blogger

KaD RaYa DaRiPaDa SHiDa RaDZuaN

6/29/2015 04:03:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Adoyaii susah betul nak update entri terkini kan.. Tak apa lah, Eyda up entry yang agak ringkas dan padat.. Sesuai laa dengan kekangan masa..

Tadi Eyda terima surat, rupanya kad raya yang pertama Eyda terima pada tahun nih.. Special tu daripada Shida Radzuan atau blogger Dunia Shida..

Eyda dapat sekeping kad raya dan fridge magnet Shida Radzuan.. Cantik kan?




Mesti korang heran kan macam mana laa Eyda boleh dapat kad nih.. Sebenarnya Shida ada laa bagitau yang dia nak bagi kad raya.. Sesiapa yang berminat, tinggalkan alamat buatnya.. Apa lagi Eyda pun tinggalkan alamat Eyda..

Akhirnya inilah yang Eyda terima pagi tadi.. Ada yang masih belum berkenalan dengannya? Meh berkunjung ke Dunia Shida nih.. Banyak tutorial blog boleh diperolehi kat sini.. Bukan itu saja, ada jugak advertorial di dalam blognya.. Review tentang sesuatu produk pun ada..


Jom kita singgah ke blog Shida ya..



segmen & GA

GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru

6/29/2015 03:44:00 PM


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jom join beramai-ramai, manalah tau rezeki korang kan..


http://azlenaryzalbakar.blogspot.com/2015/06/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN



Tag






Hadiah yang ditawarkan


* Hadiah Utama *
1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORT MELAKA
( Tarikh penginapan pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )
Hadiah ke - 2
Duit Raya RM 50.00
( diberi secara topap handset atau bankin )
Hadiah ke - 3
Duit Raya RM 20.00
( diberi secara topap handset  atau bankin )



hadiah

TeRiMa KaSiH MaSTuRaDiN

6/27/2015 10:55:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Alhamdulillah masih ada rezeki untuk Eyda.. Hari Isnin yang lepas Eyda terima satu parcel.. Rupanya hadiah GA Dotter of Mohd Din Birthday..

Terima kasih banyak-banyak Masturadin di atas hadiah nih.. Eyda memang tak sangka nak menang.. Apapun, itulah dinamakan rezeki kan..

Inilah hadiahnya sebatang pen Singapore

Cantik tak?

http://www.masturadin.com/2015/06/senarai-nama-pemenang-dottersofmohddinbirthdaygiveaway.html
Keputusan GA


Sesiapa yang ingin mengenali dengan penghantar hadiah nih.. Singgah laa ke blognya.. Masturadin nih jugak seorang peniaga online.. Antara barangan yang dijual adalah emas, pakaian, makanan dan keperluan harian.. Banyak kan.. Dia juga adalah salah seorang ahli EFG (Exchange Feed Group).. Jom kita singgah sambil berkenalan dengannya..




hadiah

TeRiMa KaSiH DeaNNa MoRNi

6/25/2015 10:47:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Entri yang agak ringkas dan padat.. Yelah, busy nih tak sempat nak mengadap blog lelama sangat..

Kat sini Eyda ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Deanna Morni kerana sudi menghadiahkan something untuk Eyda.. Hadiah sempena menjadi Top Komentar di blognya dari bulan Febuari - Mei 2015..

Padahal Eyda baru jengah blognya dalam sebulan dua jer kalau tak salah.. Kiranya Eyda nih pakar mengebom jugak laa kan.. Boleh mengebom komen berpukal-pukal.. Hehehe..


Hadiah yang diterima

Berada di sebalik nota..


Korang nak tau tak, Deanna Morni nih pencinta makanan tau.. Dia memang suka cerita pasal makanan.. Makanan kegemaran plak adalah kari.. Jamu jer kari apa pun, mesti dia suka.. Oppss nak jemput Deanna Morni makan ke nih? Hehehe..Pada yang masih belum berkenalan dengan Deanna Morni nih, jom jengah ke blognya.. Dapat jugak menambah kenalan..




Eyda

WoRdLeSS WeDNeSDaY #18

6/24/2015 07:54:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Busy betul minggu nih, sampai Eyda tak sempat nak jenguk blog nih.. Okey laa, sempat jengah sekejap hari ni pun dah ok..




