April 7, 2015

SeLeSeMa DaN BaTuK


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Semalam Eyda story pasal anak-anak sakit.. Hari nih nak story pasal diri sendiri plak.. Hari nih lambat entry menjelma kan..

Bukan apa, bila badan kureng sihat, abis semua mood ikut bersama.. Nasib kerja urgent dah disiapkan, tinggal beberapa kerja lagi nak kena disiapkan..

Bila selesema dan batuk menyerang, memang tak tahan rasanya.. Tuh tak termasuk, rasa nak demam, kepala pun ting tong skit.. Dan macam-macam lagi..


sumber

Sebenarnya, Eyda start selesema selepas balik dari main bowling hari Jumaat yang lepas.. Batuk baru jer menjengah hari Ahad baru nih.. Memang tak tahan rasanya.. Kena plak time nak tido.. Memang tak selesa sangat..

Nasib laa tak ada meeting minggu nih, kalau tak buat bising jer batuk-batuk dalam bilik mesyuarat.. Eyda paling tak suka kalau time batuk, ada banyak meeting sini sana.. Uuhh memang tak selesa jadinya.. Kalau tahan diri dari batuk, boleh sampai meleleh air mata menahannya..

Encik abang kata nak belikan madu.. Dia kata bagus makan madu tualang tuh untuk batuk.. Yang Eyda tau makan madu ngan habatussauda yang bagus.. Ada lagi petua untuk ubati batuk nih.. Eyda pernah baca dan dengar orang bagitau, tapi tak ingat plak Eyda.. Time macam nih laa tak ingat langsung petua apa bagai kan..

Huhuhu.. Tambah lagi satu di petang hari nih.. Suara Eyda dah ala-ala Ella nih.. Jap lagi boleh meyumbang mambangkan lagu.. Adoiii suara Eyda tetiba dah serak teruk.. Nampaknya kesihatan Eyda makin teruk, perlukah Eyda bercuti? Nantikan esok..





26 comments:

  1. cuti je...rehat..jgn tggu sampai teruk..kesihatan tu lebih penting x de jual kat mana2....cuti tau esok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Eyda tak dengar kata.. datang keja jugak hari nih..

      Delete
    2. Degil Eyda ni.. Nak kena babab.... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. abis laa Eyda kena babab ngan SS.. itulah degil sangat kan..

      Delete
  2. Cuaca sekarang tak menentu... sekali sekala kena rehatkan diri... moga cepat sihat yer...

    ReplyDelete
  3. Kalau selesema memang pening kepala sgt...kalau batuk pulak macam nak terkencing je kan..suara Ella tu okey lagi...So Eyda kena minum air asam jawa tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti laa minum air asam jawa.. tadi minum air barli jer.. sejukkan badan skit..

      Delete
    2. Kenapa tak minum air cap badak??hehehe
      Fida pun tak pernha minum air cap badak lagi..macam mana yer rasanya

      Delete
    3. air cap badak macam air masak jer pun.. kat umah ada barli, boleh masak barli jer untuk minum..

      Delete
  4. mungkin sbb cuaca kot kak, skrg ni panas je
    amalkn byk minum air putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya akak memang lebih suka minum air putih berbanding air yang lain..

      Delete
  5. Semoga cepat sembuh...jgn lupa makan ubat dan minum air masak bnyk2 tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik Mimie.. in shaa Allah Eyda akan makan ubat.. air masak dah banyak minum..

      Delete
  6. Get well soon kak eyda.. cuaca tak menentu sekarang ni.. :d

    ReplyDelete
  7. ooowh inilah entrynyaaa Kak Eyda tak sihat tu.. ehehe maafin gue.. baca dari entry latest..
    dah sihat ke skarang ? da masuk opis kan.. take care ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada cutinya pun.. apapun cuti ari Sabtu dan Ahad baru nih, akak rasa ok laa skit.. cuma batuk jer nak jadi peneman setia.. apapun thanks ya CT..

      Delete
  8. Memang tak selesa kalau batuk dan selsema ni
    Get well soon eyda

    ReplyDelete
  9. Sama ekin ni lepas balik kelantan demam batuk n selsema... perubahan.cuaca kut

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...