June 4, 2016

Perlaksanaan Mengenai Waktu Peringkat (WP) Bekerja Khas Pada Bulan Ramadan


Assalamulaikum dan selamat sejahter semua.. Alhamdulillah semalam Tan Sri Dr Ali Hamsa, Ketua Setiausaha Negara telah mengeluarkan kenyataan akbar mengenai Waktu Peringkat Bekerja Pada Bulan Ramadan.

Semua penjawat awam akan dibenarkan pulang awal 30 minit daripada biasa. Ini dilakukan dengan mengurangkan 30 minit waktu rehat setiap hari. Maka ianya tidak menjejaskan waktu bekerja setiap hari sepanjang bulan Ramadan..

Di sini Eyda lampirkan kenyataan akhbar tersebut.




SUMBER 



14 comments:

  1. Untung laaa balik awal... Tapi jalan pon sesak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan puasa kalau time balik memang akan sesak.. masing2 nak balik berbuka di rumah..

      Delete
  2. Salam Ramadan Al Mubarak yg bakal menjelang tiba. Semoga amalan kita semua tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya... aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. mudah-mudahan.. salam Ramadan Al Mubarak daripada Eyda buat Khir Khalid sekeluarga..

      Delete
  3. Lea amek 7.30.. wp4.. haha... balik awalllllllllll....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awalnya Lea.. Eyda stay masa biasa jer.. takut terbabas..

      Delete
  4. Itulah istimewa orang keja Gomen berbanding cheq yg koje swasta ni :(
    Keje sama je macam bulan biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tahun nih MJ.. tu pun last minute baru umum..

      Delete
  5. nasib bos kami baik hati even dia bagi balik 4.30
    tapi kami xsampai hati pulak sbb kami tghari pi amik anak sekolah..
    so balik kul 5 pun dah ok..bukan balik2 kena masak pun..tu balik kafa diorg pun 515...sekali harung senang..ni kang balik umah kena kuar lagi payahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kalau nak keluar 2-3 kali baik tak payah kan.. ni memang kena ambik awal, sebab jauh kan..

      Delete
  6. Lega rasanya tahun nie merasa balik 4.30ptg.. Sha rehat kat opis jer..

    ReplyDelete
  7. Klinik Kesihatan tetap kene tutup pukul 5ptg. Huhhh..

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...