July 13, 2015

Buffet Ramadhan di Vistana Hotel 2015 Bersama Blogger Utara


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak Eyda update story join Buffet Ramadhan setelah diperam tak jadi pekasam nih.. Dua minggu terperam dalam draf.. Hehehe..

Semuanya bermula bila mana Siti Yang Menaip (SYM) dan Arz Moha buat group whatsapp untuk blogger utara.. Alhamdulillah dah ada 26 blogger dalam group kami.. Majoritinya tinggal di Pulau Pinang atau Seberang Perai..

Okey bila dah ada group nih, apa lagi pelan pertama nak kumpul seberapa ramai yang boleh join Iftar Ramadhan bersama-sama..

Alhamdulillah kami berjaya jugak mengumpul 8 blogger yang dapat hadir, sama ada solo atau berkeluarga atau berpasangan.. Okey laa dengan group yang baru ditubuhkan dapat jugak mengumpul 8 blogger dan family kan..



Pada hari Ahad yang indah, tanggal 28 Jun 2015 akhirnya kami dapat berkumpul beramai-ramai.. Eyda antara yang terawal sampai di Vistana Hotel dengan anak-anak.. Diikuti oleh Sha blogger dari Kisah Kaseh.. Sempat laa kami sekodeng menu yang disajikan sambil snap gambar sini sana..

Memandangkan ini kali pertama kami berkumpul, inilah masanya untuk kami beramah mesra bersama.. Alhamdulillah tak berapa kekok mungkin sebab pernah sembang dalam group whatsapp..

Okey laa jom layan gambar kami di sana.. Ada juga gambar yang dipinjam daripada rakan blogger yang lain.. Apapun memang happening tau malam tu..


Yang hadir malam tu, dari kiri Eyda, CT, Nina, Zalifah, Sha, Arz, dan Pha Is..
Tiada dalam gambar Siti Sharini

Kredit Siti Sharini


Jom ushar menu yang ada.. Maaf ada beberapa menu tak ada dalam gambar..


Kek

Kuih Muih

Puding

Puding


Buah-buahan


Ulam-ulaman

Rojak Buah

Sayur dan Kerabu

Lauk Pauk

Lauk Pauk

Lauk pauk

Sayur-sayuran

Murtabak

Ais Kacang dan Aiskrim

Kerang Rebus


Bihun Sup


Laksa Penang

Pelbagai jenis bubur

Pasembur


Kambing kredit Siti Sharini

Menu bakar (kredit Siti Sharini)


Bagi yang ingin mencuba Buffet Ramadhan nih, Eyda sertakan harga yang ditawarkan di sini..

Harga Buffet Ramadhan di Vistana Hotel Pulau Pinang

Dewasa - RM65
Kanak-kanak (4-12 tahun) - RM30



19 comments:

  1. Seronoknya, dapat gathering mcm ni :)

    ReplyDelete
  2. huihhh...bestnyer dpt berkumpul bersama kan....kira byk jugak la menu nye kan....meriah hihihi

    ReplyDelete
  3. Terus scroll laju-laju... Hahaha.. x mampu nak terliur di petang hari..

    ReplyDelete
  4. Bestnya dapat kumpul-kumpul makan-makan :)

    ReplyDelete
  5. seronok nyer :)
    eratkan sillaturrahim kan....
    aida pernah gi vistana penang.
    lokasi makan2 aida pun sama dgn tempat eyda tu :)

    ReplyDelete
  6. Eyda ke yg sebelah CT tu...kecil molek je orang nye...cam budak sekoloh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !!! berdiri plak sbelah CT mmg lagilah nampak kecik molek je..
      tapi Akak JM ni pun sama je keciknya macam Kak Eyda wakakaka..

      Delete
  7. bagus juga idea Ct dan aRz ni...nanti leh kumpul berhari raya lak....lagi meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada cadangnya gitu.. tapi masing2 bizi pulak..

      Delete
  8. Bestnyer kak su...eih..naper kak su tak besaq2...dari zaman sekolah sampai sekarang maintain jer kecik molek..jeles ai...

    ReplyDelete
  9. Kak eyda awek.muda hihuhi xsangka tu.ada anak 2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!!!! so sweet...kecil molek je

      Delete
    2. memang Kak Eyda lah paling halus kecik molek okay..
      tak sangka ada anak dua dah tu.. hero2 besar2 dah..

      Delete
    3. sangat sweet kita pulak nampak tua ni huhuhu

      Delete
  10. Best dapat kumpul jelesnya ekin

    ReplyDelete
  11. hehehe yang tukang atoq terkejar2 balik keje.. tu yang lambat hehe..
    nasib uols semua ada snap gmbar tau.. boleh cover masing2 hehe.. insyallah nanti kita
    plan aktiviti lain pula ya.. orang lain pulak lead.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. Assalam eyda,
    ni baru baca entry uols he3
    dah teringin balik
    pungggaaaaaaaaaahhhh he3

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...