October 12, 2015

TePuNG aJaiB - KeK CoKLaT


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Niat di hati nak update cerita Kek Coklat Keju yang si Kimie buat sendiri semalam.. Tapi memandangkan gambar yang ada kat Eyda sekarang tak lengkap, kita update citer kek Coklat Moist jelah dulu..

Bagi sesiapa yang dah mencuba, pastinya dah tahu kesenangan dan kesedapan yang ada.. Meh ushar sikit mudahnya membuat kek Coklat Moist menggunakan Tepung Ajaib Kek Coklat nih..

Ianya memang mudah, hanya sediakan pek Tepung Ajaib Kek Coklat dan dua biji telur.. Peralatan untuk membuat kek pun kena ada laa.. Hehehe.. Mesti menjadi kek korang.. Tak percaya, cubalah..

Paket Tepung Ajaib Kek Coklat


Cara Menyediakan Kek Coklat Moist menggunakan Tepung Ajaib Kek Coklat


Memang semudah ABC untuk menyediakannya.. Jangan tak tahu, semalam anak Eyda yang kecik, menyediakan sendiri Kek Coklat Keju sendiri.. Eyda ada laa bantu skit terutamanya untuk mengukus..


Senarai produk Tepung Ajaib
_________________________
Tepung Kek
_________________________
1  Kek Coklat
 harga : RM 14.90
➕ 2 Biji Telur Sahaja
 boleh dibakar/kukus

2 Coklat Cheese leleh
harga : RM 18.90
➕ 2 biji telur sahaja
 boleh dibakar/kukus

3 Kek Keju Strawberi
harga : RM 28.90
➕ susu  sahaja
 tak perlu masak /bakar
 simpan dipeti ais sahaja

4 Kek Keju blueberi
harga  : RM 28.90
 ➕susu  sahaja
 tak perlu masak /bakar
 simpan dipeti ais sahaja

5 Choco Black Forest
 harga : RM 14.90
 ➕ 2 Biji Telur Sahaja
➕  1 tin Pitted Cherry
 boleh dibakar/kukus

6 Kek Buah
Harga :RM 18.90
➕125 gram butter
➕2 biji telur
 boleh dibakar/dikukus
______________________________
 Tepung Roti 
_____________________________
7 Tepung sweet bun
 harga  : RM 12.90
 ➕Yis
➕ ais/air sejuk
➕ 2 kuning telur
➕ shortening

______________________________
 Tepung Biskut
_________________________

8 Choc-AlmondKiss
Harga  :  RM 15.90
➕ Butter ➕kuning telur

_________________________
 Tepung Donut 
_________________________
9 Premium Donut
 harga  : RM12.90
 ➕Yis
 ➕ais/air sejuk
➕ 2 kuning telur
➕ shortening

10 Dadih aiskrim
Harga: rm15.90
➕1000 ml air
Masak dan sejukkan dalam peti ais

11 Aiskrim coklat
Harga:15.90
➕susu
Dapat 1.5 liter aiskrim

12 Tepung goreng ayam/serbaguna
Harga:rm9.90
➕telur
Sebagai salutan



Bagi yang ingin mendapatkan Tepung Ajaib nih boleh
SMS / WHATSAPP Eyda 017-4597615


29 comments:

  1. Tak sabar nak cuba..jgn lupa bawa masa HOHO nanti ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok CP, nanti masa HOHO Eyda bawak..

      Delete
  2. Mudahnya... Teringin nak tgk hasil Coklat Cheese leleh eyda...
    Share ye nanti..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum....saya pun suka guna tepung segera...senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..betul tu Fida, cepat dan mudah..

      Delete
  4. kak eyda jual ka? nanti tunjuk coklat cheese tu nah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Eyda ada jual.. in shaa Allah esok Eyda update..

      Delete
  5. sedapnya! yum2. senang buat kan, xpyah sush2, sesuai utk surirumh yg bzy, tpi still nk msak sesdap..

    ReplyDelete
  6. Meleleh dh air liur!! Mudahnye..
    Pantang dengar cheeseeeee.. heheheej

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laa mudah dan murah.. kalau nak beli yang dah siap tu maunya mahal..

      Delete
  7. nama tepung tu dah menarik TEPUNG AJAIB...sis JM ingat bila sebut ajaib....TOING!!! dalam 2-3 step terus dapat hasilnya tapi bila tengok stepnya tu ada 12 step baru leh makan menyanyi lah perut ku ini ehehehe...gurau je eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tengok step tuh macam banyak.. tapi bila buat TING dah siap..

      Delete
  8. Bnyk gak nti nk tunjuk kat abg tepung2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunjuk Ekin.. kalau tepung selain dari Kek Coklat dan Kek Coklat Keju kena order awal ya, sebab akak jarang buat stok..

      Delete
    2. Ok kak xsabar nk buat kek ni hihihi

      Delete
  9. woaaha yang senang tu la yang tayah masak tu.. ehehe i is dasar pemalas =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang tak payah masak.. just mix jer, simpan dalam peti ais, dah boleh makan..

      Delete
  10. akak.. masa HOHO nak yang dah siap tunggu ngap je boleh ? ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah CT.. akak tak janji tau, tapi akak cuba buat..

      Delete
  11. Perkataan inggeris kadang di terjemahkan rasa klakar bunyinya... lembab peginya.... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha biasa laa SS.. macam2 jadinya..

      Delete
  12. byk jenis ye...xpa...try 1 dl tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ada banyak jenis.. tak pa try 1 dulu.. nanti suka boleh try yang lain plak..

      Delete
  13. Wah banyak rupanya produk keluaran nie, nak try juga la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak, tapi Eyda pernah cuba beberapa jenis jer..

      Delete
  14. Banyak pilihan! Tinggal nak tunjuk dan sediakan RM je :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...