May 10, 2015

TeRiMa KaSiH SaHaBaT #3


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Walaupun bulan nih dah cecah hari yang ke-10, tapi Eyda nak kongsi jugak sabahat yang sudi membuat entri istimewa nih..

Rasa seperti dihargai oleh sahabat Eyda.. Walaupun Eyda agak sibuk, tapi masih ada yang berjaya memasuki carta sahabat Eyda..

Carta pertama nih datangnya daripada Scdha Sein a.k.a SS.. Kali nih senarai top komentar bulan April SS jadikan senarai Nama Budak Kuat Bising..

Memang pun bising, sampai beratus-ratus komen yang memenuhi entri SS.. Apapun memang happening laa terjah ke blog SS.. Tapi bagi yang mudah sentap dan seangkatan dengannya, tak perlulah singgah ke blog nih..

Kang tak pasal-pasal meroyan plak.. Apapun pada sesiapa tidak mudah sentap yang minat untuk travel dan ingin mencari info berkaitan, boleh laa ke blog nih..


http://scdhaseinphoto.blogspot.com/2015/05/awesome-people-april.html


Carta kedua plak datangnya daripada Kak Farrah.. Siapa yang minat craft, memasak, main gitar boleh laa terjah ke blog nih.. Banyak info berkaitan ada di blog nih..

Sini pun ramai peminatnya.. Sampai beratus-ratus komen yang muncul setiap bulan.. Seronok singgah ke sana, banyak info dan boleh beramah mesra lagi dengan blogger yang lain.. Tengok tuh banyakkan komen yang ditinggalkan dalam bulan April jer..

http://famf-tower.blogspot.com/2015/05/mereka-tetamu-hebat-april.html


Carta ketiga datangnya daripada Mama3Farhanah.. Ibu yang bekerja dan mempunyai 3 orang anak dara yang comel belaka.. Walaupun dia berasal dari Kedah, tapi memandangkan kerana tugas, dia sekarang menetap di Kelantan..

Tapi kalau korang baca blog mama nih, pastinya bahasa diri cheq tak lekang daripada penulisannya.. Bukan saja cerita tentang diri dan keluarga.. Banyak jugak perkongsian lain ada dalam blog nih..




Carta keempat datangnya daripada Dunia Zumal.. Walaupun sesekali Eyda singgah sambil mengeBOM blog Zumal, tak sangka plak nak berada di atas carta tersebut..

Singgah laa ke blog nih, bukan saja cerita pasal diri Zumal, malah Zumal ada jugak buat advertorial.. Jom singgah ke blog Zumal bagi yang belum pernah singgah ke sana..




Carta kelima datangnya daripada Jari Manis a.k.a JM.. Manis betul jarinya.. Ke jari manis tuh yang banyak menaip komen sini sana.. MengeBOM sini sana.. Hehehe itu kena tanya tuan badan laa..

Kak JM nih suka travel macam SS jugak.. Sesiapa yang inginkan info mengenai travel boleh laa singgah ke blognya.. Kat sana banyak story Korea ya.. Yang terbaru kak JM ke Korea..

Sapa yang tak kenal kak JM memang rugi.. Dia peramah orangnya.. Kalau nak kena BOM silalah terjah blognya.. Hehehe..

Walaupun berada dalam top 20 tapi stay berada dalam carta lagi.. Thanks kak JM..

http://jarimanistravel.blogspot.com/2015/05/korang-mesti-baca-entri-nih.html


Carta keenam datangnya daripada Cik Ash a.k.a Ekin.. Tak sangka Eyda menjadi orang kedua paling banyak meninggalkan komen.. Apapun memang tak boleh lawan kak JM laa.. Hehehe..

Okey Cik Ash yang lebih mesra dipanggil Ekin nih seorang suri rumah ya.. Sekarang menetap di Kulim, Kedah.. Siapa yang belum mengenali Ekin, jom terjah ke blognya.. Pastinya kunjungan korang akan dibalas..

http://cikash.blogspot.com/2015/05/pengomen-popular-april-2015-blog-cik-ash.html


Carta ketujuh nih plak datangnya daripada Cik Mimie.. Haa bulan nih baru Eyda rajin mengeBOM blog Cik Mimie.. Tak sangka hasil pengeBOMan tuh Eyda berjaya masuk dalam carta dan dapat sijil daripada cik Mimie..




Cantik tak sijil penghargaan yang Eyda dapat nih.. Merah gitu..



Carta kelapan atau sijil penghargaan nih datangnya daripada Afidah Azmi.. Tak sangka nak dapat sijil daripadanya.. Hanya 3 orang yang bertuah jer yang dapat sijil nih.. Eyda nih nampaknya antara yang bertuah laa ya..

