May 9, 2015

TeRiMa KaSiH KaK NooR


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Salam Sabtu buat buat semua rakan blogger.. Hari ni seronok laa boleh bermalas-malas.. Semalam kerja sehari sebabnya ari Khamis cuti.. Kan kat Permatang Pauh, ada Pilihan Raya Kecil, makanya satu Penang dapat cuti..

Okey laa Eyda tak mau laa nak berceloteh panjang lebar.. Sikit-sikit sudah laa ya.. Hehehe.. Hari nih Eyda nak ceritakan mengenai parcel kiriman daripada Kak Nooriah atau lebih senang dipanggil kak Noor..

Bagi sesiapa yang ingin mencari resepi yang mudah dan cepat tapi sedap sila lah ke blog kak Noor nih.. Banyak menu yang kita boleh cuba.. Banyak yang Eyda suka, tapi belum berkesempatan nak cuba..

Alhamdulillah Eyda beruntung dapat hadiah istimewa daripada kak Noor.. Eyda pun tak sangka nak dapat hadiah nun jauh daripada Brunei.. Memang tak mimpi laa nak sampai ke sana kan.. Dapat hadiah dari sana pun dah cukup bertuah..

Mesti korang heran kan macam mana Eyda boleh dapat hadiah istimewa nih.. Sebenarnya ianya hadiah kerana Eyda dapat meneka dengan tepat soalan kak Noor dalam entry NIH..

Kak Noor tanya siapa orang Malaysia dalam gambar kat bawah nih..
kredit

Eyda jawab laa yang tudung pink sebeleh kak Noor tuh.. Tak sangka plak betul.. Itupun Eyda tengah pikir nak teka yang mana satu..

http://nooriahnaim.blogspot.com/2015/04/alhamdulillah-majlis-berjalan-lancar.html
kredit

Mulanya Eyda sangka nak dapat FM London jelah.. Tetiba sekali ini yang Eyda dapat.. Thanks banyak-banyak kak Noor.. Tak sabar nak cuba resepi yang ada nih..


Buku terbaru resepi daripada kak Noor


Kata-kata yang dititipkan oleh kak Noor..


Hadiah FM London pemberian kak Noor..


Terima kasih banyak-banyak kak Noor dengan hadiah buku Resepi Blogger hasil perkongsian resepi daripada kak Noor.. In shaa Allah kalau Eyda cuba nanti, akan Eyda share kat blog..

Tak sangka kak Noor kirimkan buku resepi sekali buat Eyda.. Nak merajin memasak dengan menu yang baru hasil perkongsian kak Noor nanti..

Terima kasih sekali lagi ya kak Noor..





25 comments:

  1. wah..wahh..menark tu...dapat buku resipi hasil dari penulisan kak Noor sendiri!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tak sangka Kak Noor nak hadiah buku resepi hasil penulisan kak Noor sekali..

      Delete
  2. aha...sis JM baru baca entri kak Noor tu...kalau sis JM mmg x dpt nak guess yg mana masih Msia..mmg LUCK tul Eyda tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah dinamakan rezeki.. memang tak sangka tekaan mengena.. main teka jer pun..

      Delete
  3. dapat FM lagi tu...wowww...tahniah..murah rezeki..tambah koleksi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang suka dapat FM nih.. siap simpan dalam simpanan..

      Delete
  4. Bestnyeeeee Eyda, dapat buku resepi + ada sign tu. Rare tau! Pehni makin semangatlah nak try test resepi baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best.. siap ada sign dari tuan buku lagi.. memang tak sabar nak cuba resepi yanga da dalam buku tu..

      Delete
  5. alahamdulillah akhirnya sampai jugak ya Eyda kaknoor bimbang jugak hari tu sbb time tu banyak cuti kat M'sia

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah hadiah kak Noor selamat sampai.. itulah baru jer baca yang kak Noor dah pos hadiah.. tup2 dah sampai hadiah kak Noor..

      Delete
  6. rezeki lah tu Eyda sbb before tu yang teka semua tak betul kan
    hahahah JM tak ikut teka kalau tak memang kaknoor kena hantar lagi ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau JM yg dapat buku resipi tu memang pelok2 cium lagi lagi hihiih...sib baik x dapat

      Delete
    2. bimbang jugak takut JM tak sampai tangan nak peluk kaknoor ni, almaklum JM kat kurus mulus je sedangkan kaknoor adoiii....sakitt tapi dok masak jugak hari2 haha

      Delete
    3. tak apa kak JM, next time mana tau kak Noor berbesar hati nak hadiahkan buku kak Noor pada yang bertuah..

      Delete
  7. Bestnya dppat buku resepi... wahhh nanti nak trjah la kak nor nk tgk resepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah laa Ekin, mana laa tau boleh mencetuskan idea untuk memasak nanti..

      Delete
  8. wah beruntungnya..tapi kak noor ni punya blog mmg mantap...semua makanan yg di masak menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki.. betul, sedap jer tengok juadah kak Noor..

      Delete
  9. wah, cool gila! hahahha. mengena pula tu tekaan. x sangka ramai juga suami brunei ye...

    tahniah kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Amy J.. mungkin rezeki kan.. itupun dok pikir lama jugak nak teka yang mana satu..

      Delete
  10. wah seronoknya dapat hadiah dari kak noor..wana pun suka intai blog kak noor..

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...