August 12, 2014

ThRoWBaCk ZaMaN SeKoLaH


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ni story throwback ke zaman sekolah dulu-dulu.. Dah lama betul meninggalkan zaman nih..

Yelah zaman muda mudi 16 tahun dulu nih.. Lama betul kan.. Ni pun sebab terbaca entry blogger Karya Mahirah dan kebetulan member sekelas ada share gambar nih dalam whatsapp group kelas kami baru-baru nih.. Maka timbul perasaan nak berkongsi gambar nih..


Mengimbas kembali memori lama.. Tetiba rasa sebak bila melihat gambar arwah, member yang depan sekali sebelah kanan.. Meninggal di usia yang muda..Seorang yang amat baik..

Bergambar depan Kowloon Hotel.. Sempat jugak naik LRT sebelum sampai ke sini..

Gambar ni tak berapa ingat kat mana lokasinya.. Yang pastinya time lawatan sambil belajar lerr..

Okey bergambar bersama guru yang mengiringi kami.. Gambar nih diambil masa KLIA baru dibuka ya.. Teruja gitu..



Semua gambar nih diambil masa kami ada lawatan sekolah masa form 5..Time nih selepas cuti pertengahan tahun..

Memang kena marah la dengan cikgu-cikgu lain sebabnya tarikh exam SPM kan dah nak dekat time tuh.. Kitaorang plak 2 kali pegi lawatan.. Huhuhu.. Nasib dengan kata-kata semangat guru yang turut sama pergi, kami dapat memperbaiki result di dalam SPM..




18 comments:

  1. Tahun 1998 form 5, makanya KM muda lagi... masa tu KM form 3 hihi... rindukn zaman sekolah dulu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaorg pun baru hampir setahun contact dalam whatsapp..hujung tahun lepas buat mini reunion..awal tahun baru nih reunion batch yang sama..apapun belum berkesempatan jumpa dengan semua..rindu kan zaman dulu2..

      Delete
  2. tak salah sekali sekala rindukan kengkawan kan..akak pon rindu jugak ni..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu,masa member share gambar ni kat whatsapp..masing2 mengimbau kenangan dulu..macam2 story ada..

      Delete
  3. hye saya admin dari segmen mencari 20 bloglist bertuah dan anda boleh check senarai blog anda http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2014/08/senarai-blog-segmen-mencari-20-bloglist.html

    ReplyDelete
  4. gambar lama mengusik kenangan
    yumida x byk gambar lama2
    al maklum la time tu nak sewa kamera kat kedai mahal
    skrg makin canggih dgn hp je blh ambik gambar
    al fatihah buat sahabat baik akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Yumida..dulu ada member yang agak berada skit, anak YB.. kami nyer lawatan separuh ditanggung oleh bapa dia..

      Sedih betul Yumida..dia meninggal ketika berumur 19 tahun, sbb sakit masa study di politeknik..

      Delete
  5. thn 1998 tu abah mengajar tingkatan 5 di Papar, Sabah. Merekalah calon2 SPM yg pertama abah ajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ya ka abah..skrg stay contact guna fb cikgu math dan add math jer..ujung tahun pegi sarawak dapat juga jumpa cikgu yg mengajar bm masa tu..

      Delete
  6. rindunya dengan kenangan lama bila tengok gambar2 throwback ni. btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekadang kenangan lama nih blh mengusik jiwa..jap saya follow nanti..

      Delete
  7. bestnye masih simpan lagi gambar2 kngn ngn kawann... tgok blek nnt ble dh umur makin menaik msti rindu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini pun member yang terjumpa masa dia balik kampung time raya baru nih.. apa lagi berkongsi kat group whatsapp kelas kami.. banyak lagi gambar lain..just post yang ada gambar sendiri ja nih..

      Betul tuh bila umur bertambah, memang lagi rindu zaman nakal nih.. hehehe..

      Delete
  8. Mengimbau kenangan yang tak mungkin akan dilupakan, kan?
    Tambah bila jumpa balik gambar2 camni.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu MJ..ada gambar lawatan kelas kat USM tak letak sini..gambar kelas pun tak letak juga.. lagi bertambah2 kenangannya..

      Delete
  9. Best juga kalau ada gambar kenangan, zumal nie majalah sekolah pun dah takde [pinjam tak pulangkan :( ].kalau tak, ade gak gambar kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah Zumal, bila dah bg pinjam mmg susah nak dapat balik.. yelah, zaman dulu harap ihsan kamera orang dan majalah sekolah jelah.. sekarang ni guna hp pun dah boleh bergambar..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...