August 9, 2015

BiLa aNaK MeNGaMuK


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Banyak ilmu yang Eyda dapat daripada FB Imuslimshop.com..

Jadi apa lagi, berkongsi laa kat sini.. Boleh jugak masing-masing mempraktikkan pada anak sendiri..

Mungkin ada yang berkesan dan ada juga sebaliknya.. Apapun tak salahkan mencuba..
















Selamat mencuba dalam memujuk anak-anak ya..



29 comments:

  1. banyak tips.. kesian anak2 eyda tertunggu. isnin nina try beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam nina & eyda,
      tunguuuuu apa tuuuuuuuuuuu ???
      :) he3

      Delete
    2. ok nina, Eyda akan menanti dengan sabar..

      Delete
    3. Waalaikumsalam Sha.. ada pesanan penaja daripada Eyda kat Nina.. hehehe.. nak tau apa dia, tunggu bila dah selamat sampai barangnya..

      Delete
  2. Replies
    1. betul tu Zumal.. dapat jugak jadikan panduan untuk kita..

      Delete
  3. ada jugak ikut fesbuk dia
    ramai yang share kan
    mmg bagus pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, Eyda bukan saja share kat FB.. simpan kat sini jugak untuk sesiapa yang tak ada FB.. dan untuk rujukan sendiri..

      Delete
  4. Yang penting, bila si kecil mengamuk, kita sbg mak ayah kena bertenang dulu. Baru dpt fikir approach yg sesuai utk handle mereka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kekadang mak ayah yang tak boleh tenang.. sekurang-kurangnya ada panduan nih boleh jugak cuba.. thanks atas nasihat Farrah.. mungkin boleh lebih tenang selepas ini..

      Delete
  5. nice sharinggg

    hai..salam singgah dari #bloggerutara

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks CikSIti sudi singgah kat sini..

      Delete
  6. Assalam eyda,
    he3
    kalo iols kaaaaa....
    sebom boboboy ngamuk memang iols yang ngamok dolu he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sha.. itulah, kekadang jadi jugak macam Sha.. tapi kekadang boleh control lagi emosi sendiri..

      Delete
  7. kalu anak mengamok boleh handle... kalu mak mengamok ada tips x? ha ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu kekasih mengamok... booking flight ticket!

      Delete
  8. bila nak mengamok...byk tipsnya...kalau anak merajuk? boleh guna x tips ni....kalau isteri or suami mengamok..mcm mana plak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu suami or isteri mengamok kena tengok carta Wakkkk! kah kah kah...

      Delete
  9. sis JM ni x pandai pujuk...kalau anak mengamok..biar je dia mengamok puas2 :-)

    ReplyDelete
  10. nice tips kak insyaAllah nanti.ekim ada anak boleh rujuk sini

    ReplyDelete
  11. tips yg bagus...
    anak2 aida takutkan ayah nyer.
    jarang la ngamuk tgh2 org.
    kalau ayah nyer takde, hadoi...
    haru biru ibu nyer ni hah melayan amukkan mereka...

    ReplyDelete
  12. Tips yg bgs..sha selalu buat yg asingkan anak tuh.. cepat seket reda dari mengamuk..

    ReplyDelete
  13. nice sharing...

    dl memula emo gak tp lama2 rs mcm emo2 mrh2 pon bkn bdk2 paham....so trus cool...pujuk pelan2

    ReplyDelete
  14. boleh simpan tips ni untuk future nanti..hehe :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...