May 11, 2015

MeGi KuaH LaKSa


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Permulaan hari yang agak malas.. Huhuhu jenuh nak buang aura malas nih.. Kena plak hari nih ramai yang tak ada kat opis.. Apa lagi, makin malas laa jadinya.. Hehehe..

Korang jangan laa ambik aura malas Eyda nih ya.. Ambik yang positif sudah laa.. Okey laa di pagi yang indah nih, Eyda nak kongsi cerita pasal makanan.. Ala tengok tajuk pun dah tau kan..

Pelik jer tajuk entri Eyda kan.. Pelik tak pelik, inilah cetusan idea selepas laksa dah abis meninggalkan kuah.. Bihun goreng pun dah abis, nak makan ngan nasi macam tak meriah plak rasa.. Apa lagi cari jelah apa yang cepat dan mudah yang ada di rumah untuk makan bersama kuah laksa..


 
Megi Kuah Laksa


Disebabkan petang semalam, si bulat Izzat merengek lapar.. Bila disuruh makan nasi tak mau.. Akhirnya inilah menu hasil cetusan idea Eyda mengunakan bahan yang sediada kat umah..

Mulanya celur skit jer megi kosong tuh.. Yelah takut tak kena plak dengan selera.. Lastly, Izzat dan Kimie cakap sedap.. Apa lagi celur lagi laa megi kosong yang ada..

Tak sangka sedap jugak layan megi ngan kuah laksa.. Akhirnya habis jugak kuah laksa tuh.. Malas nak simpan dah kuah tuh, bila abis senang boleh basuh periuk terus..

Menu yang mudah dan cepat di waktu yang malas.. Hehehe..




35 comments:

  1. asal boleh makan... sumbat je.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh fariza.. sumbat jer selagi tekak boleh terima.. hehehe..

      Delete
  2. wah, x pernah lak try dengan kuah laksa... adik saya ni pun, kalau nasi xnak, tapi bila wat maggi, laju je habisnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali merapu apa salahnya.. asalkan boleh dimakan.. hehehe..

      Delete
  3. Menarik..
    Elak pembaziran kann Eyda.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu LZ, memang tak membazir.. zaman GST nih better berjimat cermat..

      Delete
  4. Dah lama nyer tak makan megi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat umah megi kosong memang spare.. mana lah nak tau boleh buat goreng2 ke apa time tak ada apa nak makan..

      Delete
  5. Sally dok pikir kak eyda masak maggi assam laksa je..LOL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak adanya megi asam laksa laa Sally.. akak buat megi dengan kuah laksa ada laa.. hehehe..

      Delete
  6. kuah laksa???..pestime dgr nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha merapu jer pun.. yang pastinya memang sedap..

      Delete
  7. sedpa tau makan dgn kuah laksa...cucuq udang lagi sedap tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sedap.. sedap ke makan ngan cucuq udang? nanti nak cuba laa..

      Delete
  8. hakhak.. kalo cemni iols pun suka youuu.. CT tak suka makan laksa sebab mee yang putih tu.. x suka.. tapi kuah laksa pun okay laaa.. boleh la layan..
    tak tepkir lak nak makan kuah laksa n meggi..

    ReplyDelete
  9. Wah sedapnya megi kuah laksa :-)

    ReplyDelete
  10. boleh try nanti megi kuah laksa maka jadi dia magsa tu Eyda haha kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sesekali ubat selera.. hehehe lawak plak bila digabung namanya tu Kak Noor.. hehehe..

      Delete
  11. Replies
    1. ya betul tu Zumal, mudah dan menepati citarasa..

      Delete
  12. maggie kuah laksa?..biasa sis JM buat klau laksa habis di gantikan ngan meehoon..meggi pun boleh...di umah sis JM ada ada mee sanggul..agak2 boleh tak eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba try skit.. kalau sedap, boleh laa makan kuah laksa dengan mee sanggul plak..

      Delete
  13. sedap tu eyda..kalau wana makan maggi asam laksa..heheh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. megi asam laksa pun sedap jugak..

      Delete
  14. Replies
    1. jangan laa terliur2.. apapun jangan lupa lap skit air liur tu ya.. hehehe..

      Delete
  15. Sedapnya...makan time macam ni...tambah telur rebus..bertambah sedapnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kes malas dan nak abiskan kuah laksa yang tinggal skit sangat.. :D

      Delete
  16. Kuah laksa lemah putih ke...

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. hehehe first time jugak buat.. hahaha..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...