August 20, 2016

Breakfast Pilihan Keluarga Eyda


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Bila hujung minggu korang selalu breakfast di rumah atau di kedai?

Bagi Eyda ikut mood dan keadaan.. Kekadang di rumah kekadang di kedai atau gerai jer.. Kekadang tapau bawa balik..

Kali nih Eyda nak share breakfast yang seringkali menjadi pilihan bila bersama anak-anak..

Bagi Eyda kalau berkunjung kat kedai nih memang Eyda dan anak-anak suka makan Koey Teow Kerang.. Rasanya memang cukup membuatkan anda nak makan lagi dan lagi.. Jadinya tak hairanlah kalau adakalanya  korang terpaksa menunggu lama untuk mendapatkan Koey Teow Kerang korang tu..

Koey Teow Kerang (Besar) - RM5.00

Koey Teow Kerang (Besar + Telur ) - RM6.00

Ni plak menu Roti Bakar Telur Goyang kat gerai sebelah.. Beli masa Kimie buat perangai.. Huhuhu.. Bagi Eyda boleh laa makan, tapi Eyda lebih suka makan Koey Teow Kerang lagi kat gerai sebelah..

Roti Bakar Telur Goyang - RM3.00

Kat tempat Eyda makan nih banyak gerai yang menawarkan pelbagai jenis menu yang boleh dipilih.. Makanya di sini ada lebih kurang 5 gerai yang menawarkan pelbagai menu breakfast yang boleh dipilih.. Semuanya berada di bawah satu bumbung.. Jadi tak risau laa kalau nak makan dengan orang yang mempunyai citarasa yang lain kan..



22 comments:

  1. Sedapnya izzeyda....roti bakar telur goyang tu menggamit hati la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap SA.. betul menarik roti bakar telur goyang tu..

      Delete
  2. breakfast selalu kat uma, time blaja ja breakfast kat luar. keow teow kerang sy suka mkn time malam

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang suka nak breakfast kat rumah jer.. tapi kekadang anak teringin nak breakfast kat luar, layan jelah..

      Delete
  3. Kuey tiow tu menggoda selera. Mesti best makan panas2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup memang best makan time panas2..

      Delete
  4. Koey Teow Kerang dgn telur tu mmg nampak sedap... berbaloi sungguh saiz dgn harga tu... best :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kata nampak, memang sedap pun Koey Teow Kerang + telur tu..

      Delete
  5. Replies
    1. dekat dengan rumah, gerai tepi jalan sebelum simpang nak ke Hitech Kulim..

      Delete
  6. Replies
    1. memang sedap Ekin.. boleh laa bila2 Ekin ajak abang makan kat sini kalau nak ke Kulim..

      Delete
    2. kedainya dekat mana tu kak eyda

      Delete
    3. dekat dengan rumah, gerai tepi jalan sebelum simpang nak ke Hitech Kulim..

      Delete
  7. nmpk kerang...nmpk telur goyang....smua sedap la

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap laa Zai.. kalau tak, anak tak ajak laa makan kat situ..

      Delete
  8. auw..tergoda tengok koteow tuuu..roti bakar telur goyang ni memang tgah trendy skrg ni kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap koey teow tu.. betul, roti bakar telur goyang memang tengah trending sekarang..

      Delete
  9. rindunya nak makan kuey teow grg huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli koey teow boleh laa goreng kat rumah

      Delete
  10. lama tak makan sejak2 balik makan ketam lembut tu. haih nanti bleh p singgah ada kenduri kt kulim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni breakfast hanya ada dari pukul 7 hingga 11 pagi jer..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...