August 20, 2015

MaKaN DaN MaKaN JeR


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jarang betul citer bab makan kan.. Tak ada idea sangat nak kongsi..

Hari nih nak citer makanan yang telah Eyda makan hari nih.. Sebelum ke tempat kerja, Eyda dah jamah mee goreng.. Alhamdulillah agak kenyang untuk ke pejabat..

Bila dah masuk opis, dengarnya ada buat mesyuarat di pagi hari.. Bila dah mesyuarat, makan pun ada.. Opss menu nasi lemak.. Eyda apa lagi makan laa sikit nasi lemak tuh..

Ingatkan mesyuarat biasa jer, rupanya buat perbincangan sama untuk siapkan laporan yang perlu hantar lagi seminggu lagi.. Satu tempoh masa yang singkat untuk siapkan..

Memang seharian ler memerah idea untuk siapkan laporan.. Sebelum waktu rehat, makan buah- buahan.. Tapi perut Eyda tak boleh tahan dengan jamah buah-buahan saja..

Selepas jam 1.30 petang baru sempat jamah nasi campur.. Sempat laa perut buat nyanyian dulu.. Macam-macam nyanyian ada..

Inilah menu makan tengahari Eyda..

Selepas rehat sekejap dan solat Zohor, kami sambung balik perbincangan.. Wah ada lagi makan-makan di petang hari..

Menu minum petang Eyda.. Dua kali tambah..

Tengok laa menu petang, bihun sup.. Huhuhu dua kali tambah.. Hahaha itulah penangan memerah idea.. Kalau tak banyak guna otak, tak laa sebanyak nih..

Inilah hari makan dan makan buat Eyda.. Tapi makan banyak ke sikit, badan stay sama jer..




27 comments:

  1. Replies
    1. teringin jugak nak berisi skit, tapi tak boleh.. BMI pun tak cukup kg untuk normal..

      Delete
  2. jeles dengan orang metabolisma tinggi.. kita tak cukup tinggi... sob2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tu laa, kena sentiasa ada bekalan makanan.. kalau tak, maunya berlapar guling-guling..

      Delete
  3. Replies
    1. menu ringkas jer.. okey laa untuk isi perut kan..

      Delete
  4. banyak yer akak makan satu hari..dah macam p raya umah org pulak..untungla meeting pun ada makan2..tak mcm company Fida ni...ada air mineral jer...kede sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah meeting kat opis nih memang ada makan.. kalau opis lain, kekadang dapat air mineral jer..

      Delete
    2. Nasib memang tak diet.. jadinya boleh makan dan makan jelah..

      Delete
    3. Nasib memang tak diet.. jadinya boleh makan dan makan jelah..

      Delete
  5. AMBOIII SEMPAT LAGI TANGKAP GAMBAQ BIHUN SUP TU.. HIHI... KAK NGAP TERUS....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha snap gaya baca mesej ni kak jah.. nak cover skit bab snap gambar bihun sup..

      Delete
  6. sejam guna otak utk study, mcm mkn 8 pinggn nsi tau..hehe..
    #bloggerutara

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka.. patut laa lapar terlebih..

      Delete
  7. Assalam eyda,
    takpaaaaaaaaaaaaaa laaaa
    makan dok selim jugaks he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sha.. itulah makan apa pun, badan memang dok selim melim jer..

      Delete
  8. Bihun sup sedapnya... Banyak kak eyda makan.ya... Stil kecik molek

    ReplyDelete
  9. nasi berulam dan bihun sup tu my feveret too...kalau sis JM x leh mkn byk mcm ni...jap lagi semua baju sendat

    ReplyDelete
  10. Untung la makan byk pun bafan maintain eyda.
    aida ni 2 minggu kursus kat langkawi, makan 5 kali sehari = gemuk sudah.
    rasa sendat!!

    ReplyDelete
  11. Untung eyda..makan banyak badan tetap maintain..

    ReplyDelete
  12. mkn tghari tu mmg sedap dgn ulam2 tu

    ReplyDelete
  13. bihun sup sedapnya makan time2 hujan ni...hehehe :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...