April 7, 2014

ReuNioN @ PuLau PaNgKoR

Assalamualaikum semua.. Walaupun reunion nih dah berlalu, tapi aku nak kongsi jugek.. Yelah nilah reunion yang pertama kali kami aturkan buat bekas pelajar SMTK tahun 97/98.. Lama betulkan???

Penyertaan kali nih tak la ramai mana, mungkin merupakan julung kalinya kami anjurkan reunion nih.. Masih ada kekurangan yang perlu diperbaiki di reunion akan datang..

Apapun memang happening laa reunion kami nih.. Meh layan gambar sekitar reunion nih.. Gambar banyak cilok dari grup FB reunion kami..



Ni lah resort yang kami sewa ye.. Kat sini banyak resort ala2 mcm nih.. Smuanya dekat2 jer, sebelah menyebelah ja..


Inilah rupanya dari jalan masuk ke resort nih..



Pasang banner kat kawasan kami main sukaneka.. Kena lintas jalan untuk ke pantai nih..


Okey, meh kita jengah antara sukaneka yang telah berlangsung kat sini.. Kita mulakan acara couple (suami isteri) dulu ye..


Sukaneka ini dinamakan harta karun.. Cari jangan tak cari..



Antara barangan yang disorok dalam pasir.. Setiap bahan ada markah yang tersendiri.. Sapa yang mengutip paling banyak, dialah pemenangnya..



Acara biskut  panjang make love.. Makan sampai tinggal paling pendek ye..



Acara menyusu suami.. Sapa yang paling cepat abiskan air dalam bekas tuh dikira sebagai pemenang..


Meh kita tengok acara sukaneka lelaki plak ye..

 
Acara lawan lengan..



Acara sikat rambut.. Permainan nih sapa yang pegang sikat kena berusaha sedaya upaya untuk sikat rambut lawannya.. Orang yang nak kena sikat rambut plak kena berusaha menghalang lawannya menggunakan tangan dari kena sikat rambut. Lawak betul tengok kerenah mereka nih..



Acara kerusi muzik ye.. Macam2 kerenah boleh tengok acara lelaki nih.. Hehehe..



Acara nih ntah nak panggil acara apa.. Acara yang decide last minute.. Satu pasukan ada 5 org, seorang kena jerit perkataan pangkor sehinggalah seorang ahli pasukannya berjaya meletakkan bekas air melepasi tali yang ada.. Diulangi sehingga semua ahli pasukan berjaya lakukannya. Sekiranya gagal, perlu diulang semula untuk ahli yang gagal.. Hahaha..


Meh kita jengah acara wanita plak..


Cari gula2 dalam tepung.. Hahaha memang comot rupanya..



Kerusi muzik lagi..



Acara nih pun sama macam acara lelaki tadi.. Kena jerit pangkor tanpa henti sehingga ahli pasukan berjaya letak air mineral melepasi tali..


Meh kita jengah acara untuk kanak-kanak plak ye..


Khusyuknya bebudak nih dengar penerangan.. Cara main nih, sapa yang dapat cari selipar dia dulu adalah pemenang.  



Pilih mainan, pilih la mainan apa yang korang suka.. Semua adalah pemenang sebab dapat mainan sebagai adiah.. Hehehe..


Acara istimewa untuk para lelaki..


Acara tarik tali..



Macam2 aktiviti bebudak tuh semasa acara sukaneka dijalankan.. Meh jengah skit..








Nak tau apa benda dalam baldi kuning kecik tuh????


V

V

V



Umang-umang ye.. Banyak diaorang kutip.. Kimie sampai nak bawak balik.. Just bawak balik ke resort jer.. Nasib dia dengar cakap, hari nak balik dia tak bising nak usung bawak balik..


Meh jengah acara snorkeling plak.. Aktiviti bebas ye, sapa nak join silakan.. Harga untuk dewasa rm10, kanak-kanak rm8.. Ini harga untuk bot hantar dan ambik ye..



