December 2, 2015

Jump Street Trampoline Park Penang


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Haishh ramai yang dah update, Eyda dok tak update lagi ya.. Bila penyakit M melanda jenuh nak berubat kan..
 
Yeah mengambil semangat untuk memula kata.. Pada petang yang indah, 28 November yang lepas, #Blogger Utara berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman di Jump Street Trampolin Park di D'Piazza Mall, Bayan Baru..
 
Jump Street ini merupakan Taman Tema Trampolin Terbesar di Asia.. Taman permainan bandar yang menakjubkan untuk orang dewasa dan kanak-kanak dengan beratus-ratus trampolin saling dari lantai sehingga dinding dengan pelbagai tarikan melompat di setiap tempat.. 
 
Tidak kira jika anda tidak pernah melompat ke atas trampolin sebelum ini, Eyda sarankan anda perlu cuba di Jump Street Trampoline Penang ini dengan menikmati sendiri kegembiraan menentang graviti.. Tak rugi kalau mencuba, pastinya anda akan tertarik untuk mencuba buat kali kedua dan seterusnya..


Laluan masuk di luar D'Piazza Mall

Kalau anda berkunjung ke D'Piazza Mall, anda akan nampak banner nih.. Itu menunjukkan anda dah sampai tempat yang dituju.. Nanti bila masuk ikut banner dan sign board kat atas nih anda akan nampak pintu masuk kat bawah nih..


Pintu masuk

Bila dah nampak pintu masuk tu, anda dah sampai ke Jump Street Trampoline Park Penang.. Sila laa pakai pakaian yang sesuai ya.. Jangan pulak pakai seluar jeans atau baju selain t-shirt.. Tak sesuai laa nak buat aktivit melompat nih..


Kaunter tiket betul-betul depan pintu masuk


Untuk melompat, anda perlu membayar mengikut masa yang diingini.. Bagi Eyda masa sejam dah memadai.. Penat tuh asyik melompat jer.. Selain itu, anda perlu membeli stoking khas untuk melompat.. Jika anda mempunyai stoking khas tu, anda tak perlu membeli lagi..
 
Bayaran Masuk :
 

Jumlah harga (Isnin - Rabu) : RM 22/Seorang (Termasuk 6% GST)

                 (1 Jam Melompat + Stokin guna semula (Reusable Socks)

 Jumlah harga ( Khamis - Ahad) : RM27/Seorang (Termasuk 6% GST) 

                  (1 Jam Melompat + Stokin guna semula (Reusable Socks) 



Pakai ya gelang nih
 
Stokin khas


Perlu diingatkan pelbagai barangan termasuk barangan berharga tidak boleh dibawa bersama ketika melompat.. Jangan risau anda boleh menyimpan barangan anda di dalam loker..
 
Di sini, anda boleh memilih sama ada ingin menyimpan di dalam loker berbayar atau loker yang terbuka macam tempat untuk letak kasut.. Untuk lebih selamat, Eyda nasihatkan simpan di dalam loker berbayar..


Loker berbayar

Loker percuma

Selepas dah pastikan barangan berharga disimpan, jangan lupa pakai gelang tangan yang diberi dan stoking khas.. Dah lengkap semua, jom regangkan urat-urat dulu.. Kot nanti ada yang terseliuh, sakit urat bagai..
 
Jangan risau, setiap kumpulan akan bersama dengan Krew Melompat yang akan berkhidmat daripada anda masuk, memanaskan badan dan regangan dan mengajar kemahiran trampolin asas..
 
Anda akan diberi taklimat dan diajar oleh krew yang berpengalaman cara melompat yang selamat dengan kaedah-kaedah yang betul bagi setiap aktiviti untuk mengekalkan skor dan paling penting mereka akan memastikan bahawa setiap pelompat akan melompat mengikut keupayaan mereka dan juga selamat setiap masa..
 
Di sini, anda boleh mencuba hampir semua 9 tarikan yang disenaraikan di bawah dengan bimbingan Pengajar Jumpstreet:
 
2 Dodgeball Courts

Slam Dunk

Main Court

The Wall

High Performance

Tower Jump

Foam Pit

Battle Beam (Restricted to Kids Only)

 
Berbalik dengan aktiviti kami pada hari tersebut, kami mulakan dengan Gelanggang Utama dan seterusnya sila baca di bawah ya..



