April 9, 2015

LuKiSaN KiMie


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Nak story apa hari nih pun tak tahu.. Tapi memandangkan nak story mory jugak, Eyda story pasal si Kimie laa..

Semalam Kimie jumpa pensil, amboi nak menconteng dinding plak dia.. Macam dah tak ada kertas nak conteng.. Nasib laa Eyda nampak, trus kena tegur..

Lepas tuh Eyda bagi kertas yang sesat kat bilik tuh.. Apa lagi dia mula laa melukis apa yang dia nak lukis.. Jom tengok hasil lukisan Kimie.. Nanti Eyda story skit pasal lukisan dia..


Lukisan Kimie


Nampak tak bentuk petak yang ada rupa macam orang tuh.. Kimie kata itu adalah keluarga Zombie.. Ada ayah Zombie, mak Zombie dan anak Zombie.. Amboi tetiba lukis Zombie laa plak..

Orang lidi tuh, manusia.. Sorang lelaki sorang perempuan.. Bentuk suku bulatan kat penjuru atas tuh bulan ya.. Segitiga sebelah mak Zombie tuh khemah.. Dan yang kat bawah sekali air.. Air laut kalau tak salah Eyda..

Itulah imaginasi seorang budak 8 tahun.. Hehehe lawak betul bila dengar cerita Kimie nih.. Tapi layan jelah.. Sel-sel otak sedang berhubung laa katakan..






36 comments:

  1. Replies
    1. semua idea dari Kimie sendiri..

      Delete
    2. Daya imaginasi Kimie ni tinggi..Kita yg tengok pun boleh fhm walaupun Eyda tak ceritakan lagi..huhuhu

      Delete
    3. iya ke Afidah.. itulah dia kalau nak lukis, lukis jer kejanya.. kalau dia nak cipta something, cipta jer.. nanti akak share kapal terbang ciptaan Kimie..

      Delete
    4. nantikan entrynya petang nih..

      Delete
  2. nampak macam lukisan kartun 3d kat dalam tv. hehehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3D?? kat mana 3Dnya? hehehe..

      Delete
    2. Wah dah boleh buat kartun 3D la Kimie sekarang ni..hehehe.semiga besar nanti dapat jadi kenyataan

      Delete
    3. amin.. mudah-mudahan.. Kimie baru 8 tahun laa Afidah, lagi 15-20 tahun tak pasti lagi adakah ianya menjadi kenyataan atau sebaliknya..

      Delete
  3. budak2 nie kalau melukis mmg kreatif..imiginasi dieorg nie unexpected..heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa kan Falsya.. semalam tengok jer dia melukis.. lepas tuh nampak menarik untuk snap..

      Delete
  4. kalau hari2 melukis..insyaAllah, akan bertambah mahir nanti :) Sokong minat anak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak kisah apa dia nak buat.. asalkan dia suka..

      Delete
  5. hahaaha...comel jer lukisan dia...tp yg ptg daya imaginasi yg tinggi....bagusssss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan lukisan budak 8 tahun tuh..

      Delete
  6. wow! Kimie ada bakat melukis... Kalah laa SS macam nih... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalah ke SS? ntah2 SS lukis lagi cantik.. ni lukisan kanak-kanak jer..

      Delete
    2. tak caya laa SS tak pandai lukis..

      Delete
  7. Zombie yg Kimie lukis tu comeeeyyy angat. muahaha.
    imaginasi kanak-kanak, tak terbatas. Kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey kan Sha.. itulah imaginasi kanak-kanak nih kita tak boleh nak jangka..

      Delete
  8. Zombie yg comel like auntie JM kan Kimie ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh sejak bila kak JM comel macam zombie?

      Delete
    2. ha'ah kan aje laa kimie.. he he he...

      Delete
    3. ok laa kak JM comel macam zombie.. hehehe..

      Delete
  9. kak,,,explore minat dia kak,,,ni imaginasi kuat,,,means banyak ideaa,,,,,,,bnyk bidang boleh join,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow-slow akak cuba explore minat dia..

      Delete
  10. Replies
    1. comelkan lukisan budak 8 tahun nih..

      Delete
  11. CT teringat kartun yookies yang telur tu tapi ni versi petak.. hahaha..
    haaa conteng dinding.. fav CT gak dulu. dala duduk rumah sewa time tu..
    nak pindah ayah kena cat lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah abis dinding bilik diaorang Kimie conteng..

      Delete
  12. Kalai diasah lagi bakatnya, boleh mengalahkan Leonardo Da Vinci ni

    ReplyDelete
  13. Boleh jdi pelukis terkenal suatu hari nanti

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...