January 11, 2017

2017 Money Saving Challenge


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Ada sesiapa sukar nak menabung? Eyda pun kekadang tergelincir jugak.

Apapun tahun nih tambah lagi tabungan lain selain tabung syiling dan duit gaji. Harap ada yang bertahan tanpa usikan. Sebelum nih berusik pun atas perkara kecemasan dan perkara diluar jangkaan.

kredit mr.google

Bagi yang belum, boleh laa mula sekarang, masih belum terlambat untuk memulakan aktiviti menabung.


22 comments:

  1. nampak macam mudah jer menyimpan untuk seminggu,
    tapi nak tunggu sampai ke hujung tahun tu mcam lambat pulak.
    ehehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, memang nampak mudah.. dah mula dengan angka besar dulu, nanti baru turun ke angka lebih kecil..

      kurang dari 50 minggu nak tunggu penuh, bukan senang.. harap diri dapat bersabar sehingga hujung tahun..

      Delete
  2. Menarik idea yang ada :) Good luck dalam menabung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. dah mula tanpa gagal tiap minggu, tapi saya ambil kaedah mula dengan angka besar dulu..

      Delete
  3. Replies
    1. boleh laa guna bagi yang susah nak menabung

      Delete
  4. wow..mcm x mmpu je..tp kita cuba kan insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok macam tak mampu.. tapi bila dah cuba, ok jer.. dah mula dengan angka besar..

      Delete
  5. Sikit2... Lama2 banyak ler jadi nyer... Insyaallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya in shaa Allah, boleh, setakat sekarang masih boleh ikut lagi.. harap kekal sehingga ke hujung tahun..

      Delete
  6. husna ada tabung syiling dan tabung jual ais krim je.. hihihi.. all the best kak eyda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ada 3 tabung, 1 tabung simpanan gaji, 1 tabung syiling dan tahun ni, tabung ni plak..

      Delete
  7. saya pun ama dah start buat bende ni sejak baca blog farrah 2 tahun lepas. saya harap saya boleh istiqomh la

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru mula buat benda ni tahun nih.. sebelum nih tabung duit hijau dan 50sen.. tahun nih tabung syiling, tabung yang ni dan tidak ketinggalan tabung duit gaji..

      Delete
  8. thn ni zai start yg ni pulak sesambil main kutu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyda ada 3 tabung, tabung duit gaji, tabung syiling dengan tabung nih..

      Delete
  9. ekin belum strart lagi aduhhh la lupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja ekin, start dengan angka kecil tu, tapi kena kira sampai ke minggu ni dah brapa minggu tertinggal..

      Delete
  10. Wah! Baguslah menyimpan by week..nak copy jadual tu boleh 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ni Farrah pernah buat tahun2 lepas.. copy jer, Eyda pun copy dari orang..

      Delete
  11. Kalau buat cengginie memang fail.. hehehe

    ReplyDelete
  12. aida maintain cara aida yg lama.
    aida start tahun lepas eyda.
    saving ikut haribulan :)
    1hb = RM1.
    15hb = RM15.
    begitula seterusnya.
    memang sakit la skit bila da hujung bulan.
    tapi utk saving, ku redah jugak :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...