Ice Breaker @ Gelanggang Utama (Main Court)

Salah seorang krew Jump Street


Di sini anda akan di ajar 5 kemahiran trampolin asas iaitu:
 
·         Straddle Jump              

·          Tuck Jump     

·          Pike Jump       

·          Knee Drop      

·          Seat Drop





Sekarang boleh laa mulakan lompatan seperti yang diajarkan..


sama tak?


Ada jugak gambar sendiri walau tak clear..


 


 
 
Foam Pit Relay @ Foam Pit
 
 


2 teams will jump at the same time.  

·         A large black padding will be placed 5 feet from the trampoline. 

·         Each jumper needs to jump into the foam pit, touch the Dodge Ball, crawl out of the foam pit and tag the next person. 

·         The process is repeated until all team members complete the challenge and are Saved. 

·         Points are given for each Saved Player in the team, based on 10 points per player.  Time limit given is 4 minutes per team.

  • High Performance 

 

  
Hari tu cuma lompat dari track trus terjun ke dalam foam tuh.. Paling eksited bebudak laa.. Diaorang yang konker abis kedua-dua tempat..
 


 
Tower Jump
 
 
 

NBA Sharp Shooter @ Slam Dunk Lane


·         Each team gets to play this game together.

·         The object of the game is to score as many hoops as possible within a time limit of 2 minutes.

·         For a team of 10 people, we recommend the breakdown of jumpers as follows:

·         10’ hoop = 3 jumpers, 9’ hoop = 3 jumpers, 7’ hoop =  4 jumpers.

·         Points will be given based on the following:

·         10  Hoop = 30 points, 9’ Hoop = 20 points, 7’ Hoop = 10 point   





Trampoline Dodgeball @ Dodge Ball Courts

 Dodgeball Teams will play a competitive game on both courts using the Round Robin Format.

·         Teams will earn points depending on how many players are left on the Court, based on 10 points per player (Eg.: 3 players left standing = 30 points).  

·         Time limit given per game is 3 minutes. 
 

Yang nih best, main jangan bagi pihak lawan baling bola kena kat mana-mana bahagian badan kita.



High Performance

Ini tak sesuai untuk kanak-kanak sebabnya dia akan melantun lebih tinggi.. Had ketinggian pun melebihi 110cm..






 

Battle Beam (Restricted to Kids Only)

Ruang nih sesuai untuk kanak-kanak.. Tapi pada hari berkenaan anak-anak tak dapat nak mencuba.. Mungkin lain kali boleh bagi anak-anak mencuba main..


 




Keluarga besar Blogger Utara
 

 
 
Maklumat lain mengenai Jump Street Trampoline Park Penang
 
 

Jumping Safety .

Let’s get one thing clear: Jump Street is serious about your safety. Jumping on trampolines is a high intensity sport and it may result in injury. If you act recklessly and endanger yourself or other jumpers we will ask you to leave. We want you to have the best time of your life, but we won’t sacrifice safety for anything.

Every jumper at Jump Street will have to sign our Waiver and Release of Liability and Terms and Conditions before they can jump (which you’ll do when making your online booking). In this page we just call that document “the waiver” to make it easier. But once that’s done, the fun starts. Check out our rules below (which may change from time to time).

Jumping on a trampoline is an inherently dangerous activity and can be categorised as an action or extreme sport. Patrons of Jump Street Malaysia, by participation, accept these risks of which the ordinary prudent person is or should be aware.

Each jumper (or their parent /legal guardian for jumpers under the age of 18) entering the trampoline jumping areas is required to sign the waiver prior to commencing their jumping activity. By signing the waiver the patrons acknowledge that they have read and understood the risks associated with this activity and agree to behave in accordance with our rules.

