September 10, 2015

Shopping Dengan ZALORA


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari nih nak citer Eyda memborong di ZALORA.. Ini merupakan pengalaman Eyda memborong dengan Zalora..

Alhamdulillah pengalaman pertama Eyda dengan Zalora memang okey.. Mana taknya, lewat petang Jumaat (28 Ogos 2015) lebih kurang jam 5.00 petang Eyda memborong.. Hari Selasa, barang dah sampai.. Memang cepat mereka proses dan membuat penghantaran.. Sedangkan hari Sabtu, Ahad dan Isnin minggu tersebut cuti..




Begini alkisahnya, Eyda kena attend satu program yang mensyaratkan pemakaian kasut bertutup.. Kasut bertutup lama dah rosak, sampai sekarang tak beli baru lagi.. 

Bila teringat baucar ZALORA, Eyda terus bukak web ZALORA.. Apa lagi, masa untuk menggunakan baucar untuk memborong kasut.. Hehehe sekali memborong dua pasang terus.. Tamak betul kan Eyda.. Apa salahnya, sesekali memborong..

Eyda beli kasut biasa-biasa jer, asalkan sedap memakai dah memadai.. Jom ushar skit hasil borongan Eyda dengan ZALORA..

Sandal SPiFFY berharga RM69.90

Sekarang dah tak minat kasut tinggi-tinggi.. Sedap kasutnya dan ringan plak..

Inilah tujuan asal nak memborong, kasut bertutup.. Sebenarnya Eyda berkenan kasut yang lain, tapi saiz plak dah abis.. Jadinya kena laa cari kasut yang tak mahal dan memenuhi budget..


Akhirnya kasut Louis Cupper RM45.90 ini menjadi pilihan..

Alhamdulillah sedap tapak kasut nih.. Selesa sangat.. Dan dah selamat pakai dah pun.. Lepas nih nak pakai masa bila pun tak tau.. Yelah, jenis tak berapa dengan kasut bertutup laa katakan..

Mesti korang nak tau sebab musabab Eyda tak berapa gemar berkasut tutup nih.. Bukan apa, Eyda ada pengalaman kaki melecet disebabkan memakai kasut bertutup.. Jadinya sampai sekarang Eyda hanya akan pakai kasut bertutup jika terpaksa jer.. Siapa kat sini ada pengalaman macam Eyda, meh kongsi sikit..




Nak tau tujuan dan program apa Eyda pakai kasut nih.. Nantikan sambungannya.. Hahaha sesaja bagi suspen skit.. Eyda drag banyak hari skit boleh? Nak dera sikit..






50 comments:

  1. sy pon tgh try duk usha2 nk shopping ngn zalora, tp xtau nk mana satu, rambang mata, blink blink,,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa Eyda pun.. dah banyak kali masuk web Zalora, sampai ke habis tak beli jugak.. kali nih sebab terpaksa beli kasut bertutup, grap jer mana yang ok..

      Delete
  2. memang best shopping ngan Zalora.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya pengalaman pertama yang menyeronokkan.. nanti boleh beli lagi.. ada baucar lagi..

      Delete
  3. oh...i pulak suka pakai suka bertutup...semua kasut kerja pakai kasut bertutup...
    tapi kalau santai suka pakai sandle biasa je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ya ka wahida.. Eyda nih, dah laa kejap ke sini ke sana kat opis nih.. tuh yang kureng dengan kasut bertutup.. kena plak ada pengalaman kureng ok dengan kasut bertutup.. lagi laa kureng pakai..

      Delete
  4. Replies
    1. sesekali Yui.. tak pernah sekali beli lebih dari sepasang.. lagi satu kalau pakai kasut selalu sampai rosak baru beli baru..

      Delete
  5. aida x pernah soping dgn zalora.
    in shaa Allah one day :)
    cantik kasut tu eyda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. next time boleh laa shopping dengan Zalora.. boleh bayar cash time diaorang hantar tuh..

      Delete
  6. Fidah memang pelanggan tetap Zalora...segala kasut yang ada shopping dgn Zalora jew..Saiz pun senang cari walaupun kaki BESAQ mcm gajah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah regular customer ya.. itulah dalam banyak-banyak benda kat web tuh, Eyda suka kasut jer..

      Delete
  7. akak tak pernah shopping lagi dgn Zalora. nak kena try niiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba beli sekali, kalau kena taste boleh repeat beli lagi..

      Delete
  8. shopping di hujung jari..mmg jimat

    ReplyDelete
  9. tak suka pakai kasut bertutup n kaki melecet? ada petua yg biasa sis JM amalkan..dapat je kasut baru..terus gigit di hujung tapak kasut depan dan belakang...ckp sebelum ko gigit aku..aku gigit ko dulu...bila pakai mmg xkan melecet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maknanya gigit betul2 ke ni? camne kalau dah gigit kasut tu menggigit gak?

      Delete
    2. Farrah..in shaa Allah dia xkan gigit sbb dah gigit dia dulu heee...dia jadi behave....hikss..setiap kali beli kasut baru..itu yg sis JM buat...kaki x sakit :-)

      Delete
    3. gigit ja, jangan dikuntah dan makan sudah.. hehehe..

      Delete
  10. pernah pakai lupa nk gigit mmg melecet abis kaki..sejak itu beli je kasut baru gigit dulu..then kasut tu behave je hehehe

    ReplyDelete
  11. besarnya kasut..size berapa ni...rasanya Eyda kecil molek je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut size 5 jer.. size paling senang abis stok.. memang sepadan dengan orangnya..

      Delete
  12. x pernah lagi beli barang kat sana.. macam best je..

    ReplyDelete
  13. cantik kasut btutup tu.. simple tp elegant.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda suka yang simple jer.. nasib menepati citarasa walaupun ianya pilihan terakhir..

      Delete
  14. Suka shopping...suka shopping :) Zalora memang terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah customer Zalora dah sampai.. hehehe..

      Delete
  15. uish.. dah macam kasut nurse2 jaa... ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasut nurse warna putih..hehehe..tu laa, macam skema plak rasa pakai kasut bertutup ni..

      Delete
  16. Saya tak boleh beli kasut online sebab kaki jenis kembang macam kaki itik hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita kak.. Hari tu first time beli kasut online dekat Zalora jugak.. masa orientasi baru2 ni ada lah 2-3 kali pakai, kasut dah rosak..huhu

      Delete
    2. kaki macam tu memang susah nak beli online.. kena p kedai kasut, cuba dan beli..

      Delete
  17. I tak suka pakai kasut bertutup sebab kaki jenis berpeluh macam tangan.. Tapi stock kasut bertutup banyak kat rumah.. Mana ngan beli sendiri dan org kasi.. Beli sendiri tu bukan pa, nak pakai sekali dua ja, bila beli tak selesa, next nak pakai beli lagi.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh sama laa kita.. suka jugak jadi macam tuh.. itu pun salah satu tak suka pakai kasut bertutup.. sama laa ada jugak yang jadi macam tu, trus tak pakai dah..

      Delete
  18. penah sopim kasut kwen skali tu ja...nti nk kena terjah gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo Zai pun pernah shopping jugak laa nih..

      Delete
  19. Ekin xpernah lagi shopping dengan zalora nampak kena p terjah gak nanti hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa cuba beli dengan Zalora.. boleh bayar masa dapat barang..

      Delete
  20. X pernah soping zalora... Ladies type je semua ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada banyak jenis, bukan ladies type jer.. boleh pilih ikut kehendak SS.. itupun kalau ada yang menepati citarasa SS laa..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...