August 12, 2015

GaBeNoR BanK NeGaRa MaLaYSia


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Memandangkan minggu ni minggu sibuk bagi Eyda,makanya entry yang disajikan banyak yang pinjam dari FB jer..

Sori laa entry agak ringkas dalam dua minggu nih.. In shaa Allah nanti Eyda kongsikan cerita yang terperam lama..

Tahukah korang siapakah Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM)? Jom kita tengok Gabenor BNM dari yang pertama hingga kini..




Seingat Eyda, pernah tengok tandatangan pada wang dari Gabenor yang keempat hingga sekarang.. Yang kedua dan ketiga rasanya tak pernah tengok dan pegang langsung.. Korang plak macam mana?



Sumber daripada facebook


27 comments:

  1. Zumal ingatkan yang keenam signnya Aishah. Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah, sama laaaah kita. :D hahahaha

      Delete
    2. Bukan kata Zumal ngan Nina, Eyda pun sama ingatkan Aishah Gabenor BNM yang keenam tu..

      Delete
  2. hihi...saya tau Dr Zeti tu ja.. yang lain tatau pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ya ka..kekadang orang tak perasan tandatangan nih..

      Delete
  3. saya pun pernah tengok start dari no 4

    ReplyDelete
  4. Pengetahuan am untuk kita semua.. ;)

    ReplyDelete
  5. sama macam zumal..ingatkan Aishah bekas isteri agong Sultan Salehuddin Abdul Aziz Shah tuuuu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Murni.. Semua ingat Aishah Gabenor BNM yang keenam tuh..

      Delete
  6. dalam 7 org tu..sorang je perempuan kan..HEBAT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya laa.. betul tuh dalam banyak-banyak,ada jugak sorang perempuan..TERBAIK laa..

      Delete
    2. mana tahu, next tu, Sis pulak... heee

      Delete
  7. pernah tgk or perasan t/tangan gabenor yg latest je..sebelum ni x pernah ambil kisah huhuhu..tgk nilai RM yg tertulis je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilai tu pun penting.. Eyda kekadang suka tengok sign orang..

      Delete
  8. Assalam eyda,
    santek2 deme punya sign kan3

    ReplyDelete
  9. Adik Fidah bercita-cita nak jadi gabenor bank negara ..In Sya Allah..

    ReplyDelete
  10. rmai yg igt tu sign Aishah permaisuri agung pdhl org lain...hahaha

    ReplyDelete
  11. cik Mimie tahu yang Dr.Zeti Aziz je..:)

    ReplyDelete
  12. kira pun ingat tu sign Aisyah. kehkehkeh

    ReplyDelete
  13. huurm.. tau Zeti je la yang paling latest..

    ReplyDelete
  14. aida perasan pun dari gabenor ke4...
    sebab masa tu la baru dpt pegang duit :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...