Here at Jump Street we have developed a set of safety rules designed to minimise the chance of injury while jumping, bouncing and having fun on our trampolines. It is important to understand that potential for injury remains even when jumping safely. The risk of injury can be greatly reduced by following the four golden principles:

1.     JUMP ONLY WITHIN YOUR LEVEL OF ABILITY

2.     NEVER TRY TO LAND ON YOUR HEAD OR NECK

3.     BE AWARE OF OTHER JUMPERS

4.     FOLLOW THE RULES

SAFE JUMPING RULES

GENERAL JUMPING RULES – apply across all areas of the trampoline park
BEFORE YOU JUMP:

  • DO NOT JUMP if you have health limitations or injuries, are pregnant or are under the influence of alcohol or drugs.
  • ALWAYS empty your pockets and remove all objects from your mouth.
  • NO sharp objects or protruding objects on clothing allowed on courts.
  • NO cameras, phones or any other hand-held devices allowed on courts.
  • All jumpers MUST wear Jump Street grip socks and a correct wristband.

WHILE YOU JUMP:

  • NEVER attempt to land on head or neck
  • ALWAYS remain in control
  • ALWAYS watch out for other jumpers and give smaller jumpers right-of-way
  • ALWAYS follow the Jump Referees’ directions
  • DO NOT attempt any activity beyond your skill level
  • DO NOT jump or land on padding
  • DO NOT affect another jumper’s bounce in any way
  • DO NOT sit or rest on trampolines
  • NO rough play, pushing or running
  • NO climbing or hanging on nets
  • NO food or drink on trampolines
  • DO NOT JUMP IF a Jump Referee is not present

Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL FOAM PIT SAFETY RULES

  • NEVER dive head first into the pit.
  • ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
  • ALWAYS wait until previous jumper is out of the pit.
  • DO NOT throw the foam cubes or linger in the pit.

Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL HIGH PERFORMANCE SAFETY RULES

Trampolines in the High Performance area have stronger bounce. For safety reasons jumpers under 110cm in height are not allowed into this area.

Performing flips and tricks can result in a serious injury – perform flips and tricks at your own risk and never attempt activities outside your skill level.

ADDITIONAL BIG BAG SAFETY RULES

  • NEVER attempt to land on your head or neck.
  • ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
  • ALWAYS wait until the previous jumper has exited the bag.
  • ALWAYS exit the bag to the side.
  • DO NOT exit the bag back towards the platform.
  • ABSOLUTELY NO tampering with the air bag.

Jump Street staff can, and if they believe it necessary at their sole discretion, will ask patrons who disobey or ignore these rules to leave our park immediately. Repeat offenders may be banned from the park either permanently or for a period of time. Failure to leave after a direction from our staff to do so will result in the police being called. We know that sounds tough, but Jump Street is a family environment and we care about all our patrons.

 
 

Jump Street Birthday Parties are unforgettable!
 


You can play all you like, but at some stage you’ve got to get serious.


JumpClub is Jump Street’s exciting Member program.



Alamat

 

Jump Street Trampoline Park Penang

70, D'Piazza, D'piazza Mall, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia.

 
 
Waktu Perniagaan

            Ahad - Khamis :      10:00 am – 9:00 pm

            Jumaat - Sabtu :      10:00 am – 10:00 pm

 

 

11 comments:

  1. melompat sampai penat lepas tu sambung balik.. hahaha

    ReplyDelete
  2. dah macam pocong je tgok jump referee tu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. seronokkkk sangat walau just lompat sikit2 sambil jaga anak tapi tetap rasa best tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam uols,
      pestime jumpa kira keeennn
      insyaAllah ini bukan kali terakhir kita jumpa hokeyh :)

      Delete
  4. Ohsem nie... Anak-anak sha kalau masuk tempat cenggini, jenuh pujuk bawa balik.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. segan plak melompat ramai2.. memang kena pakai longgar2 lah

    ReplyDelete
  6. Awat ada tulisan kecik kak eyda masih boleh dibaca lg :)

    ReplyDelete
  7. best ni..nanti nak ajak adik2 p la hujung bulan ni..

    ReplyDelete
  8. seronok nyer.
    kat melaka xde lagi :( hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. Assalam eyda,
    memang ohsem pengalaman lompat melompat ini keeeennn he3

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...