August 12, 2015

TiP eLaK MenGaNTuK Di PeJaBaT


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Pernah rasa mengantuk tahap tak boleh nak celik mata tak? Huhuhu Eyda dah dapat sindrom nih selepas meeting sepanjang pagi dan selepas makan tengahari..

Otak dah jadi jem dan tepu setepunya.. Mengantuk ya amatnya rasa.. Sampaikan otak jem tak boleh nak bantu Eyda menaip minit mesyuarat sepanjang pagi tadi..

Macam mana nak siapkan minit mesyuarat dalam masa 3 hari nih? Huhuhu.. Dah laa kena siapkan dua minit mesyuarat sekaligus.. Ada sesiapa boleh bantu Eyda?

Masa dok depan komputer, sempat laa search bab mengantuk nih.. Eyda ada jumpa petua nih.. Harap ianya membantu laa..


Indahnya boleh tidur macam nih..



TIP ELAK MENGANTUK DI PEJABAT



Dah mengantuk apa kata, kita cuba tips yang ada kan.. Ini tips yang Eyda jumpa..

  • Hampiri kawasan bercahaya
  • Pandang pepokok hijau
  • Basuh Muka
  • Wangian Aromaterapi
  • Dengar muzik
  • Lakukan senaman ringan

Ada lagi tip atau petua yang lain? Meh kongsikan dengan Eyda.. Mana tau ada yang boleh mencuba..





Sumber daripada Majalah iSIHAT


24 comments:

  1. Replies
    1. Tak boleh laa Nina,nanti trus pening kepala sampai malam..

      Delete
  2. kalu rasa ngantok...pi jalan2 tawaf satu opis...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok buat jugak, tapi tak boleh kerap-kerap nanti keja tak siap..

      Delete
  3. minum nescafe mesti cerah mata sampai ke balik..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak boleh laa Murni, nanti tak pasal-pasal sakit kepala sepanjang hari..

      Delete
  4. Rasanya kalau ngantuk kat kelas boleh pakai tips ni tak?

    ReplyDelete
  5. 1 tips xde.. tido terus.. kompom hilang mengantuk.. hehe


    Jemput singgah "Senarai Pengomen Tegar Mac, April, Mei, Jun, dan Julai 2015"

    ReplyDelete
  6. Makan kuaci atau kunyah ape2 ok tak? Nice sharing Eyda ^-^

    ReplyDelete
  7. betoi.. agak mengantuk mesti buat macam tu....

    ReplyDelete
  8. IbuNoey biasanya kalau mengantuk tahap gaban tak leh nak tahan, IbuNoey lelap kejap dalam 5 minit.tapi kena tengok kalau line clear la.ahaha.

    ReplyDelete
  9. Assalam eyda,
    ada3
    tips iols:
    sila buka bloh :P
    he3

    ReplyDelete
  10. Assalam eyda,
    typo :P
    blog sebenornya bukan bloh
    punggaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  11. kalau sis JM...kalau dah mengantuk sgt x bole elak..tips nya tdo sekejap 10min pun cukup lah pastu baru mata rasa segar...mmg x leh follow tips spt kat atas tu tak 'jalan'

    ReplyDelete
  12. Selalu saya kalau mengantuk, saya akan betulkan duduk. Tegakkan postur badan, tarik nafas, lepas buat seketika biar otak clear.

    ReplyDelete
  13. Xmau pun eyda.. kalau da ngantok tu, tetap nak tido gak.. dapat seminit pun lega..hehehe..

    ReplyDelete
  14. semua tu Fidah dah buat..tapi still mengantuk gak..mcm semalam..aduhai...rasa nak tidur je...berjalan pun boleh mengantuk g...

    ReplyDelete
  15. tips kami sila buka online shop...pastikn ada duit dlm akaun psti x mengantuk...hihihi

    ReplyDelete
  16. Ok, memang tengah mengantuk dekat ofis skrg ni..tukar terus wallpaper kmputer pepohon hijau :)

    ReplyDelete
  17. Hahahaha ekin masa keje dulu2 ngantuk jah mesti lelapkan mata dah puas tido bgn la...kerani seorg2 kat opis bos tak ada kat opis sokmo..

    ReplyDelete
  18. main game. baca gossip retis sikit. sikit je tak boleh byk2 hihihihii

    ReplyDelete
  19. dengar muzik cem x leh ngan CT.. makin hanyut dibuai mimpi gamaknya hehe,..

    ReplyDelete
  20. aida pernah buat semua, dik.
    kalau da ngantuk, terpaksa tutup pintu bilik ~ tido jap!
    meaning, x boleh nak tahan juga tahap mengantuk tu hu hu hu...

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...