July 27, 2015

SaMBuTaN BiRtHDaY KiMie


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hai cerita dah seminggu baru nak up hari ni ya.. Hahaha tak apa laa, up jugak walaupun ambik masa seminggu kan..

Ni alkisah birthday si Kimie.. Yelah birthday dia kan dekat nak raya, jadinya raya keempat baru sempat beli kek birthday dia setelah kedai kek baru buka selepas raya..

Okey laa beli jugak walaupun lambat skit kan.. Itu pun selepas seminggu birthday dia berlalu.. Tak ada celebrate apa pun, just beli untuk makan-makan jer.. Jadilah asalkan kehendak Kimie nak kek tercapai..

Memandangkan hari tersebut keluarga kakak dah nak balik, elok sangat laa Eyda belikan kek nih.. Abis jugak laa kek yang Eyda beli nih..


Kek pilihan Kimie sendiri.. Tak banyak pilihan, almaklum sajalah,
baru buka selepas cuti raya..


Muka happy


Semua dia potong sendiri..


Suka sangat laa tuh..


Amboi-amboi suka laa dengan belon sorang satu..


Itu lah saja alkisah di raya keempat kami.. Simple jer.. Selepas makan tengahari, kami ke rumah arwah tok plak, kami pi kutip buah rambutan gading dan merah untuk kakak bawa balik..

Sebelum balik, sempat jugak menyembang dengan mak ndak.. Lama jugak mak ndak berada kat Putrajaya sebab buat kimo kat sana..

Alhamdulillah sebelum balik sini, dia dah habiskan kimo yang keenam dan terakhir.. Semoga mak ndak lebih sihat selepas ni..



46 comments:

  1. tiba2 terliur tgk kek yg qute tu.esok nak suruh husband belikan satu la...utk apa?hmm sesaje...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tak ada masalah apa nak beli kek sesaja jer untuk makan.. Eyda pun ada beli tepung kek segera, tapi belum buat lagi..

      Delete
    2. Tapi husband Fida dia mest tanya soalan pelik..mengidam ke apa minah ni..hehehe

      Delete
    3. kata kat dia nak makan jer, tak boleh ke?

      Delete
    4. semalam cakap kat dia nak beli..disuruhnya kita buat sendiri pulak..aduhai..suamiku...

      Delete
    5. adoi laa nak manja skit pun tak boleh.. sabar jelah Fida..

      Delete
    6. Kita sama la fida apa2 teringin nak mkn disuruh buat sendiri.aduhai wife ni bukannya pndai buat kek tu

      Delete
  2. Assalamualaikum eyda..selamat hari raya dan maaf zahir batin.maaf wana baru sempat jenguk sini..salam 0-0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam wana.. selamat hari raya.. maaf zahir dan batin.. sama laa dah lama tak jenguk blog wana.. busy, ada saja yang termiss nak singgah.. ya kosong-kosong kita..

      Delete
  3. Happy belated birthday untuk kimie..muka happy tu..hihi..jadi anak yang soleh ya..^_^

    ReplyDelete
  4. Bola sorang satu... senang tak payah berebut.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah, tu belon laa bukan bola.. hehehe..

      Delete
  5. SLMT ULGTHUN KIMIE.. CNTIK KEK.. BESAR KEK TU..HEHEH

    ReplyDelete
  6. Hepy belated bufday Kimie.. Semoga menjadi anak yang soleh..
    Pstt.. eyda menang top up RM5..
    check sini : http://seindahcerita.blogspot.com/2015/07/senarai-pemenangjom-terjah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Sha.. ya Eyda dah tau, tuan empunya segmen dah inform.. thanks ya tolong inform..

      Delete
  7. waaaa....kek upin ipin lagi haaaa....hehehhehe....epi besday kimie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banyak pilihan kek kartun.. almaklum sajalah diaorang baru bukak kedai.. itu kek yang dia pilih sendiri.. apapun thanks Deanna..

      Delete
  8. Happy belated birthday kimie.. semoga menjadi anak yang soleh tau..=D

    ReplyDelete
  9. happy birthday!

    cantik kek tu! heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks IQ.. jadi laa kek karekter kartun..

      Delete
  10. Happy birthday Kimie..

    Selamat Hari Raya
    Maaf Zahir dan Batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks emalin..

      selamat hari raya..
      maaf zahir dan batin ya..

      Delete
  11. happy belated birthday kimie..:) kemain suka dya dpt kek.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks husna.. dia memang suka dengan kek..

      Delete
  12. happy belated birthday kimie... comel kek tu terliur nak makan hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Ekin.. sekejap jer abis kek tuh..

      Delete
    2. Oooo yeke suka sangat kek tu.

      Delete
  13. Assalam eyda,
    Happy belated birtday kimie
    senyum sakan potong kek nooooooooo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sha.. thanks.. dia memang suka bab kek nih..

      Delete
  14. Replies
    1. comel ke? secomel tuan birthday ke secomel kartun upin ipin tuh?

      Delete
  15. Replies
    1. yup sambut dengan family terdekat jer..

      Delete
  16. Manisnya senyuman si Kimie potong kek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang manis senyumannya.. hehehe..

      Delete
  17. Izzat kenapa berlenggeng? panas eh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang sentiasa panas.. kalau tak kena kipas, maunya berpeluh2 walaupun baru lepas mandi atau ujan.. dia memang susah nak pakai baju kat umah..

      Delete
  18. Happy Bekltaed Birthday Kimie :) bestnye sambut birthday...hehe.. :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...