April 16, 2015

eNtRi BeRaDa Di LaMaN PeRTaMa GooGLe SeaRcH


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Eyda pernah baca entry di blog Wanie dan blog Dunia Zumal mengenai entry kita sendiri berada dalam page pertama dalam carian Google Search..

Bukan senang entry yang kita hasilkan akan berada dalam page pertama dalam carian Google Search.. Kena plak entry kita berada atas sekali dalam page pertama.. Lagi laa tak mimpi kan?

Setelah Eyda baca entry dari Wanie dan Zumal berkenaan perkara nih, apa lagi menggatal jer tangan nih nak search entry sendiri dalam dua bulan nih.. Nih antara yang Eyda sempat print screen.. Tak sangka banyak jugak ya..

Ni antara entry yang berada atas sekali dalam carian Google Search.. Ini yang Eyda cari entry Eyda dalam bulan Mac - April 2015 jer..







Ni plak entry Eyda yang berada dalam page pertama Google Search.. Walaupun tak berada atas sekali, tapi stay dalam page pertama..





Banyak kan.. Tak sangka plak entry Eyda menjadi pilihan orang lain untuk sebagai rujukan.. Semoga apa yang Eyda kongsikan dapat memberi sedikit ilmu kepada yang lain.. Kalau ada salah dan silap, harap dimaafkan.. Apa yang Eyda tulis hasil daripada perkongsian mengenai kehidupan Eyda sendiri..




42 comments:

  1. wah tahniah...
    Fida pun tak try lagi Entry Fida...adakah macam Eyda gak kedudukannya..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks afidah.. tak pasti laa plak, nak tau try cuba cari sendiri ya.. hehehe..

      Delete
  2. Wahhh tahniah kak eyda... nak try gak.chek.nanti hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Ekin.. try Ekin jangan tak try check.. hehehe..

      Delete
    2. Akak kita kena taip entri yg kita share ke... ada la try 2 entri duk atas hihihi

      Delete
    3. ntah banyak akak just taip tajuk entri sendiri ja..

      Delete
    4. Owh.. ekin pun taip mcm tu gak ada la yg terattas nak share tu belum lagi

      Delete
  3. Banyak tu entry Eyda kat 1st page. Dahsyat. Turun ilmu sikit Eyda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tak sangka banyak jugak.. mungkin sebab Eyda ada bold kan keyword yang berkaitan dengan tajuk entry kot.. sebab tuh boleh muncul dalam page pertama google search..

      Delete
  4. salam kak eyda,
    just nak tanya, kak eyda search by using your own laptop/phone ke?
    sebab biasanya kalau try search by guna our own gadget, any articles written by us will be shown on the first page tapi kalau guna laptop orang lain, it will shown otherwise....

    not sure betul or tak but i just try it and yeah it didn't show exactly when saya guna laptop sendiri.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Fariza.. just search guna PC opis jer.. tak pasti laa plak pasal benda tuh.. tapi bukan semua entri Eyda yang masuk page pertama.. ada beberapa entri jer yang masuk.. lagipun yang masuk tuh ada laa bold kan keyword yang berkenaan..

      Delete
  5. wah..tahniah ya..moga bermanfaat untuk orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ibu noey.. betul semoga perkongsian Eyda bermanfaat untuk orang lain..

      Delete
  6. Tahniah.. terbaek.. mendapat tempat di hati google.. hehe :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ok ejulz.. in shaa Allah nanti Eyda singgah dan join ya..

      Delete
  8. wooooah *tepuk2 tangan* famous Kak Eyda lepaih ni ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. mudah-mudahan dimakbulkan..

      Delete
  9. Wahhh, tahniah eyda. Top tu.
    Nak try cari jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mama.. saja suka suki jer pun search tuh..

      Delete
  10. Replies
    1. thanks wana.. search guna tajuk entry sendiri jer.

      Delete
  11. Wahhh! Bestnya, eyda! Tahniah! Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti best laa kalau search terpampang entri kita sendiri.. bukan nak mimpi sampai macam tuh.. apapun thanks kak Farrah..

      Delete
  12. wah, banyak juga kak Eyda punya blog ada dekat top sekali. power ah! bagi tips sikit :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah laa nak bagi tips apa.. mungkin keyword yang kita guna tuh agaknya.. lagi satu ada jugak bold2 keyword yang berkenaan..

      Delete
  13. Tahniah Kak Eyda..banyaknya entri Kak Eyda jadi refernce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik Mimie.. entri merapu jer pun.. tak sangka kan..

      Delete
  14. Wahhh hebatlah eyda..
    tahniah2.. :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...