau Langkawi..

Entry sebelumnya boleh baca di SINI dan SINI..


Lokasi Kedua - Interactive 3D Art Museum 

Turun dari Cable Car, Eyda tengok masih sempat untuk kami masuk ke Interactive 3D Art Museum.. Ianya berada dalam satu kawasan yang sama dengan Cable Car..

Bukan jauh pun, sebelah jer dekat dengan kaunter tiket Cable Car..

Jangan korang tak tahu, inilah Interactive 3D Art Museum yang terbesar di Malaysia dan merupakan yang kedua terbesar di dunia.. Besar tak?

Pelbagai kategori lukisan ada di sini.. Ianya menghasilkan lebih daripada 100 lukisan.. Uishh kalau dah sampai kat sini, silalah sediakan kamera atau telefon yang mempunyai bateri yang mencukupi..

Jangan jadi macam Eyda, telefon dah kehabisan bateri masa turun dari Cable Car.. Bateri kamera plak dah makin kurang gara-gara tertekan butang ON.. Huhuhu bertabah sajalah..

Jom layan gambar yang sempat Eyda snap.. Eyda letak yang comel-comel sudah laa ya.. Kalau ada yang kurang comel tu buat-buat tak nampak sudah laa..

Harap jangan muntah plak tengok gambar yang banyak nih..








Ehh ada ikan duyung budak lelaki laa..


Jom meluncur jap..





"Tolong Kimie nak kena makan nih"










Mari kita panjat pokok buluh dengan panda..






Jom perasan jadi retis jap..



Habis laa kimie kena duduk dalam botol..
















Ehh bear nak bisik apa tu?



Bunga ini Eyda hadiah buat semua pembaca yang sudi singgah ke entri nih..




 


 Jom buat larian obor..


Ni namanya shopping tak ingat dunia..


LOVE ini Eyda nak bagi kat sesiapa yang sudi singgah dan meninggalkan sebarang komen untuk Eyda..


Fuhh penat edit dan upload gambar berkoyan nih.. Gambar jer pun dah penuh entri.. Tu malas nak tulis panjang-panjang.. Hehehe..

Harap terhibur dengan sebahagian gambar di dalam Interactive 3D Art Museum nih.. Memang abis laa bateri handphone dan kamera Eyda.. Apapun memang berbaloi dapat berada kat sini..




16 comments:

  1. Bestnya! Puas bergambar macam2 gaya ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best, itu pun pilih-pilih gambar jer nak bergambar.. izzat lastly tak mau bergambar dah sebab pening katanya..

      Delete
  2. Dah part 3. Nak gi gostan baca part 1 & 2 jap eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dah part 3.. banyak lagi part nak story kat sini..

      Delete
  3. Replies
    1. laa kenapa tak masuk, best tau.. penat nak posing, duduk kat dalam nih..

      Delete
  4. Paling suka gambar bujang berdua tu panjat buluh dengan panda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan seronok boleh memanjat macam tu..

      Delete
  5. 3D kat sini lagi best kut
    yg experimen tu mmg npk real
    yg pelik caner npk kepala je tu
    xleh bla tgk izat kimie panjat btg buluh ngan si panda tu
    npk betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best laa El.. terlalu banyak gambar untuk berposing.. ala2 padang pasir pun ada..

      kan nampak real yang experiment tu..

      ada laa teknik untuk nampak kepala tu..

      seronok diaorang boleh memanjat batang buluh tu bersama panda..

      Delete
  6. Tengok gambar2 pun dah seronok, belum ke sana lagi ni... menarik... nak pergi jugalah klu ke sana nanti... thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. bestnya kak ! tambah pulak anak2 akak dah besar. dah boleh buat geng dah hehehe

    ReplyDelete
  8. Ni kalau laki Fida dapat p ni...Mau camera penuh gambaq dia ja..hahaha..

    ReplyDelete
  9. kimie ni bab bergambar pandai sangat nampak muka dia jadi buat... gambar dalam botol paling wink hihihihihi

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...