May 19, 2015

BunGa BuaH NaGa


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ada sesiapa kat sini pernah tengok bunga buah naga? Kalau tak pernah, meh Eyda share skit rupa bunga buah naga nih..


Bunga Buah Naga



Kimie laa punya kerja nih.. Mintak kamera nak snap satu bunga.. Dia kata bunga tuh cantik tau ibu.. Lepas dia snap, dia tunjuk laa bunga nih.. Ingat kan bunga apa yang dia nak tunjuk, rupanya bunga buah naga..

Banyak keping dia snap, Eyda just ambik 2 keping nih jer untuk tatapan sahabat semua.. Mungkin ada yang pernah tengok dan rasanya ramai tak pernah tengok.. Kalau buah naga mesti ramai pernah tengok kan..

Maaf laa kalau entry Eyda semenjak dua menjak nih ringkas dan padat.. Masa amat mencemburui Eyda.. Apapun Eyda dapat update apa yang terkini dah memadai kan?




28 comments:

  1. kak su, bunga ni nanti keluar buah naga jg ka?

    ReplyDelete
  2. Oh..xpernah lagi tgk...
    nie baru tahu rupa die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari nih dah kenal kan bunga buah naga kan Nieyl..

      Delete
  3. Dekat belakang rumah ada pokok naga..hehe :) so, dah penah tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berapa kali berbunga tuh cik Mimie?

      Delete
  4. Replies
    1. anak naga belum keluar.. baru keluar bunganya.. hehehe..

      Delete
  5. Akak first time tengok bunga ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa tak pernah tengok time dia berbunga pun.. time dah ada buah baru tengok.. hehehe..

      Delete
  6. wow, x pernah lagi nampak bunga dia.... lawa juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan bunga buah naga ni, Amy J..

      Delete
  7. jgn kata bunga buah naga..pokok buah naga pun x pernah tgk..paling kerap tgk buah NAGA je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, sekarang kak Jm dah pernah tengok bunganya..

      Delete
    2. Naga pernah tengok tak Jay Emm?

      Delete
  8. First time ekin tengok bunga naga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya Ekin, dah berkenalan laa dengan bunga buah naga..

      Delete
    2. Ha ah berkenalan dah...buah naga sedap

      Delete
  9. taw buah ja n pakok cm na.. bubva xtaw plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari nih dah tau laa kan Zarul..

      Delete
  10. EH, Color putih eh bunga dia? buah lak kale purple huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, pelik kan.. bunga warna lain, buah plak warna lain..

      Delete
  11. Replies
    1. pokok dia menjalar laa ibu Zarith.. nih ayah buat tiang konkrit untuk dia menjalar.. tuh nampak macam tinggi..

      Delete
  12. pernah tgk tp xpernah makan.. hehhe

    ReplyDelete
  13. Kampung SS ada ladang buah naga ni... Jadi memang dah biasa tengok...

    ReplyDelete
  14. Buah naga masak ranum kaler pink jeeee... he he he...

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...