November 29, 2014

KiMie DaN GreY


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Korang buat apa hari ni? Eyda just pegi memenuhi undangan perkahwinan jer..

Lainnya lepak kat umah jer.. Tak banyak aktiviti yang buat hari ni, cuma layan budak kecik Kimie dengan anak arnab jer..

Suka betul dia main-main dengan "grey" anak arnab kesayangan dia.. Macam-macam dia buat dengan anak arnab tuh..

Anak arnab nih sensitif skit, jadi kena jaga betul-betul.. Salah cara jaga, boleh sakit atau mati.. Eyda biar jer anak nak bela arnab, jangan bela kucing..

Maaf laa Eyda nih tak selesa dengan kucing.. Paling Eyda tak suka bab kucing gesel kaki.. Lagi satu kalau kena cuci najis atau muntah kucing.. Huhuhu tak daya Eyda nak buangkan perasaan tak selesa kat kucing nih..

Kalau tak kerana perasaan Eyda yang kurang selesa dengan kucing, Eyda dah bagi Kimie bela kucing..

Okey laa, bebel plak Eyda kan.. Jom tengok Kimie dengan anak arnab..




Suka betul Kimie main ngan Grey.. Itulah keja dia hari-hari.. Grey asyik kena buli jer.. Hehehe.. Baru jer citer pasal kucing, tetiba ada anak kucing sesat masuk kawasan rumah Eyda nih..

Ntah sesat dari mana kucing tu pun tak tau.. Eyda boleh prasan anak kucing tu pun sebab dengar dia mengiau.. Anak cakap esok nak bagi kucing tu kat kawan yang suka kucing dekat ngan umah..

Ada-ada jelah kan.. Okeylah, hanya inilah citer daripada kami hari nih.. Nanti Eyda blogwalking skit-skit tau.. Jangan merajuk plak kalau Eyda tak singgah.. Mungkin Eyda tak sempat atau terlepas pandang..



15 comments:

  1. aida geli kucing, arnab, semua binatang berbulu!
    memang la x dpt green light kalau anak-anak nak bela :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kalau kita sendiri geli, susah laa kan nak bela binatang berbulu nih..

      Delete
  2. Grey tu arnab rupanya.
    Saya pun pi kenduri rini (akikah).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab arnab tu warna kelabu yang dapat nama Grey.. lain dari warna arnab yang ada..

      Delete
  3. musim cuti sekolah memang banyak betul kenduri. jaga arnab lebih senang dari jaga kucing noh.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya mudah lagi bela arnab dari kucing.. nama cuti sekokah, kenduri sini sana..

      Delete
  4. Comel grey tu... Zumal pun teringin bela arnab ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang comel Zumal, kalau tak anak tak main laa dengan Grey tuh.. minat sangat dia.. ni pun ada arnab baru beranak..

      Delete
  5. wahh comel keduanya.... kami bela kucing namanya putih.. heheh...

    Sue.. nanti tolonglah promotekan blog anak akak yg koma 2 bln tu.. sekarang dia masih di rumah tangguh semester... free free kat rumah tak da apa nak buat dia baru belajar berblog... masih baru tak ada org nak follow atau komen pun lagi... lawat ya blog sarah najwa... http://pariparivogue.blogspot.com moga2 dia ceria kembali... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe coml kan.. nama putih mesti warna putih bulu dia..

      ok kak, nanti sue cuba promote blog dia.. kalau dia nak lebih orang kenal, rajin2 join giveaway atau join segmen yang blogger lain buat.. sue pun dapat ramai kawan melalui semua tu.. in shaa Allah..

      Delete
    2. Dia baru dok belajar... insyaallah pelan2... kak dulu2 rajin... sekarang dah kurang skit... hehe
      terimakasih sue..

      Delete
  6. hehe. senang nak ingat nama grey :)
    manja dgn kimie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe memang cari nama yang mudah nak ingat.. manja sesangat, Kimie buat apa pun ok jer arnab tuh..

      Delete
  7. arnab upenya grey tu, hehe..
    comel2

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...