May 6, 2015

WoRdLeSS WeDNeSDaY #12


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Parcel yang ditunggu telah tiba.. Istimewa daripada Brunei Darussalam..





Setem nih akan menjadi koleksi terkini Eyda.. Rasa nak kembali mengumpul setem plak.. Hobi lama yang telah ditinggalkan..





39 comments:

  1. rajinyaaaa. kita dulu kumpul setem dgn duit lama. Lepas tu dah malas lepas dah jumpa walkman terus lupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka.. dulu masa sekolah ayah selalu bawak balik setem.. sampai pernah beli sampul surat pertama masa sekolah.. sekarang dah terkubur hobi nih..

      Delete
  2. pergh, dari Brunei? saya setem tu saya kumpul banyak2. tapi xtau nk buat apa. bukan kata hobi pun. cuma suka kumpul ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiranya hobi jugak tuh.. itupun dah kena pinang sekeping setem tuh dengan member..

      Delete
  3. alhamdulillah akhirnya sampai jugak ketangan eyda, takut jugak kaknoor sbb time hantar tu time di Malaysia sedang cuti panjang kan, tpi dah rezeki tu alhamdulillahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai petang semalam kak Noor.. setem sekeping dah kena pinang dengan member opis.. apapun thanks banyak-banyak.. tak sempat nak buat entri hadiah dari kak Noor nih..

      Delete
    2. takpe eyda kaknoot tak kisah pun hehee, semoga happy lah dengan buku tu dan rajin2 memasak

      Delete
    3. bila tgk setem tu ingat kak Noor..mesti dari kak Noor ni...yes! betul....

      Delete
    4. klau hadiah dari kaka Noor tu mesti buku resipi kan

      Delete
    5. Tengok setem Brunei memang terus ingat Kak Noor :)

      Delete
    6. yelah, sapa lagi yang ada kat Brunei kan kalau bukan kak Noor..

      Delete
    7. wah farrah dgn JM ni tengok setem pun dah ingatk kaknoor ke?? terimakasih di atas ingatan u all ya pada kaknoor di seberang lautan ni

      Delete
  4. last kite kumpul setem waktu umur kite 12 tahun..penuh..tp skang xtau mana pegi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda last kumpul kalau tak salah form 3.. lepas tuh semua tersimpan rapi kat kampung.. hehehe..

      Delete
  5. wah dulu pernah gak try kumpul setem tp dapat 10 je plg banyak LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok laa 10 pun, ada jugak setem yang berjaya dikumpul..

      Delete
  6. Samalah..hobi lama yang telah ditinggalkan...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tak sangka ramai jugak yang suka mengumpul setem dulu2..

      Delete
  7. asalamualaikum..singgah sebentar disini :-))

    ReplyDelete
  8. Huh! Sultan Brunei... Masih hensem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul SS hensem walaupun dah 68 tahun hehee

      Delete
    2. kak Noor...setem brunei mmg gambar sultan je ke..tak ge gambar bunga ke burung ke

      Delete
    3. walaupun dah umur 68 tahun.. sultan Brunei tetap hensem..

      Delete
    4. JM, memang tak de gambar lain selain dari sultan, cuma kalau ada hari2 tertentu saja yg di letakkan gambar bunga dan burung tu, tapi mostly gambar sultan lah, ok ape kan!! kan SS ckp sultan Brunei hensemmmm hehee

      Delete
  9. Dulu kecik2 ni la hobi saya. haha. rindu zaman muda remaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kembali ke zaman muda remaja.. hehehe..

      Delete
  10. rajinnya mngumpul setem..hoho..

    ReplyDelete
  11. Dulu ekin suka gak kumpul setem hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka dengan gambar dia yang menarik dan cantik kan..

      Delete
    2. Ha ah gambarr penarik utk simpan kan

      Delete
  12. 14 Brunei dollar tu....beserta setem sultan brunei yg hensen...kalau sis JM pun syg nk buang..mesti masuk frame

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa pasalnya.. simpan dalam peti besi aci tak? hehehe..

      Delete
    2. x best sbb tak boleh nak pandang..kalau sis JM letak dalam frame gantung kat dinding boleh pandang sblm tido heee

      Delete
    3. jadi ubat tido laa tuh.. nak tido ka kena pandang dulu.. hehehe..

      Delete
  13. Oh setem brunei! Setem brunei! Tetiba meroyan kat sini nengok setem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itupun dah kena pinang setem $2 tuh..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...