June 9, 2015

TeRiMa KaSiH SaHaBaT #4


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Banyaknya entry Eyda di awal bulan Jun.. Rasanya bulan ni boleh kot nak kembali menulis banyak-banyak.. Yelah pertengahan bulan ni dah nak puasa.. Sekejap kan masa berlalu meninggalkan kita..

Bulan lepas blog Eyda agak suram, blogwalking pun sama.. Apapun alhamdulillah Eyda masih berjaya berada dalam beberapa carta rakan blogger..

Jom terjah hasil blogwalking Eyda bulan lepas..


Carta Pertama daripada cik Ash atau lebih suka bahasakan diri dengan Ekin.. Tak sangka dalam kesibukan, masih jugak melekat nama Eyda dalam carta..



Carta Kedua plak daripada Cik Mimie.. Tak sangka dua bulan berturut-turut dapat berada dalam carta cik Mimie dan menjadi antara 10 paling banyak mengomen..


Apa lagi, dapat laa sekeping sijil nih.. Sesiapa yang nak dapat sijil daripada cik Mimie, silalah tinggalkan seberapa banyak komen pada entry di blognya..




Carta Ketiga daripada kak Jari Manis atau lebih mudah dipanggil kak JM.. Masih berada dalam carta, walaupun agak penghujung carta utama..



Carta yang Keempat ni plak daripada Scdha Sein atau lebih mudah dipanggil SS.. Ni sahabat baik kak JM.. Di mana-mana carta mesti kedua-dua nama nih melekat bersama.. Hahaha susunan pun berturutan nih.. Eyda kutip ikut yang mana Eyda dapat dulu dan kemudian..


Hehehe yang paling tak sangka SS buatkan Sticky Note kat bawah nih dan dibawa terbang travel bersama SS.. Walaupun tak dapat ikut travel bersama, hanya Sticky Note dengan nama sendiri yang travel pun dah gembira.. Terasa bagaikan diri ini ikut terbang travel bersama..

Hahaha ayat puji ke apa nih.. Apa-apa jelah kan.. Apapun seronok bersahabat dengan SS nih.. Bagi yang tak tahan lasak dengan kata-kata, dinasihatkan hindarkan diri daripada blog nih.. Kang terasa hati susah..




Carta Kelima ni plak daripada Farrah MF atau lebih suka dikenali dengan nama Farrah jer.. Eyda mulanya ingat umur Farrah ni lebih tua tahun daripada Eyda..

Rupanya kitaorang sebaya.. Eyda tahu pun daripada FB Farrah laa.. Baru jer jadi friend.. Cuma kalau ikut bulan, Farrah lebih tua laa daripada Eyda..


Kali nih Farrah buatkan pantun seloka pada sesiapa yang berada dalam carta.. Eyda dapat pantun nih.. Hehehe nama dua budak tu pun ada jugak ye.. Ingat jugak Farrah dengan diaorang.. Suka diaorang baca pantun nih..



Carta Keenam datangnya daripada Hidayu Ayumie atau lebih mesra dipanggil Ayu.. Ada sesiapa nak tempah bagtag atau seangkatan dengannya, boleh laa berkunjung ke blognya ya..


Carta Ketujuh plak daripada Siti Yang Menaip atau lebih suka membahasakan diri dengan nama CT.. Haa memang Eyda tak sangka untuk bulan Mei, Eyda berjaya memasuki carta CT.. Bukan mudah kan nak letakkan nama kita dalam carta blogger lain..
 


* UPDATE

Carta Kelapan datangnya daripada Deanna Morni.. Eyda pun baru jer berkenal-kenalan dengannya.. Tak sangka plak kali nih melekat plak nama Eyda dalam cartanya.. Padahal dia ambil dari bulan Februari hingga Mei 2015.. Apapun terima kasih Deanna..


