December 30, 2015

Giveaway Review Tepung Ajaib Kek Coklat


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Baru nih masa kami join Jump Street Trampoline Park Penang, Eyda ada berikan memasing 1 bekas sampel kek coklat dan 1 pek Tepung Ajaib Kek Coklat kepada rakan blogger yang berminat nak review..

Ini adalah hasil usahasama antara Eyda dan pihak BME Enterprise.. Terima kasih Puan Sakina yang sudi memberikan Tepung Ajaib nih untuk kami review beramai-ramai..

Tak susah sebenarnya nak hasilkan kek menggunakan Tepung Ajaib Kek Coklat nih.. Hanya perlukan 1 pek Tepung Ajaib Kek Coklat dan 2 biji telur.. Mudah dan senangkan.. Kita boleh memilih samada nak kukus atau bakar..


Jom tengok bahan-bahan dan cara memasaknya..

Pertama sekali kita perlukan 1 pek Tepung Ajaib Kek Coklat dan 2 biji telur.. Sebaiknya guna telur gred A ya.. 



Bahan adunan A dan B yang berada di dalam pek Tepung Ajaib..



Bahan hiasan / topping bahan C dan D untuk Kek Coklat..



Mula sekali masukkan 2 biji telur dan pukul dengan mixer / handwisk / senduk pun boleh ya.. Apapun boleh guna asalkan telur tuh kembang elok.. Pukul sampai ia memutih..



Kemudian masukkan bahan A dan mixed lagi sehingga sebati.. Selepas itu, masukkan bahan B dan gaul rata..



Dah siap, boleh laa masukkan ke dalam acuan dan bekas yang diingini dan boleh laa mula mengukus selama 35 minit (guna loyang).. Eyda hanya kukus sekitar 20 minit.. Kalau anda ingin bakar, boleh laa bakar selama 50 minit dengan suhu 150 C (bergantung kepada jenis oven)..
 


 
Untuk menghasilkan kek coklat yang lebih moist, boleh laa diletakkan 1 bekas berisi air dibawah loyang yang dibakar di dalam oven.. Jika anda ingin kukus kek anda, sila panaskan air di dalam periuk kukus sebelum memulakan proses mix semua bahan.. Baru cepat proses mengukus kek anda..
 
 
Hasil Kek Coklat Eyda dan anak-anak tukar guna
coklat rice warna warni
 
Memang mudah sangat buat kek menggunakan Tepung Ajaib Kek Coklat, bukan saja budak-budak pun boleh buat, kita pun tak perlu nak sukat bagai bahan.. Paling penting ia menjimatkan masa penyediaan..
 
Jom tengok hasil review dan rupa kek yang dihasilkan oleh rakan blogger yang sudi review Tepung Ajaib Kek Coklat nih.. Ada yang menggunakan kreativiti sendiri menambah hiasan agar lebih cantik.. Baca tau, ada hadiah menanti pembaca bertuah.. Klik link kat bawah setiap gambar..

EL
 








ZARUL FARHANA


ARYSHAFAYYADH




Tepung Kek Ajaib
CIKPINZ



ZAFIRAH



ZAI

 
 
Giveaway Review Tepung Ajaib Kek Coklat

Memandangkan bulan ini merupakan birthday pemilik Tepung Ajaib.. Hari ini Eyda berbesar hati nak hadiahkan 1 pek Tepung Ajaib Kek Coklat kepada pembaca yang bertuah dan juga kepada review yang paling menarik di mata pembaca..

Syaratnya:
1. Follow blog Eyda (bagi yang belum pernah follow)
2. Tinggalkan di dalam ruangan komen di bawah, review dan kek mana yang menjadi pilihan hati (boleh jugak nak nyatakan sebab)
3. Tarikh tutup penyertaan pada 30 Disember 2015
4. Keputusan akan diumumkan pada 31 Disember 2015



19 comments:

  1. menarik ni..sedapnyer anak-anak ana suka kek coklat
    wahh review yg menarik hati ana adalah dari blogger CIKPINZ
    warna warni gitu..tu belum merasa lg

    ReplyDelete
  2. Ya Allah sukanya.. I ni penggemar coklat.. suka sangat.. ada nampak review dari ZF.. comel yg ZF buat tu, btk acuan camtuh..:-)..

    ReplyDelete
  3. nak tau ajaib ke idok kena lah beli and cuba..mmg berbaloiiiii :)

    ReplyDelete
  4. Saya personally suka review by Zarul farhana sebab
    i. Kek tu nampak comel ala-ala chocolate lava cake
    ii. Review tu convincing. Yakinkan kita yang nak buat kek pakai tepung ajaib ni mudah sangat. Tak perlu ada kelengkapan baking yang cukup. Zarul buat pakai plastic bowl pun jadi :)

    ReplyDelete
  5. Assalam. Sekarang semua orang pun dah bole buat kek.

    ReplyDelete
  6. Semua review kek terbaik... http://cikash.blogspot.com/2015/12/giveaway-review-tepung-ajaib-kek-coklat.html

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum... Sha joint ye Kak Eyda..
    Pada Sha semua review mengenai tepung kek ajaib memang ohsem..
    Macam-macam gaya dan cara yang ditunjukkan dalam penyediaan kek coklat menggunakan tepung ajaib ini..
    Memang sangat mudah dan meyakinkan..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, kak. Saya pun nak join juga, ya. ^_^

    Saya suka dengan review daripada kak Murni. Review kak Murni simple tapi sangat-sangat membuatkan saya terliur. Hehehe... tambah lagi bila tengok anak-anak kak Murni yang duduk menghadap kek tu dengan muka yang macam tak sabar nak jamah kek. Dengan saya sekali rasa macam nak jamah kek tu. >_<

    Review dan kek oleh blogger yang lain juga tak kurangnya awesomenya tapi review dari kak Murni amat memikat hati saya. Sedap pula tengoknya. Huhuhu.. ^_^

    Macam best aje tepung ajaib ni. ;)

    ReplyDelete
  9. byk byk tu, aida terberkenan kat image murni.
    kek nyer bulat cantik and berkilat :)
    best nyer. sgt nak satu tepung ajaib tu hi hi hi...

    ReplyDelete
  10. Kegemaran!!!.

    melelah ayaq liuq ni kak oi..

    ReplyDelete
  11. Assalam el,
    waaaaaaaaa
    meriah3

    psstt : kek iols pun ado :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...