July 23, 2015

HaRi RaYa AiDiLFiTRi 2015


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Semua dah bekerja ke? Itu bagi yang bekerja.. Bagi yang belajar, dah masuk sekolah ke? Eyda dah bekerja, tapi mood raya masih melekat kuat lagi nih..

Ermm tu- tup dah seminggu kita raya kan.. Tapi Eyda belum berkesempatan kongsikan gambar sekitar raya yang baru berlalu.. Hari nih nak belanja gambar raya Eyda dan anak-anak..

Awas.. Entry nih dipenuhi dengan gambar.. Jadi jangan menyampah plak layan gambar-gambar kami.. Hehehe..


Raya Pertama

Kuih raya dan kerepek yang ada di pagi raya.. Opps lupa snap gambar ketupat dan rendang..

Aksi di pagi raya..

Masing-masing mata tak tengok kamera..

Jom layan gambar wefie kami plak.. Gambar diambil sebelum keluar beraya sini sana..








Nasib laa dapat jugak bergambar dengan anak-anak sebelum keluar beraya.. Kalau tak memang tak ada gambar kami bersama..

Alhamdulillah tahun nih juga Eyda dapat beraya dengan kengkawan masa kecik dulu.. Yelah, masing-masing dah ada family laa katakan.. Jadinya nak jumpa bersembang-sembang tuh agak susah laa..

Anak-anak pun beraya sakan tahun nih.. Okey jom kita sambung beraya di hari kedua Hari Raya..



Raya Kedua

Raya kedua apa lagi sambung beraya laa.. Raya kedua tunggu kakak sampai dari Ipoh.. Selepas tu baru mula aktiviti beraya.. Raya kedua kami ke rumah Mak Cik adik mak.. Dapat laa makan laksa.. Nyum nyum sedapnya..

Jom layan gambar yang cilok dari group family kami.. Eyda ambik gambar yang berkaitan jer.. Almaklum sajalah memori handphone nak out.. Jadi malas nak download banyak-banyak..


Yeay dapat duit raya.. Ini hanya lakonan semata-mata.. Hehehe..
Bersama Pakteh..


Alhamdulillah dapat bersama family Eyda, Kakak, Abang, Mak dan Adik.. Tak ketinggalan family Pakteh dan tidak dilupakan Makcik selaku tuan rumah..

Mak cik Eyda yang berada di sebelah Eyda yang bertudung hitam tu ya.. Itulah tuan rumahnya.. Selepas berkunjung ke rumah Mak Cik apa lagi singgah ke rumah Mak Lang.. Dapat tengok anak sepupu yang baru.. Baru lahir 12 Julai yang lepas.. Dia nak raya laa tuh..

Tamat lah sudah sesi raya kedua Eyda..


Raya Ketiga

Raya ketiga kami ke rumah Mak Su, adik ayah yang kecik.. Masuk Penang laa plak.. Ermm belakang rumah mak su ada laut.. Apa lagi, sempat laa budak berdua tu mandi manda.. Siap pakai seluar nak mandi dari rumah mak lagi.. Punya laa semangat nak mandi laut..


Abang, kak ipar dan anak-anak..

Izzat dan Kimie

Kimie..

Izzat masih dalam usaha menanam kaki dalam pasir.. Hehehe..


Sampai rumah hampir azan Maghrib.. Alhamdulillah dapat jugak ayah berbuka puasa di rumah.. Eyda laa jadi driver untuk mak ayah.. Dapat jugak diaorang berehat dalam kereta kan..

Hari raya keempat nanti Eyda sambung di entry akan datang.. Tunggu..





39 comments:

  1. Selamat Hari Raya, Eyda! Senyum sendiri baca catatan raya Eyda ni. Tercuit hati tengok aksi dua beradik ni beraya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ringkas dan padat plak bila baca balik.. hehehe.. itulah, kalau bab bergambar, bukan reti nak duduk sopan.. ada saja aksi diaorang..

      Delete
    2. Aksi2 diorang tu yang mahal :)

      Delete
  2. banyaknya kuih raya akak..
    syoknya raya dapat p jalan-jalan..
    Macm biasa raya dekat kelantan tahun ni..so nothing yang menarik sgt..tapi akan up story nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih tu mak dan adik yang buat.. kalau akak yang buat pakai Kimie kantoi posa laa..

      Delete
    2. kimie yg kantoi posa ke..atau maknyer..hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. selamat hari raya untuk Dieyana jugak..

      Delete
  4. Replies
    1. selamat hari raya eintan nurfuzie..

      Delete
  5. slmt hari raya kak =)

    sronok mndi pantai..lama x p pantai..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Yui.. ni pun kebetulan ke rumah mak su.. kalau tak, memang tak merasa laa diaorang nak mandi laut..

      Delete
  6. Banyaknya gambar...hehe..Cik Mimie tak banyak amik gambar pun tahun ni..heee :) Seronokkan beraya ramai-ramai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pun setelah dikumpul gambar dari handphone, whatsapp dan kamera, ada laa jugak gambar raya.. kalau tak memang tak ada laa..

      Delete
    2. samalah !! pagi raya tu amek gmbr wefie je ngan mak ayah..
      slalu set gak camera hehe..

      Delete
    3. Saya tahun ni tak sempat bergambar sangat :)

      Delete
  7. alhamdulillah, seronok nampak, tenang ...
    selamat hari raya, semoga murah rezeki dan bahagia , amin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. thanks bb_nona.. selamat hari raya untuk bb_nona jugak..

      Delete
  8. hehehe yang kerja teruskan kerja.. yang sekolah jangan malas..
    yang menganggur sila sambung tido =P

    hahaha.. amboi raya ketiga dah pegi pantai berendam ye.. awat mama x terjun skali ?
    baru rare hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe suka ya boleh tido.. ibu dia malas bab layan mandi laut ke kolam mandi nih.. bagi anak-anak jelah bersuka ria..

      Delete
  9. Selamat hari Raya Eyda.. Banyak kuih raya eyda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih raya tu mak ngan adik yang buat.. Eyda kalau join, pakai Kimie nak berbuka jelah.. kerepek plak, beli jer..

      Delete
  10. Zumal selalu raya tak ada gambar sebab tak sempat pegang fon. Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda pun jarang ada gambar raya.. kalau ada pun, curi-curi snap macam ni jelah..

      Delete
  11. selamat hari raya kak eyda meriahnya raya akak....

    kimie n izzat happy Mandi laut tu

    ReplyDelete
  12. Assalam eyda,
    selamat hari raya aidilfotri
    maaf zahr & batin nooooooooooo

    psstttt: baju eyda tukor2 kaler. kejap biru kejap purple he3

    ReplyDelete
  13. a great memori, eyda.
    aida lom sempat nak upload gambo raya yg berpuluh tu :)

    ReplyDelete
  14. eyda dan anak-anak seperti adik kakok!!!

    ReplyDelete
  15. alahai HERO 2 orang tu pandai posing!

    ReplyDelete
  16. laut belakang rumah? biasanya sungai...

    ReplyDelete
  17. Lama tak mandi pantai sebab ada sejarah.hitam ekin alami kalau tak tak ada dah ekin dalam dunia ni... Alhamdulilah Allah beri.ekin bernafas lagi sampai ke hari ini semoga umur dipanjangkan belum cukul amal.ibadah lg.ni

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...