August 8, 2015

uBaT SeMuLaJaDi Di RuMaH #5


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Tak habis lagi petuaEyda nih.. Punya malas nak rangkum bagi jadi satu entry..

Bukan malas, nak membanyakkan entry.. Almaklum sajalah agak busy dan tak sempat nak bercerita..



Banyakkan khasiat kunyit nih.. Eyda suka makan kunyit hidup buat ulam.. Memang sedap laa bagi tekak Eyda.. Yang tak bestnya nanti jari pun jadi warna kuning.. 


Sumber daripada Imuslimshop.com

23 comments:

  1. ohhh....

    boleh amalkan petua yang bawah tu..

    tak tau lah anemia ni dok takat mana dah...

    ReplyDelete
  2. jari jadi kuning.. tu yg xsuka.. pernah dulu wat masker kunyit, org cakap bagus utk kulit.. memang kulit macam ok tapi yg xbest kesan kuning tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jari jadi kuning? try pakai sudu... keh keh keh...

      Delete
  3. sbnrnya ubat ubat tradisional lbh baik.. dri ubat klinik dan hos ni

    ReplyDelete
  4. Kunyit hidup memang banyak khasiatnya

    ReplyDelete
  5. xpelah at least blog update..n leh share2 petua kan

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Assalam zumal & eyda,
      my mak pun makan hokeyh he3

      Delete
  7. kunyit memang banyak khasiatnya

    ReplyDelete
  8. elok makan kunyit tp tulah kalau makan msti habis kuning jari2

    ReplyDelete
  9. kunyit pon banyak manfaatnye ye
    ayu tau buat masak lemak je kunyit tu kak eyda
    jhehehe

    ReplyDelete
  10. Eyda makan kunyit hidup hidup-hidup? Saya air kunyit pernahlah.
    Oh,..saya pernah tengok kaki orang yg kena Athlete Foot. Ngeri sekejap!

    ReplyDelete
  11. Assalam eyda<
    he#
    tabik spring la kat uols makn kunyit tuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  12. mkn kunyit buat ulam? adess...x boleh nk telan huhuhu

    ReplyDelete
  13. jari kuning? ce try mkn guna sarung tangan

    ReplyDelete
  14. kunyit banyak khasiat...tapi nk mkn tu problem uhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayam goreng kunyit x leh makan... he he he...

      Delete
  15. kunyit idup buat ulam?
    1st time aida dgr.
    aida selalu masak guna kunyit idup, tapi x pernah makan gitu aje :)

    ReplyDelete
  16. Minum air kunyit masa dlm pantang pun seksa jiwa raga..nie kan pula nak makan kunyit hidup, mau pengsan 3hari 3 malam.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. kunyit? mcm x mampu je nak makan macam tu je..hehe

    ReplyDelete
  18. kaki atlet tu apa ? hehehe.. peluh melampau2 ke..
    hilangkan bau kaki sbb peloh ?

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...