Terima kasih banyak-banyak semua.. Ada yang bagi sijil penghargaan, ada yang buatkan Sticky Note bawak 'jalan-jalan makan angin' lagi.. Ada yang nak bagi hadiah laa apa laa.. Terima kasih Eyda ucapkan.. Eyda harap persahabatan kita akan terjalin selamanya.. Tanpa korang pastinya suram hidup Eyda..




29 comments:

  1. Tahniah Kak Eyda...Dimana2 nampak Kak Eyda...hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, tak sangka dalam kesibukan masih melekat jugak nama akak kat blog kengkawan blogger yang lain..

      Delete
  2. waaa tahniah hee ada sijil g tu :D

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. tengok jugak keadaan.. kekadang dalam sibuk pun sempat jugak update dan blogwalking.. kekadang tak sempat langsung..

      Delete
  4. Replies
    1. thanks.. mudah-mudahan Eyda diberi ruangan masa untuk melawat lebih ramai kengkawan blogger yang lain..

      Delete
  5. tahniah. rajin BW memang layaklah dapat penghargaan di atas
    saya ni aje yang kurang BW =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada masa BW laa sini sana, in shaa Allah dapat jugak menambah kenalan.. seronok tau bila dah ramai kawan nih..

      Delete
  6. tahniahhhhh....eyda pon masuk dalam carta sy....hehehhehe

    psstt....nnti emel alamat ehhh.nak post smthing hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangkanya nama Eyda boleh masuk dalam carta Deanna.. apapun Eyda dah email ya alamat.. thanks banyak-banyak tau..

      Delete
  7. tahniah kak eyda
    tersenarai jugak di mane2
    name ayu je ssh nak jmp da
    sbb sbuk sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe Ayu, akak paham.. akak pun kekadang ada jugak termiss nak blogwalking.. sesekali dapat singgah apa lagi, mengeBOM laa banyak2.. hehehe..

      Delete
  8. Rajin giler akak kita ni p bom blog depa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada kesempatan, apa lagi mengebom laa jawabnya.. nak lawat selalu mungkin tak mampu..

      Delete
  9. Si SS tu BUKAN sahabat baik kak JM! Meh sini SS paste balik apa JM pernah kata.. "Jangan salah faham ye... SS tu kawan blogger macam Eyda jugak... SS tu rajin tinggalkan komen di blog"... Betul tak JM? Sekian...
    * Senyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS ngan kak JM sahabat baik di dalam blog.. hehehe..

      Delete
    2. SS treat semua orang sama je Eyda.. Tak lebih tak kurang... SS hormat semuanya... Tak nak ada salah faham... Prinsip SS... My attitude depending how u treat me... :-)

      Delete
    3. SS..ayat tu ada sedikit kurang...sebenarnya SS special than others to me tapi dah ada org salah faham...so JM terpaksa tulis ayat seperti di atas....

      Delete
    4. maaf kalau ayat Eyda mencetuskan salah faham.. apapun kehadiran SS ngan kak JM memang menceriakan kami semua.. seronok dapat berkawan dengan SS dan kak JM.. semoga persahabatan kita akan berkekalan selamanya,,

      Delete
  10. Thanks Eyda sebab selalu temankan SS... Teruskan menulis... Teruskan bercerita pada perkara yang betul dan benar... Walu kadang yang betul tu susah orang nak terima... Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r welcome SS.. thanks jugak jugak memberi semangat untuk Eyda menulis lebih banyak..

      Delete
  11. "Bagi yang tak tahan lasak dengan kata-kata, dinasihatkan hindarkan diri daripada blog nih.. Kang terasa hati susah"...

    Yeeee setuju 100% dengan ayat ini.. Jangan baca blog si SS tu... Nanti u'oul menyesal! Kah Kah Kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. warning awal2 senang.. takut ada yang terasa ati susah plak kan SS..

      Delete
    2. Ha Ha Ha... Terbaikkkk! Thanks again!

      Delete
  12. Assalam eyda,
    waaaaaaaaaa
    bertingkek2 list uols dapat masuk yer
    tahniah3
    kipidap uols :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...