Semua yang join snorkeling nih..






Meh jengah acara makan2 kami plak..


Tengok Izzat tuh gaya orang yang kekenyangan.. Hehehe..



Ni control okey.. Tetiba ja member snap gambar nih.. Hahaha..


Melayan bebudak makan sebelum pagi sukaneka..



Member Armin Sani, nak surprise kan wife dia ngan buat birthday party..  Malam last acara nih..



Suasana malam akhir.. Semua berkumpul untuk acara kemuncak.. Meriah jer tengok malam last nih..


 

Sempat lagi Izzat karaoke.. Cer teka lagu apa yang dia nyanyi..


Hadiah acara sukaneka..


Adiah abah ye.. Acara lawan sikat..



Ni plak adiah Kimie.. Acara cari kasut..



 Meh adiah2 sekelian.. Kita berposing dulu sebelum kena proses.. Yelah nak naik feri mau nya kena bukak hamper2 nih, baru senang bawak.. Hehehe..


Okey lah malas nak letak tajuk gambar2 kat bawah nih.. Meh layan gambar2 semasa di pangkor.. Ambik skit ja, tak larat nak upload banyak2..



 Izzat melayan Daffa kat belakang tuh..



Sibuk ja nak pi bilik kawan.. Memang berkawan dari pi sampai balik.. Naik van pun nak duduk sekali..


Posing di pagi hari last sebelum nak balik.. Member no.3 dari kanan dah nak balik dulu.. Ni gambar member kelas KA 1 kecuali yang no.1 sebelah kanan ye (Armin Sani).. Dia nak posing jugak dengan kami.. Kelas kami yang paling ramai join reunion kali nih.. Harapnya reunion akan datang akan lebih ramai lagi..





Main2 dulu sementara nak tunggu van ambik nak balik..



Penuh van.. 1 van boleh la naik dalam 3 family.. Tengok la berapa banyak van yang nak kena ambik..Hehehe..




Tiga sekawan.. Hehehe..


Yang menariknya kat sana.. Meh tengok apa yang kami dapat tengok dari jarak dekat di waktu pagi..


Burung enggang banyak kat sini time pagi.. Kita boleh pergi dekat dengannya dengan syarat kena slow2 ye.. Nanti dia terkejut terbang plak..




Ni yang dekat resort kami.. Sori gambar masa bagi dia makan tak dak la plak..


Gambar anak2 yang sempat snap masa perjalanan balik..




Hadiah tukar2 hadiah yang dapat masa malam last kat sana..





Terima kasih Idham @ Cobain di atas hadiah iron nih.. Tak sangka nak dapat adiah nih.. Tunggu next reunion nak dapat adiah apa plak.. Next time nak prepair awai skit la untuk beli adiah.. Kali nih agak kalut skit.. Beli last minute..

Tunggu next reunion, tahun depan plak ye.. Tempatnya nanti baru boleh hebahkan, takut tak jadi plak kan.. Hehehe..





6 comments:

  1. zahin duk sebut je nak balik kampung jumpa abg ezzat..haishh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 laa en.edi bgtau br nih yg zahin rindu kat abg izzat..xpa nanti bila blk kg, kita jmpa ramai2..reunion bdk2 plak..hehehe..

      Delete
  2. Best ada aktiviti macam ni, emngeratkan silaturrahim :)

    Pangkor dah lama tak terjah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aktiviti kali pertama yang kami rancangkan..akan berterusan di tahun2 akan datang In shaa Allah..yang paling seronok anak2 laa..

      Delete
  3. beznye..part sukaneka tu bez...reunion yg meriah
    menabung nuffnang sini - colgate

    ReplyDelete
  4. First time kami anjurkan reunion nih Yumida..Siap ada AJK apa bagai..semuanya kami rancangkan hampir 4bln untuk realisasikan..kami meeting dlm Whatsapp jer..

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...