Jumpa lagi nanti ya, selepas kesibukan Eyda agak terkawal.. Rindu kat kengkawan semua.. Nanti Eyda singgah blog korang ya.. Maaf tau..





segmen & GA

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia

6/22/2015 11:27:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jom join beramai-ramai contest nih.. Contest nih berlangsung sehingga 26 Jun 2015.. Hadiah yang ditawarkan agak lumayan..


http://sayaiday.blogspot.com/2015/06/blogger-contest-riang-ria-raya-gopro-4.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :




Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 





------------------------------------------------------------------
Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST  
------------------------------------------------------------------




Hadiah yang ditawarkan




+ Senarai Hadiah : 

Tempat Pertama  : Gopro 4
Tempat Kedua      : Duit Raya Cash RM150
Tempat Ketiga      : Duit Raya Cash RM100
3 x Duit Raya Cash RM50



Pilihan barang yang menjadi pilihan Eyda


1. Rizman Ruzaini Blooming Lace Mix Kurung (06  Tiffany Blue)
Rizman Ruzaini Blooming Lace Mix

Saya suka sangat dengan baju nih memandangkan designnya yang simple dan menepati citarasa saya..




2. Hijab2go Mahzsuz Chiffon Instant Shawl Green

Hihab2go Mahzsuz Chiffon Instant Shawl Green

Tudung ini plak sesuai digayakan dengan baju Rizman Ruzaimi Blooming Lace Mix di atas




3. Multifunctional Portable Aluminium Folding Picnic Table With Seats White

Multifunctional Portable Aluminium Folding Picnic Table With Seats White

Meja ni boleh digunakan masa rumah terbuka Raya Aidilfitri nanti.. Boleh menampung tetamu yang hadir.. Bukan itu saja, ianya mudah untuk disimpan..




4. Pasabahce Kitchen 1.5L Canister - 2 pcs
Pasabahce Kitchen 1.5L Canister - 2 pcs

Dah nama pun raya mesti laa banyak kuih raya akan dijamu pada tetamu.. Pastinya bekas untuk isi kuih raya tak mencukupi.. Boleh juga gunakan bekas ni nanti..




Contest bermula hari ini iaitu 19 June hingga 26 June (12 tengahari)




blogger

KeNaPa Ya?

6/22/2015 08:50:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Sekejap jer dah hari Isnin.. Dah masuk hari ke-5 kita berpuasa.. Alhamdulillah masih diberi kesihatan dan kekuatan untuk menjalani ibadah puasa..

Eyda sebenarnya menghadapi sedikit masalah dengan blog Eyda.. Tak pasti plak di mana silap dan salahnya.. Tetiba jer tak boleh nak edit gadget bloglist Eyda..

Ada sesiapa boleh tolong Eyda? Dah hampir seminggu Eyda usahakan, tapi masih tak berjaya.. Sebelum nih senang jer nak add list.. Sekarang nih bila klik add list ini yang jadi.. Apa pun tak boleh nak edit.. Huhuhu..


Sebelum Eyda nak add blog masuk list


Selepas klik add blog to your list..


Nampak tak apa yang jadi? Bahagian sort tu masa sebelum klik add blog ada.. Bila klik menghilangkan item pada sort.. Blog tetap tak boleh add kat dalam list blog Eyda jugak..



segmen & GA

Giveaway Duit Raya Dari BBL

6/22/2015 08:20:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jom beramai-ramai join dan memeriahkan Giveaway nih.. Giveaway dari sahabat blogger yang lain.. 



< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya




tazkirah Jumaat

TazKiRaH JuMaaT #17

6/19/2015 10:00:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari nih Eyda nak berkongsi kelebihan ABC.. Jom kita tengok apa kelebihannya.. 

