July 20, 2015

BuKu eKsPLoRaSi AL-QuRaN


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ingat lagi ke Eyda pernah citer yang Eyda ada belikan buku untuk anak-anak? Kalau tak ingat meh singgah SINI..

Inilah buku yang Eyda belikan untuk bacaan anak-anak.. Buku nih menarik untuk anak-anak mengenali Nabi kita..

Sekarang buku nih menjadi bedstory buat anak-anak Eyda.. Sekurang-kurangnya mereka lebih mengetahui kisah-kisah Nabi kita..


Buku Eksplorasi Al-Quran


Isi kandungan Buku Eksplorasi Al-Quran


Antara contoh kandungan buku Eksplorasi Al-Quran


Buku ni Eyda beli kat kedai buku Popular.. Ada lagi koleksi yang lain.. Tajuk tak berapa ingat laa.. In shaa Allah nanti Eyda nak beli lagi untuk anak-anak..



Harga sebenar buku Eksplorasi Al-Quran RM29.90
Harga beli buku Eksplorasi Al-Quran RM20.90


 

23 comments:

  1. Menarik.. Berwarna warni.. Memupuk minat sedari kecil memang penting.. Nice sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli laa Sha untuk anak.. buku warna warni ni mesti anak suka..

      Delete
    2. InsyaAllah nanti Sha cari.. Sekarang x boleh lagi bagi dekat anak2 sha.. nanti abis dikoyak2 nya.. Hehehe..

      Delete
  2. menariks gak nie..nanti nak gie terjah popular gak la..tq for info!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik.. nanti pi terjah, boleh jugak anak-anak belajar kan.. u r welcome..

      Delete
  3. Bagus ada buku camni, boleh bercerita dengan anak2 kan ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Zumal.. anak-anak siap mintak tolong bacakan untuk diaorang..

      Delete
  4. buku cmni wat budak2 smgt nak bc.. org tua pun minat kalau tgk warna wrni ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yui.. memang buat kita bersemangat nak baca buku sebegini..

      Delete
  5. anak - anak mmg perlukan bacaan macam ini untuk suntik jiwa cinta al quran dan agama ...

    ReplyDelete
  6. Set buku ni memang bagus! Colourful + illustrasi menarik. Sesuai sangat untuk anak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul diaorang akan bertambah minat untuk baca.. jalan cerita dia pun mudah untuk difahami..

      Delete
  7. Menarik buku dia..boleh cari untuk anak buah Cik Mimie nanti :)

    ReplyDelete
  8. memang time kecik2 pun mak ayah belikan buku2 citer nabi dan rasul.. seronok baca..
    bila dah besar buku2 turun kat adik2 sepupu spapat.. still ada smpai skrang.. turun kat anak2 buah pula.. kena kasi bahan bacaan ilmiah.. tv pun kami kasi tngk certain2 katun saja..

    ReplyDelete
  9. menarik tu buku.... nanti nk p usha beli awal pahtu simpan utk bila dah ada anak nti insyaAllah

    ReplyDelete
  10. Assalam eyda,
    baguih buku ni untuk anak2 :)

    ReplyDelete
  11. Harga pon tak lah mahal sangat kan...

    ReplyDelete
  12. aida byk juga beli kan utk anak2 dara buku islamik gini.
    lebih bermakna dari beli kan diorang buku citer dongeng :)

    ReplyDelete
  13. buku bergambar mcm ni baru menarik nk di baca

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...