October 8, 2015

Tren Komuter Sektor Utara Melalui Kamunting - Butterworth - Gurun


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Maaf agak lambat Eyda update mengenai Komuter yang telah ada di kawasan Utara nih..

Nampaknya perkhidmatan KTMB semakin bagus dari hari ke hari.. Ada saja pertambahan perkhidmatan yang terbaik untuk pelanggan setianya..

Selepas dilancarkan perkhidmatan ETS dari KL Sentral ke Padang Besar.. KTMB telah menambah perkhidmatan Intercity dari JB Sentral ke Padang Besar dan juga ke Pantai Timur sehingga ke Tumpat, Kelantan..

Belum reda dengan pengumuman perkhidmatan itu, maka KTMB memperkenalkan perkhidmatan Tren Komuter Sektor Utara yang melibatkan perjalanan dari Kamunting - Buterworth - Gurun.. Perkhidmatan ini telah bermula pada 11 September 2015 yang lalu..





Di sini disertakan Jadual Perjalanan dan Harga Tiket Komuter Kamunting - Butterworth - Gurun


Jadual Perjalanan dan Harga Tiket


Alhamdulillah setelah hampir sebulan perkhidmatannya, banyak komen yang baik Eyda dengari.. Cuma sehingga kini Eyda belum berpeluang nak merasai sendiri pengalaman menaiki perkhidmatan ETS mahupun Komuter nih..

Siapa yang pernah naik, mai laa share dengan Eyda skit.. Tak lama lagi akan dilancarkan perkhidmatan Tren Komuter Sektor Selatan plak.. Nanti Eyda updatekan mengenainya.. Tak pun korang boleh jer layari laman web KTMB di http://www.ktmb.com.my/ atau 1-300-88-5862 untuk maklumat lanjut..



19 comments:

  1. wah best ne Eyda dah sampai ke utara kah ni
    nnati balik kampong boleh try kena turun kat gurun lah tu gamak nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya dah ada hampir sebulan dah.. tapi Eyda belum berpeluang naik lagi..

      Delete
  2. sampai sekarang tak dapat merasa naik lagi ni...hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa yang dekat ni pun tak merasa naik ETS mahupun komuter nih..

      Delete
  3. kalaulah ada pit stop kat kuala kangsar kan senang iols nak balik kpg hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan, ada sampai kamunting jer pun..

      Delete
  4. tak yah dah naik bas lepas ni... berdessup je dgn train... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pilihan laa antara bas ngan train..

      Delete
  5. jom pi padang kota then patah balik kak.. jom jom..

    ReplyDelete
  6. kalau ada laluan sampai seberang laut (ke pulau pinang), lagi syiok..:)

    ReplyDelete
  7. jimat sikit masa perjalanan lepas ni...

    ReplyDelete
  8. aik, banyak rupanya dia buka dah. baru tau. x sangka dah lama x naik tren.

    ReplyDelete
  9. Jimat dan memudahkan..
    semoga train beroperasi dengan lancar..

    ReplyDelete
  10. good sharing dh lama x naik KTM ni...tahun bila ntah naik ke Hadyai...nak naik ke Penang lah leh jumpa SYM heeee

    ReplyDelete
  11. Ekin pun tak dapat nak merasa lagi naik ni

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...