June 8, 2015

TeLeFoN BuaTaN SeNDiRi


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ermm dah seminggu lebih budak-budak bercuti sekolah kan.. Lagi seminggu je lagi nak bercuti pun.. Mesti ada yang bawak anak-anak jalan-jalan makan angin, balik kampung dan sebagainya..

Eyda just jalan-jalan dekat umah jer.. Ada jugak bawak keluar beli persiapan untuk raya sikit-sikit.. Nanti tak laa kalut sangat nak beli kan..

Hari Sabtu baru nih, gara-gara tengok citer Pocoyo, Kimie dapat satu idea.. Nak tau apa bendanya? Dia nak buat telefon buatan sendiri..

Jom tengok hasil buatannya..

telefon buatan sendiri..

Cantik tak telefon buatan Kimie nih.. Cuma lubang nak letak benang tu, tok wan dia tolong.. Suka betul dia boleh buat telefon nih.. Main dengan Izzat laa.. Tu pun kekadang ajak Eyda main sama.. Asalnya pendek jer benang nih.. Izzat ngan Kimie laa cari benang lain, buat punya panjang.. Jenuh sesekali nak menyimpan..

Ada jugak aktiviti diaorang time cuti sekolah kan.. In shaa Allah, Eyda nak bawak jugak jalan-jalan walaupun dekat.. Nak buat apa, bila tu kena tunggu laaa..



28 comments:

  1. ada saja idea yg bernas depa kan...baguslah..perkembangan otak terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa pasalnya Fida.. ada2 saja idea dia..

      Delete
    2. Lepas ni mesti banyak lagi rekaan depa kan kak...jgn lupa share dgn kami semua..hehehe

      Delete
    3. in shaa Allah Fida, kalau ada yang terbaru dan terkini akak share dengan semua..

      Delete
  2. Hehee sel2 otak sedang berhubung tu kak..
    teruskan menyokong selagi baik utk pembesaran dyorang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Ms.Kejupenyet.. tu laa selagi ianya bagus untuk perkembangan otak diaorang, layan kan jer..

      Delete
  3. Assalamualaikum...Sy tag awak untuk join GA nie
    http://themagicwhisper.blogspot.com/2015/06/free-movie-ticket-giveaway-by-redbellas.html

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kreatif kan hasil kerja tangan budak2..

      Delete
  5. Ehehe teringat pulak dulu kecik kecik buat telefon ni. Kenangan sungguh. Sebab terpengaruh tengok cartoon jugak lah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka Nadratul.. yelah, masa kita kecik2 dulu main benda macam ni jelah.. mana mampu nak beli mainan mahal2..

      Delete
  6. hehe.. lama dah xbuat hp sendiri.. dulu guna cawan milo buat handphone sendiri..

    Jom exchange bloglist..

    Jom Baca Artikel Menarik ini

    4 Sebab Kenapa Tidak Digalakkan Menggunakan ADS di Search Engine

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengembalikan kenangan silam.. hehehe..

      Delete
  7. hehe.. lama dah xbuat hp sendiri.. dulu guna cawan milo buat handphone sendiri..

    Jom exchange bloglist..

    Jom Baca Artikel Menarik ini

    4 Sebab Kenapa Tidak Digalakkan Menggunakan ADS di Search Engine

    ReplyDelete
  8. Pandai si Kimie buat gadget sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh laa 'calling2' ibu dia dalam umah.. macam2 laa idea dia Farrah..

      Delete
  9. zaman budak2 dulu
    ade lagi org nak main kan
    terkenang zaman budak dulu
    pakai cawan keras je buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sebab dia tengok kartun Pocoyo tu laa yang dia buat telefon nih.. sebelum tu sempat tanya, berfungsi ke telefon tu.. dah menjadi, seronok plak dia main..

      Delete
  10. dulu msa kcik2 suka buat menda alah ni....leh main ngn geng sebelah umah hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu kecik-kecik mainan macam nih laa mainan kita kan Deanna..

      Delete
  11. Ni pernah jd projek kretif di taska anak2 aida.
    Aida terus belikan cup kertas di kedai.
    for few weeks anak2 dara aida dok main telefon ni :-)
    Fun!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, seronok jugak bila sesekali mengembalikan kenangan silam.. baru anak2 tau mainan kita masa kecik dulu..

      Delete
  12. Hehehehe...Cik Mimie kecik2 dulu gna tin sardin tu xpun tempurung kelapa..rindunya zaman kanak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan cik Mimie, teringat jer zaman kecik2 dulu..

      Delete
  13. Izzat...auntie JM nk pinjam telefon boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh auntie JM.. nak yang baru pun boleh.. nanti Kimie buatkan..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...