Okey laa jom terjah ke blognya.. Pastinya kunjungan korang akan dibalas nanti.. 




Carta kesembilan nih plak datangnya daripada Hidayu Ayumie.. Mummy Ayu nih ada seorang anak yang comel bernama Firash.. Ermm kalau ada sesiapa yang teringin nak memiliki tag atau keychain nama sendiri boleh laa menempah kat Mummy Firash nih.. Cantik-cantik jahitannya..


# update

Carta kesepuluh plak daripada Kak Suria Amanda.. Eyda jarang terjah blog Kak SA nih.. Tapi tak sangka plak terjahan Eyda kali nih membuatkan Eyda berada dalam carta Kak SA.. Bagi yang belum mengenali kak SA, jom terjah ke blognya..





Terima kasih semua.. Ini antara yang Eyda tahu.. Kalau yang terlepas pandang tu, Eyda mintak maaf ya.. Seronok berkawan dengan korang semua.. Korang memang awesome.. Korang sentiasa menceriakan Eyda dikala Eyda kurang ceria..




30 comments:

  1. hai... teha follow sini.. jom follow teha. boleh share critaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok teha.. nanti Eyda singgah ya..

      Delete
  2. Sama2 kak eyda... ekin menetapa di kulim kedah akak syg... johor siapa tu salah org tu... terima kasih gak akak sudi singgah blog buruk ekin tu xpemes pun hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh salah ya.. nanti akak betulkan.. adoii macam mana boleh silap nih.. maaf ya.. huhuhu..

      Delete
    2. Its ok xpe... hihihii.. akak jm.pun silap aritu ingat ekin duk johor...

      Delete
  3. Hebat gak akak... ada semua... ekin pun dah buat entri mcm ni hi ihuhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak laa sehebat yang lain.. baru belajar menjadi hebat antara yang hebat..

      Delete
    2. Sama la ekin xhebat gak

      Delete
    3. ekin pun sekarang akak tengok dah mampu bersaing dengan kak JM.. ni bakal mentee kak JM nih..

      Delete
  4. tahniah utk yg nama kt atas tu hehee akak skodeng je dari seberang ni eyda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak Noor kerana sudi singgah ke blog Eyda nih.. walau pun nama kak Noor tak ada, tapi kak Noor pun rajin jugak menyinggah ke sini..

      Delete
  5. Tahniah sebab rajin singgah komen blog kekawan
    Yg best siap dapat sijil tu :) memang rasa dihargai kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks MJ.. tuh laa dapat sijil tuh yang best.. macam dapat award plak rasa..

      Delete
  6. sama-sama Kak..Semoga bulan akan datang akak akan terus sukses dalam dunia blogger ni..

    ReplyDelete
  7. tahniah kak... akak memang rajin ngomen2. kat blog orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya klik iklan2 kak eyda sekali

      Delete
    2. thanks Amy J.. akak pun agak busy kebelakangan nih.. ada yang sempat, ada yang tak sempat terjah pun..

      Delete
  8. so, kak eyda berada dimana-mana..hihihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally, ada laa kat beberapa blog rakan yang rajin singgah sini.. ada yang akak tak mampu nak mencabar mereka, hebat sangat.. apapun yang penting singgah menyinggah ke blog rakan blogger yang lain kan..

      Delete
  9. amboooooi masyuknyaaaa Kak Eyda.. penuh carta hehehe..
    bila nak masuk carta CT plak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tak berjaya masuk carta CT.. in shaa Allah bulan ni nak cuba nasib..

      Delete
  10. alamat sis JM dah terima so..nantikan small gift dari sis JM ye...jeng jeng jeng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sabarnya nak tunggu kehadiran small gift dari kak JM.. jeng jeng jeng rasanya..

      Delete
  11. wah hebat la eyda..nama eyda ada dimana-mana..eyda memang rajin bw termasuk blog wana..btw, tq eyda.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak laa sehebat kak JM (sambil menjeling manja kepada kak JM).. wana pun rajin jugak singgah sini.. thanks tau..

      Delete
  12. SALAM SINGGAH SEBENTAR

    sudi-sudilah lawat blog saya
    http://85mutiarabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi singgah.. saya dah melawat ya blog awak..

      Delete
  13. Sama2 Kak eyda...hehehe :) Kebanyakkan komen Cik Mimie mesti bawah Kak Eyda..kena fighting ni..ekekeke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka.. jom kita bersaing secara sihat.. hehehe..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...