August 17, 2015

Review : Ayam Goreng MyFC


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua..Dah lama nak buat entry nih, tapi masa amat mencemburui Eyda.. Tapi Eyda cuba jugak buatkan untuk semua..

Bila Eyda balik kampung, ada laa kiosk MyFC nih dekat dengan kawasan rumah mak Eyda.. Apa lagi singgah beli laa untuk si Izzat dan Kimie.. Dapat berjimat jugak duit Eyda kan.. Lagi pun memang lalu pun nak balik ke rumah mak.. Just singgah beli jer..

Bagi Eyda, ayam gorengnya sedap.. Setanding kesedapan ayam KFC yang kita beli tuh.. Cuma ianya tak banyak pilihan laa untuk kita.. Tapi kita masih boleh menikmati ayam goreng dengan harga yang murah dan sedap..

Bayangkan masa gambar kiosk di bawah nih diambil, ntah berapa kali dah Eyda beli untuk anak-anak.. Selalunya kami beli ayam goreng 3 ketul dengan harga RM 7.00 jer.. Kali nih beli dengan Chicken Pop Corn.. Baru abis RM 10.50.. Murah tak? Bila anak-anak suka, mesti sedap laa kan..


Ini gambar kiosk dekat umah mak Eyda..


Harga yang ditawarkan :
 
Ayam Goreng 3 ketul - RM 7.00
 
Chicken Pop Corn - RM 3.50
 
Chicken Wing 1 ketul - RM 2.00
 

Inilah rupa ayam goring Eyda.. Sori dah kena makan skit..
Tengok tu, siap ada sos dia sendiri..

Okey laa kan sesekali nak makan ayam goreng.. Lagipun ianya diyakini halal.. Dapat jugak kita menyokong produk Malaysia..


Sah sehingga 31 Januari 2017


Jom tengok lokasi yang ada MyFC nih.. Mungkin ada yang perasan kan kehadirannya.. Boleh jugak mencubanya..

 


Sumber myfcfriedchicken


18 comments:

  1. Nanti zumal nak cari kat kola perlis tu...

    ReplyDelete
  2. wah bagus bila ada franchise macam ni..harga pun takde la mahal sangat kan

    ReplyDelete
  3. Wah..nampak terliur wana tengok ayam goreng..tiba2 rasa lapar..huhu

    ReplyDelete
  4. SELAMAT PETANG..SYIRA SINGGAH BLOGWALKING :D
    NAK TAK SYIRA PROMOTE BLOG DAN IG ??
    TINGGALKAN LINK DI PAGE BOG SYIRA LOKMAN
    https://www.facebook.com/syiralokman5

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  5. CP suka MyFC ni sebab jual kat depan rumah je..murah lak tu..

    ReplyDelete
  6. dulu belajar kat changlun ada kedai makan myfc ni, lagi best sebab menu lagi banyak. suka burger dia....juicy sangat daging ayamnye...XD

    ReplyDelete
  7. penang hanya dekat dengan balik pulau..takpe nanti blk KB nak try cari

    ReplyDelete
  8. dah pernah rasa...memang sedap

    ReplyDelete
  9. teringat time diploma dulu dgn classmates/housemates, kalau kelas sehari suntuk tak sempat mkn balik ptg tu mesti singgah beli dan ratah dulu sementara nak dapat mkn malam.. alahai rindunyaa..

    ReplyDelete
  10. Pernah tgk dekat Kelatan ..tapi kat KL tak ada yer...

    ReplyDelete
  11. Assalam eyda,
    betoi3
    memang sedap ayam MyFC ni
    seriously iols lebih soka hat ni berbanding KFC tau3
    iols slalu makan yang kat bukit minyak punya :)
    Boboboy pun sokaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. myFC? ingatan team penyokong bola sepak adehh

    ReplyDelete
  13. Murahlah. Selama ni ada terjumpa tapi tak pernah try.

    ReplyDelete
  14. Memang sedap Cik Mimie dah cuba dah..harga pun ok :) kat segamat mana2 ada kiosk myFC ni :)

    ReplyDelete
  15. ada la kat melaka satu kiosk.
    nampak menarik tu, eyda.
    and yes, diyakini halal nyer kan :)
    murah pun murah! tu la yg kita cari ~ murah & sedap!

    ReplyDelete
  16. Ada juganampak tp x ingat kat mana.. memang harganya murah.

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...