May 20, 2015

RaJiNnYa MeLuKiS


Assalamalaikum dan selamat sejahtera semua.. Banyak betul alkisah Kimie minggu nih ya.. Apa nak buat, Eyda nak share apa berkaitan Izzat tak ada plak.. Si budak kecik Kimie plak yang merajin buat macam-macam.. Jadinya hasil kerja dia yang Eyda banyak kongsikan..

Ni hasil kerja Kimie selepas dia mengamuk ntah apa-apa kat abangnya Izzat.. Tetiba jer datang kat Eyda tunjuk lukisan nih..

Kimie : Ibu cantik tak Kimie lukis nih?

Ibu : Cantik.. mana Kimie tiru nih?

Kimie : Ntah.. (Sambil senyum-senyum gelak-gelak)..

Cantik plak Eyda tengok lukisan nih.. Cara lukis tuh macam dia ada tiru dari mana-mana tempat.. Tapi Eyda tak jumpa plak buku ke majalah ke apa yang berkaitan dengan gambar nih..


Lukisan Kimie


Banyak sungguh hasil seni Kimie semenjak dua menjak nih.. Semuanya Eyda abadikan kat blog nih.. Kalau hilang kertas lukisan atau hasil seni tuh, masih boleh tengok kat blog nih.. Itupun jika blog masih boleh digunakan sampai bila-bila kan..




34 comments:

  1. Replies
    1. hehehe ada nur ya mata dia..

      Delete
    2. tu la...macam ada air jernih kat mata tu..ke bayang2 Fida jer

      Delete
    3. ya betul laa tu Fida.. hehehe..

      Delete
  2. amboi mata dia, berseri seri. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa siap berseri2 lagi mata dia..

      Delete
  3. anak saya pun suka melukis...ada juga lukisan2 mereka yg saya simpan..utk kenangan,boleh tunjuk kt mereka bila besar nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan bila kita tegok dan simpan lukisan mereka kan..

      Delete
  4. gambar kartun apa ntah penah tgk tapi x ingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam sinchan baik & happy :)

      Delete
    2. tu laa tengok pun macam pernah tengok.. tapi tak tau kartun apa tu..

      Delete
  5. yg pasti si kimie ada bakat melukis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang dia lukis cantik, kekadang ikut suka hati dia jer..

      Delete
  6. Kimie berbakat dalam melukis ni.. kalau ada pertandingan melukis join la kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dari dulu memang suka masuk pertandingan mewarna.. pantang tau kat mana2 mesti ajak.. tapi jarang laa menang..

      Delete
    2. Ooo usaha lg inshaAllah nti ada rezeki menang

      Delete
    3. in shaa Allah.. dia nak melukis pun ada mood jugak tu..

      Delete
  7. Tang mata berkaca tu yang mahal!

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ermm lagi menarik kalau framekan ibu Zarith..

      Delete
  9. Replies
    1. itulah dalam marah, dia lukis gambar nih.. hehehe..

      Delete
  10. Rambut siap ada jambul..hehe..pandai Kimie lukis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal tuh rambut yang berjambul tu..

      Delete
  11. Nak SS bagi markah tak? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. brapa cikgu SS nak bagi markah tu?

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...