October 13, 2015

uBaT oH uBaT


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Alhamdulillah suara Eyda makin baik dan semakin baik.. Eyda dah cuba beberapa petua, tapi macam lambat jer..

Kena plak beberapa kali nak ke farmasi dan seangkatan dengannya asyik terlupa jer walaupun bercuti di hujung minggu.. Akhirnya semalam selepas abis jer meeting, Eyda terus singgah ke farmasi yang berdekatan.. Eyda dapat laa beberapa ubat macam kat bawah nih..


Ubat antibiotik, ubat sakit tekak dan ubat untuk suara serak..


Alhamdulillah selepas Eyda makan semalam, pagi nih rasa okey sikit suara dan tekak Eyda.. Semoga suara Eyda pulih sepenuhnya dalam minggu nih.. Amin..


28 comments:

  1. besar-besar ubat dia..kalau dgn fidah..memang tak telan dah..mau kena ketuk bgi kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, nasib mampu lagi nak telan..

      Delete
    2. akak...kena tukar link blog Fida dekat bloglist sep tu..dah tak pakai link tu

      Delete
    3. akak tak sempat nak tukar lagi kat bloglist tuh.. sibuk sangat..

      Delete
  2. alhamdulillah..minum air suam banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum air suam, air kosong sampai tak larat nak ulang pi toilet..

      Delete
  3. kenapa laa kedekut sangat farmasi tu boh dalam satu plastik..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau laa murni, dia kira nak senang kot semua dalam satu plastik..

      Delete
  4. alhamdulillah....ce nyanyi sikit heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. buat masa ni boleh nyanyi lagu rock ja.. hehehe..

      Delete
  5. ada bunyi suara Ella atau Siti Nurhaliza ahaksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada laa bunyi ala suara Ella sikit.. hahaha perasan.. padahal suara serupa katak panggil hujan..

      Delete
  6. rupanya ubat klinik juga penyembuh eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, tekak semalam rasa sakit, dah okey.. cuma suara sedikit demi sikit dah muncul..

      Delete
  7. Letak dalam satu plastik cara mkn semua sama ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup semua sama jer.. makan 1 biji untuk setiap jenis 3 kali sehari selepas makan..

      Delete
  8. sudah ku rasakan peritnyaaa ketiadaan suara..
    skarang da okay ke kak ? dah boleh karok balik ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum 100% lagi.. tapi nak ajak karok boleh dah.. sekarang sesuai nyanyi lagu Ella jer dulu..

      Delete
  9. Makkk aiiiihhh... bercampur2 ubatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa pasalnya.. semua dia mix dalam satu plastik..

      Delete
    2. Nak jimat kos sampai macam tu sekali ye :)

      Delete
  10. tudia ubat besaq2 pstu cmpur skali plak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pa.. tak sabar nak abiskan je nih..

      Delete
  11. Kalau tak makan ubat keluar suara rock yer ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak makan ubat lagi, suara masih teruk lagi laa..

      Delete
    2. Suara hilang tu, eyda buat recordinh album ke? :)

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...