March 6, 2014

KoLaM TaMaN TeMa, KoMpLeKS SuKaN & ReKReaSi, MPSP

Assalamualaikum semua.. Aku dah bagitau kan nak story mory pasal bebudak dua orang tuh yang mandi kolam..

Sebenarnya kolam nih terletak bersebelahan dengan trek yang aku lari tuh.. Memang boleh nampak laa dari trek tuh.. Tempat nih berada berhadapan Mahkamah Majistret, Jalan Betek, Bukit Mertajam..

Silalah search yer untuk mencari lokasinya.. Okey laa korang klik jer link nih Kolam Taman Tema, Kompleks Sukan & Rekreasi, MPSP ..Hehehe..

Kadar masuk untuk seorang hanya RM1.00.. Valid untuk sehari yer.. Kolam nih sesuai untuk bayi hingga lah ke kanak-kanak.. Orang dewasa nak mandi pun boleh jugak..

Kalau korang berhajat nak berada lama di sini, lebih baik bawa bekalan makanan secukupnya.. Tempat nih dibuka dari hari Sabtu hingga Khamis.. So ari Jumaat ditutup yer termasuklah trek apa semua.. Mungkin pada hari tersebut diaorang buat maintenance kot..

Meh layan bebudak nih sebelum kena paksa balik.. Sebabnya ada kenduri akikah anak sepupu plak.. Hehehe..













Okey laa, sekian saja, acara mandi manda kat kolam taman tema MPSP nih.. Ujung minggu nih mungkin sampai lagi kat sini.. Lorat ajak sesangat bebudak dua orang tuh.. In shaa Allah kalau kami jengah lagi ke sini akan di update story mory kami yer..






9 comments:

  1. Owh baru tau pasal kolam ni..
    Nanti boleh try p :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa, tau pun masa berlatih dkt ngan stadium sebelah sebelum ari merentas desa..hari biasa dia bukak ptg jer dari kul 4-7ptg..hari mggu ngan hari kelepasan am dia bukak sesi pagi 9pg-1ptg..sesi ptg 4-7ptg..

      Delete
  2. wah seronok la dpt swimming. masa kecik dulu swimming kat kolam. habis bertukar kaler air ke cokelat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lyn bebudak mandi..diaorang laa yg plg suka swimming nih..knp air btukar ke coklat Yumida???

      Delete
  3. Terasa sejuk berendam tu... walaupun tengok gambar je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun kak eynda..walaupun time nih musim panas, tp diaorang mcm sejuk ja berendam dlm tuh, smpai xmau blk.

      Delete
  4. singgah lagi..lalalala..

    tahniah...jemput singgah sini:
    http://umikasum.blogspot.com/2014/04/pemenang-top-commentators-bulan-mac-2014.html

    ReplyDelete
  5. Minta izin share link entri ini ke blog IM...

    tk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok boleh.. manalah tau ada yang berhajat nak ke sini kan..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...