April 5, 2015

SPeeDY CHooPeR


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ni barang yang Eyda terima hari Jumaat yang lepas.. Hai dah seminggu baru nak update ya.. Tak kisah laa apapun.. Asalkan berupdate jugak.. Hehehe..

Eyda beli nih dari sahabat Eyda.. Itu pun Eyda tengok dia iklan dalam group di FB baru nih.. Kebetulan Eyda memang nak beli barang nih dan kawan Eyda plak jual dengan harga yang murah.. Apa lagi beli je laa kan.. Dah harga pun murah..


Hai parcel sama warna ngan seat keta plak..

Inilah Speedy Chopper yang Eyda beli..

Alamak tak clear laa Eyda snap..

Eyda beli Speedy Chopper nih dengan harga RM20 termasuk harga pos.. Murahkan.. Kalau cepat rosak sekali pun tak laa rasa ralat sangat.. Padan laa dengan harga yang Eyda dapat.. Apapun Eyda dah guna pakai hari minggu baru nih.. Okey jer, harap bertahan lama laa..


sumber


Bila guna Speedy Chopper nih, Eyda rasa lebih selamat untuk anak-anak Eyda.. Yelah, diaorang nih suka menyibuk bab Eyda nak potong bawang apa bagai..

Nak tolong semua ada, nak tau sapa yang suka sangat menyibuk tuh.. Jawapannya si budak Debab, Izzat namanya.. Bila bagi benda nih kat diaorang, memang suka sangat laa..

Sebenarnya ada pelbagai jenama dan harga di pasaran.. Apapun bergantung laa pada kita yang menggunakannya.. Apa boleh jimat, kita cuba berjimat.. Betul tak? Bila GST bermula, apa saja yang boleh berjimat, semua nak jimat kan..





35 comments:

  1. hehehe, lepas ni potong bawang tak la sedih-sedih lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, tak payah nak sedih apa bagai.. hehehe..

      Delete
    2. haaa tu penting. kalo dak dok menyendu kat dapur sorang2 haha..

      Delete
  2. Replies
    1. haa nih mesti Shikin pernah kisar belacan guna chopper nih..

      Delete
    2. SS kalu boleh nak cari mesin basoh yang boleh siap2 lipatkan kain masuk almari... He He He...

      Delete
    3. kisar SS pun boleh kalau nak miahahaha..

      Delete
  3. Teringin jugak nak beli.. tp blm tau mcm mane kegunaan nye..
    ok x kak eyda

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jer benda nih.. try ja search dalam internet.. siap ada tunjuk cara penggunaannya lagi..

      Delete
    2. kalau Ayu rasa ok, boleh laa beli..

      Delete
    3. ni untuk potong aje kan Kak Eyda ? ke kasi lumat skali..
      kalo macam kita masuk carrot then kita gilis macam kat sagat tu kan ?

      Delete
  4. Replies
    1. Mcm2 boleh kisar tau k.JM.
      Blade die is very sharp.
      Saya kisar capsicum, tomato n carrot all at once masa masak bebaru ni.

      Delete
    2. arghh...x boleh jadi ni nak cari gak satu

      Delete
    3. hehehe pengaruh speedy chopper..

      Delete
    4. Kalu termasuk CICAK... Pon boleh blendar sekali...

      Delete
    5. tak lama lagi ada cicakwoman plak KRU kuarkan ehehe..

      Delete
  5. kalau nk blender buah buat jus boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat jus pun boleh.. cuba laa..

      Delete
  6. boleh chop apa lagi ni kak selain bawang.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa chop sayur, buah, kacang..

      Delete
    2. Boleh mengurangkan tangisan bawang.. Ha Ha Ha...

      Delete
  7. murahnye 20ringgit..mcm best jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah sebab dia nak clear stok yang ada..

      Delete
  8. Kak eyda nanti boleh bgitaw fb dia tak... teringin nk beli la gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa dah abis laa Ekin.. dia nak clear stok.. kat internet ada, tapi mahal skit laa, harga dalam rm40..

      Delete
    2. Ye ke ala melepas la... nk beli gak berminat tengok ni

      Delete
  9. Memang mnjimatkan..bukan sahaja duit..masa jugak.. :)

    ReplyDelete
  10. rm20 dengan postage murah la tu.. hehe kena guna cermat2..
    barang murah tak semestinya cepat rosak kan..

    ReplyDelete
  11. Wah murah giler tu eyda..bagus ni.
    Tertarik juga wana..

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...