I'm Back

2/06/2017 11:47:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Rindunya nak berceloteh kat sini, banyak cerita dok dalam draf dan tidak ketinggalan belum sempat siap.


Banyak sangat perkara yang berlaku kebelakangan nih dalam kehidupan Eyda. Tidak ketinggalan internet down teruk bila memasuki tahun 2017. Fuhh semuanya itu merupakan dugaan di tahun baru. Dalam sebulan yang baru berlalu, banyak perkara suka dan duka yang Eyda tempuhi. Tidak ketinggalan hari ini atau minggu ini Eyda akan dikejutkan dengan berita yang agak mencabar diri dan emosi.

Entri ini Eyda taipkan di sini dan hari ini sebagai penguat semangat untuk Eyda menulis sambil ingin buangkan rasa tak happy yang bakal Eyda terima.

Apapun jom tinggalkan cerita bab sedih. Kalau boleh, hari ini nak bergembira suka suki jer. Buangkan rasa sedih dan tak best jauh-jauh. Tak gitu?

Apa cerita korang hari ini? Adakah cerita suka atau cerita duka? Ada yang ingin berkongsi? Meh la komen kat bawah nih, kalau boleh nak cerita yang best dan happy jer.


You Might Also Like

34 comments

  1. Murni pon takde cerita best2 sgt..dan bulan Feb ni blog msh blom ada entry..mintak sket mood nak update blog ni bleh?? Ape2 pom Murni doakan Eyda tabah dalam ape2 jua keadaan..Aamiiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai ambik mood kat Eyda.. thanks Murni.. Amin, mudah-mudahan yang baik-baik jer untuk kita semua..

      Delete
  2. byk cerita pending ni...pelan2 kayuh utk entri nti ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, tu laa pasalnya.. nak kena start panas enjin menulis.. hehehe..

      Delete
  3. Sabar eh eyda...setiap perkara yg berlaku mesti ada sinar nys nanti..sis JM lak malas tul nk update entri...bukan x de masa tp malas..adeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sabar tu ada, tapi kadang kala diri tak kuat nak hadap semua tu.. tu laa terjangkit penyakit malas tu.. jom kita sama-sama rajinkan diri..

      Delete
  4. welcome back
    saya pun baru mula semula ni. dalam setahun entah berapa kali nak buat comeback, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mama, ntah brapa kali comeback yang tak berapa back sangat pun..

      Delete
  5. Salam berblogging.. hari ni pun baru berbw selepas hampir sebulan jugak tk dpt duduk blogging betul2 hehee :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih KK sudi singgah sini..rindu nak blogwalking kat blog kawan, nampaknya slow² kena buat semua tu..

      Delete
  6. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sudi follow dan singgah sini?.in shaa Allah nanti saya kunjung balas ya..

      Delete
  7. welcome back..pelan2 kayuh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks El..slow² start enjin masuk gear 1 baru nih..😅😅😅

      Delete
  8. p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..banyak petua dan tips berguna yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih 1001petua sudi follow dan singgah sini..in shaa Allah nanti kunjung balas ya..

      Delete
  9. Salam Perkenalan.
    saya pun baru berblogging ni.
    Harap izzeyda tabah yer kalau ada dugaan.

    http://axlensa.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah telah melepasi tahap pertama dugaan..in shaa Allah rasanya saya mampu hadapi semua dugaan ini.. terima kasih farysa sudi singgah sini, in shaa Allah nanti saya kunjung balas ya..

      Delete
  10. I'm back here..
    Hye Kak Eyda.. lama tak singgah sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Shahida sudi singgah kat sini.. akak pun lama tak singgah blog Shahida.. baru mula BW skit2..

      Delete
  11. Selamat kembali berblogging, Eyda :)

    ReplyDelete
  12. selamat kembali kak eyda.. ekin cerita banyak jah nak tulis kat blog tapi kelaut hahahahaha.. duk jaga mok tak sihat asma dia datang kembali ni.. nak tggu p klinik dr ismail bule 3 tu lambat lagi... sabar jer jaga mok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ekin.. semoga mok cepat sembuh, sabar banyak-banyak ya ekin.. banyak ganjarannya jaga mok tu..

      Delete
    2. Moga mak Ekin cepat sembuh ye...jangan bagi dia berdingin sangat.

      Delete
    3. Kak eyda: sama2.. InsyaAllah.. Ni dah ok la sikit.. Baru lepas p sedut kat dr azhar nuh..

      Delete
  13. Selamat berblogging kembali Eyda :) Blogging ada up and down jugak mood tu kan.. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Siqah.. betul, mood blogging ni, kekadang rajin terlebih, kekadang mood ke laut dalam..

      Delete
  14. kipidap and dongibab, eyda.
    life goes on. surely byk nak taip and citer kan?
    aida sudi membaca...
    welcome back!

    ReplyDelete
  15. kira pun sikit2 nak cari mood menulis tu balik huuuu

    ReplyDelete
  16. buang yg tak happy.. buat benda happy.. lama jugak tak BW blog

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti