May 12, 2014

LaWaTaN Ke SeTia eCoHiLL

Assalamualaikum semua.. Salam Isnin.. Esok cuti plak, asyik keja cuti je banyak dalam seminggu dua nih.. Ok laa, kali nih nak citer pasal lawatan kitaorang ke Setia Ecohill.. 

Seronok sebenarnya klu ada kursus disertakan dengan lawatan.. Tak la ngantuk ngan boring sangat kan dok kat dalam bilik kursus..

Sebenarnya saya agak suka tengok konsep pejabat Showroom SP Setia nih.. Sapa yang tak tau kan SP Setia antara pemaju yang bagus..

Konsep yang dia buat, memang memang mesra kepada alam.. Toilet dia guna sensor kat sinki ngan hand drier ye.. Yang kat sinki, korang letak jer tangan, nanti air kuar sendiri ye.. 

Tempat pengering tangan plak, korang letak kedua2 tangan dia akan keringkan tangan korang ye.. Dia alah2 macam kat Mc Donald's ngan KFC tuh tempat pengering tangan nih..

Ok la jom layan gambar ciput yang sempat snap kat dalam pejabat Showroom diaorang kat site tuh..



Ni gambaran dari muka depan pintu masuk.. Gambar kredit dari Mr.Google..



Ni gambar menghala ke tempat taklimat dan makan.. Kat tempat ada kerusi tuh akan bertukar jadi tempat menjamu selera ye.. Sebelahnya ada kitchen kabinet siap ada sinki ngan dapur induction lagi.. Memang menarik opis diaorang.. Best kan klu suasana opis kita pun macam nih.. Gambar kredit dari Mr. Google..


Tengok la cadangan pemajuan yang diaorang nak buat..


Cantik model rumah nih.. Sempat lagi merapu kat member, ambik model umah nih.. Nanti besarkan guna alat Doraemon.. Imaginasi kanak2 la plak.. Hehehe..


Suka tengok dia buat tulisan nih.. Cantik..


Ni pun sama..


Suka tengok di satu penjuru opis diaorang nih.. Ala2 taman permainan plak.. Diaorang kata semua nih buat sempena Hari Ibu..


Ni plak kat tepi pintu masuk.. Ala2 orang buat kenduri kat dewan plak rupanya.. Cantik kan..


Ok ni nak snap sinki auto sensor tap ka nak selfie???? Hehehe jawapannya kedua2 nya..


Ni plak gift yang diaorang bagi sebelum balik.. Cantik kan beg nih.. Isi kat dalam ada laa brosur pasal perumahan diaorang.. Ada kalendar ngn fridge magnet.. Ok laa..


Selfie di hari terakhir berkursus.. Selfie dalam bilik asrama..



Okey lah, nak balik dah.. Nanti kita sambung citer seterusnya.. Tunggguuu..




2 comments:

  1. wow..cantik tmpt dia
    ala2 taman hijau gitu

    sis, ni tutorial cara buang verification word di blog, agar memudahkan proses submit komen: http://jombinabelog.blogspot.com/2012/01/buang-word-verification-pada-comment-di.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul 2 Yumida.. suka sgt dgn tmpt nih.. tQ Yumida dgn perkongsian maklumat nih..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...