August 21, 2015

TaZKiRaH JuMaaT #25


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Asyik lambat jer update blog.. Tak pe, asalkan berupdate kan.. Tadi dah join GA, sekarang kita bertazkirah pula di hari Jumaat yang indah nih..

Semuanya sebagai panduan untuk diri dan kepada yang sudi membacanya.. Jika rasa bagus, boleh ambil.. Jika sebaliknya, abaikan saja..


 
 
EMOSI YANG MEMBAHAYAKAN DIRI
 
Kemarahan - lemahkan jantung
Kesedihan - lemahkan paru-paru
Kerisauan - lemahkan perut
Ketakutan -lemahkan buah pinggang
Tekanan (Stress) - lemahkan hati dan otak
 
Elakkan perkara-perkara di atas demi KEBAIKAN dan KESIHATAN
 
 
 
 

12 comments:

  1. Assalam eyda,
    mari kita sama2 elakkan :)
    salam jumaat

    ReplyDelete
  2. jadi marilah kita berusaha utk happykan diri memasing.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Ok... SS akan ingat pesanan ni... Nak ceria2 selalu... TQ...

    ReplyDelete
  4. Bahaya stress dan emosi negatif ni boleh bawak penyakit

    Jemputlah ke blog saya Mom's thoughts have power

    ReplyDelete
  5. semoga kita semua dapat mengekang diri dari 4 jenis emosi di atas :))

    ReplyDelete
  6. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "3 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  7. Semua diatas ada mengalaminya...

    ReplyDelete
  8. Kena pandai atur emosi. Kalau tak jejas kesihatan :)

    ReplyDelete
  9. patutlah rasa lemah jantung, paru2, otak dan perut..mmg kerapkali ada perasaan mcm tu..aduss

    ReplyDelete
  10. Iye ke? hu hu hu...
    aida tgh stress ni.
    sebab keje jauh :-(
    Tiap ari stress, eyda...

    ReplyDelete
  11. Pengawalan emosi itu penting...hehehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...