August 6, 2015

uBaT SeMuLaJaDi Di RuMaH #4


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Banyak juga khasiat daun selasih..






32 comments:

  1. Replies
    1. hehehe selalu stress ke CP?

      Delete
    2. Assalam uols,
      CP ni busy man dan tentuuuuuuuuuuuuuuu la stress semedang yer dop he3

      Delete
  2. huhuhu.. sygnya tak berapa nak kenal daun pokok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa tak berapa kenal jugak daun pokok nih..

      Delete
    2. Assalm eyda,
      samaaaaaaaaaa
      iols pun tak kenai daun itu :P

      Delete
  3. ada g kak..sakit perut cirit birit..pucuk jambu batu...
    kalau darah tinggi..rebus daun manggis yang muda tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu pucuk jambu batu.. daun manggis tu tak tau plak.. thanks info nih Fida.. nih pun pinjam info dari fb jer..

      Delete
    2. yup...Daun manggis ni dapat petua dari tok..masa mama Fida darah tinggi ritu..tok rebus daun manggis..

      Delete
    3. Ohh ya ka..boleh laa sesiapa yang ada penyakit darah tinggi amalkan..

      Delete
  4. Bagusnya...selalu buat masak je. Tak tahu khasiatnya boleh buat home remedy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan, tak semua kita tau khasiatnya.. bila dah tau nih boleh laa cuba kalau ada bahannya..

      Delete
    2. Nak tanam daum selasih la. Dulu ada tapi dah mati...

      Delete
  5. daun selasih aida kurang arif.
    biji selasih letak dlm air sirap ~ terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa tak kenal jugak.. ya sedap tuh biji selasih minum dengan air sirap.. tetiba teringin plak.. hehehe..

      Delete
    2. Slurpppppp! Terliur bayang air sirap selasih :)

      Delete
  6. kalau daun sireh perlu cari kat kampung...d kawasan bandar ni susah nk jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daun sireh sis JM nak buat apa tuh? Nak buat sireh junjung ka? Hikhikhik

      Delete
    2. komen cikgu kelakarrr! kah kah kah

      Delete
    3. sirih tu... kalu nak cari kat bandar... kena pegi kedai india!

      Delete
  7. Daun selasih kenal nama pokok tidak kenal daun lg la

    ReplyDelete
  8. Susah nak cari tu Eyda, setakat biji selasih boleh jumpa... Nice sharing ^-^

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi guna daun selasih ni
    kalau jmp pon mesti tak kenal pnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap omputihnya 'basil'. Ada banyak jenis :)

      Delete
  10. Assalam eyda,
    sat balik satg nak tanya my mak cemana ghoper daun itu he3

    ReplyDelete
  11. SS kan... daun selasih pon SS tak tahu mana satu... tapi biji selasih SS kenal! ha ha ha....

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...