June 16, 2015

HuJunG MinGGu BeRSaMa aNaK


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Tak abis lagi ya cerita Eyda di minggu lepas.. Hehehe tak mau ketinggalan moment indah bersama anak-anak..

Sempat jugak Eyda membawa Eyda ke Taman Tasik Putra Kulim.. Ini kali kedua dalam sebulan Eyda bawak mereka ke sini.. Sesekali release tension best jugak kan..

Paddle Boat yang kami naik nih hanya RM5 untuk dewasa dan RM3 untuk kanak-kanak.. Memang berbaloi laa.. Kiranya boleh naik sekitar 45 minit.. Kayuh laa korang selagi larat kayuh.. Hehehe..

Inilah destinasi kami


Suka budak-budak nih..


Suka betoi berposing
 

Family lain yang ada

Selepas penat berkayuh, apa lagi Eyda bawak anak-anak minum dulu.. Asalnya just nak order Laicikang ngan ABC.. Lastly, ada menu tambahan plak.. Jom jengah skit apa menunya..


Selepas penat kayuh, apa lagi masa untuk makan..

Bebudak tuh makan Mee Udang.. Okey laa, rasanya boleh tahan, sedap.. Harga mee udang tu kalau tak salah Eyda, RM8 sepinggan.. Ada udang 5 ekor dalam mee tuh.. Saiznya lebih kurang macam yang nampak tuh..


Sori laa snap gambar Mee Udang ja.. Laicikang dan ABC selamat masuk perut.. Hehehe.. Ada-ada saja kan Eyda nih.. Sebelum balik, sempat lagi melayan anak main..



Inilah menjadi tempat untuk anak berlari.. Hehehe.. Orang buat untuk orang main basikal.. Budak-budak buat tempat berlari ye.. Ada jugak yang buat tempat gelongsor.. Apa sajalah kan.. Asalkan gembira dan bahagia.. Ramai jugak bebudak main kat sini.. Ini yang masuk dalam kamera laa..





34 comments:

  1. What a great weekend.
    apapun aktiviti kalau sekeluarga pasti best.
    kat melaka ni ada tasik gak. Kat ayer keroh tu...
    lom lagi bwk izzat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu aida, walaupun nampak simple jer.. tapi bila luangkan masa bersama nih rasa best kan..

      Delete
  2. Bestnye beriadah bersama family...
    Menyelerakan betol mee udang tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, sesekali beriadah macam nih best.. memang menyelerakan mee udang tu..

      Delete
  3. Zumal belum pernah sampai Taman Tasik Putra Kulim nie... sebenar tak perasan kat mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taman Tasik Putra Kulim nih betul-betul kat belakang stesen bas Kulim dan depan Hotel Seri Malaysia Kulim.. kalau datang Kulim boleh laa singgah Zumal..

      Delete
  4. Bila anak gembira. mak bapak pun happy. Kulim kat belah mana ni eyda???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Jie.. Kat belakang stesen bas Kulim dan depan Hotel Seri Malaysia Kulim.. Area dekat2 dengan market Kulim dan Hospital Kulim yang lama..

      Delete
    2. hospital kulim yg lama tu..ada hantu tau kak..tok Fida duduk umah teres atas bukit.tu..taman kenari...pernah abg sepupu nak p umah tok lalu kot situ dlm pukui 3pg..ada lembaga hitam besar kat depan hospital tu...

      Delete
    3. ada dengar jugak tuh Fida.. tapi tak pernah jumpa laa..

      Delete
  5. pernah p masa couple dgn org kulim dulu...sekarang tak mau p dah...nanti terkenang kisah lama..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau macam tu, tak payah laa ke tempat kenangan.. nanti menggamit kenangan lalu plak..

      Delete
  6. Akak ekin duk kulim pun xsampai lagi nanti nak try p la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti bila2 boleh la pergi.. sekali sekala best jugak.. kat situ pun ramai jugak yang jogging petang2..

      Delete
    2. tq atas info kak nanti try abg p la... ntibulan xpuasa hihihi g loni.bahaya hahaha

      Delete
    3. lepas raya nanti boleh laa.. puasa2 nih tak sesuai laa..

      Delete
  7. Maaf ekin baru sempat BW blogakak minggu ada kes kecemasanbalik kelantan tublog bnyk sunyi sikit... Tu balik 2 hari saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa paham.. akak pun minggu lepas cuti.. tak berapa BW sangat pun..

      Delete
    2. terima kasih kak faham...

      Delete
  8. Seronok kalau dapat spend time dgn anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Shikin.. bukan mudah nak spend time yang berkualiti bersama mereka..

      Delete
  9. hujung minggu lah masa utk riang ria bersama anak-anak kan bagi ibu yang bekerjaya mcm kita kita ni..ehh..jap..sis JM belum jadi ibu heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah masa yang ada untuk bersama mereka.. in shaa Allah kak JM akan merasai masa2 sebegini nanti.. jangan sedih tau..

      Delete
    2. Kalu Jay Emm jadi Ibu dah tak boleh panggil Jari Manis... Sudah tukar jadi Ibu Jari... He He He...

      Delete
    3. SS - Ibu Jari Tangan ke Ibu Jari Kaki? hehehe..

      Delete
  10. Spend time together dengan family mmg best....

    ReplyDelete
  11. Masa bersama keluarga adalah masa yang paling best skali :)

    ReplyDelete
  12. nampak menarik juga eh tempatnya. kalau ada rezeki dapatlah p sana.

    rm8? erm.. kalau sedap, bole kot rasanya tutup mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa nak relax-relax petang-petang.. banyak jugak budak2 main buih belon dan basikal kat situ.. meriah jugak laa time petang2..

      Delete
  13. dekat kulim? baru tau pasal tasik ni. lama tak pi kulim pun. hehee
    bestnya bawak anak2 bersiar2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nama ja kampung kat kulim.. tapi baru 2 kali sampai sini..

      Delete
  14. Assalam eyda,
    iols dolu dok kulim tau3
    dari darjah 4 samapi dah habes uni hokeyh
    dok kat taman kenari :)
    dedolu mana ada tasik ni
    elok iols dah pindah bru ada ghasernya :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...