Kelebihan ABC

 


 

Allah

Beri kita hidup

Cuma seketika

Di dunia ini

Elok kita muhasabah diri

Fikir akan akhir hayat

Gerbang akhirat pun

Hampir tiba

Inilah hakikat hidup

Janji Allah yang pasti

Kalimah syahadah

Lailaha Illallah

Muhammadur Rasulullah

Nak di ucap tak pasti

Orang muda atau tua

Pasti merasai mati

Qualiti iman jaminan syurga

Rasulullah s.a.w. bersabda

Siapa ucap jaminannya syurga

Tapi, jika gagal

Untuk mereka adalah neraka

Visi kita adalah akhirat

Walaupun dunia depan kita

Yang pasti semua akan tinggal

Zalimnya kita jika tak dak Iman dan Amal






segmen & GA

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

6/18/2015 04:45:00 PM


Bismillahirahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jom ramai-ramai join GA nih..



Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK




segmen & GA

Raya Giveaway by Sally Samsaiman

6/18/2015 02:47:00 PM


Bismilahhirrahmanirrahim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Jom beramai-ramai join GA Sally nih..


http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-sally-samsaiman.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Antara hadiah-hadiahnya:
Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang
Kad Raya Doodle (Handmade) -  5x Pemenang
Kad Raya Sally - 15x Pemenang

(Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)

Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)


hadiah

TeRiMa KaSiH ScDha SeiN a.k.a SS

6/18/2015 09:39:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Seronoknya Eyda, asyik terima parcel je kan.. Minggu lepas dapat daripada Ayuni Rafilah.. Minggu ni daripada Scdha Sein a.k.a SS.. Alhamdulillah rezeki buat Eyda.. Kiranya macam hadiah hari lahir laa.. Hehehe..

Nak tengok tak apa yang Mbak Jambu hadiahkan kat Eyda.. Semuanya barangan daripada Bandung.. Huhuhu jauh gitu datangnya..

Parcel daripada SS

Isi kandungan parcel

Beg

Fridge Magnet

Sticky Note istimewa daripada SS


Sticky Note tuh dah ikut SS terbang ke Bandung.. Siap ada bau Bandung lagi.. Hehehe.. Thanks banyak-banyak SS.. Tak sangka cepat betul parcel nih tiba kat Eyda.. Mungkin sebab parcel istimewa itu yang sampai cepat tuh..




ramadhan

SeLaMaT MenYaMBuT BuLaN RaMaDHaN 1436 H

6/18/2015 09:25:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Macam mana permulaan puasa pada hari ni? Diharapkan dapat menjalaninya dengan baik.. Biasa laa kan, perut dah biasa diisi di waktu sebegini, sekarang kena menahan lapar dan dahaga sehingga waktu berbuka nanti..

Okey laa, Eyda tak mau laa nak berceloteh panjang-panjang.. Hanya nak mengambil kesempatan yang ada ni untuk ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan 1436H kepada semua..


 



Semoga kita dapat memperbanyakkan amalan ya, di bulan yang mulia pada tahun ini..





pemenang segmen & GA

TeRiMa KaSiH aYuNi RaFiLaH

6/17/2015 04:01:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari nih nak kongsi hadiah yang Eyda menang.. Alhamdulillah masih ada rezeki buat Eyda.. Umpama hadiah sempena hari kelahiran Eyda jer.. Sampai pun hampir dengan hari lahir Eyda..

Apapun Eyda nak berterima kasih kepada Ayuni Rafilah dengan hadiah GA sempena hari ibu yang dianjurkan.. Ada yang tak ingat GA yang mana, meh klik SINI.. Keputusan GA plak di SINI..

Apapun sebelum tuh meh berkenalan skit dengannya.. Ayuni Rafilah tinggal di Selangor.. Dia nih memang suka dengan kucing.. Dia ada berkongsi mengenai kucing di blognya.. Bukan tu saja, dia juga ada buat review mengenai sesuatu produk.. Malah ada pelbagai tips juga ada di dalam blognya..




 

Alhamdulillah rezeki.. Tapi memang Eyda tak ingat langsung nak semak keputusan GA nih.. Almaklum sajalah agak busy kan time tuh.. Thanks Ayuni sebab informkan Eyda..

Cantik kotak FlexiPack nih

Inilah hadiah yang dimenangi Eyda


Ermm nak bagi kat mak, tapi mak plak jenis tak pakai rantai sebegini.. Nampaknya sendiri laa yang melaram.. Tak apa lah asalkan ada yang memakai kan..



Blog yang Diikuti