April 2, 2015

RoTi oH RoTi


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ada sesiapa kat sini suka makan roti tak? Mesti laa suka kan.. Ada pelbagai jenis roti, ada yang jenis ada inti di dalam roti,  ada roti kosong dan sebagainya.. Macam-macam kita boleh pelbagaikan dengan roti nih..

Kekadang bila lapar, boleh jer jamah roti tuh untuk alas perut.. Bila cakap bab alas perut, pagi tadi Eyda singgah ke stesen minyak.. Sebelum nak isi minyak kereta tu sempat jugak Eyda rembat 2 roti gardenier nih..


sumber


Yelah sekadar nak isi perut laa katakan.. Lagi pun hari nih malas nak singgah ke gerai makan, ada urusan skit.. Boleh laa berjimat sama.. Ermm bila Eyda belek, harganya dah naik 5 sen..

Uisshh seingat Eyda masa roti nih mula dijual dulu harganya baru 60 sen jer.. Sekarang harganya dah mencecah 85 sen.. Harga selepas GST.. Lepas nih boleh cecah sehingga hampir rm1 rasanya..





22 comments:

  1. oh GST....
    apa nak jadi... hehehe..
    saya tak sempat lagi nak singgah man2 supermarket sebab stok makanan ada lagi kat bilik... so tak tau harga lepas GST ni naik ke turun...
    tapi ade cek ink catridge HP by online kat website HP... dah naik sebab GST...
    kalau dulu 1 catridge HP46 harga just 37, ni dah naik 6%... ayoyoyoyoyo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah lagi banyak guna, lagi laa terasa kan..

      Delete
  2. Saya suka makan roti gardenia perisa butterscotch, naik 85 sen lepas GST? :O

    ReplyDelete
  3. saya hantu roti.. hari2 pasti ada stock roti kat umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita, Intan. Suka semua jenis roti :)

      Delete
  4. saboo jela ;)

    p/s : Jemput join segmen Bloglist Mei-Jun by CN yer : http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-bloglist-mei-jun-2015-by-cn.html

    ReplyDelete
  5. Shad pun suka sangat roti gardenia..
    hurm, tak lama naik rm1 la gayanya tuu..

    ReplyDelete
  6. td member pun citer.. naik harga roti..

    ReplyDelete
  7. Betul tu, tak mustahil roti ni akan jadi RM1. Dulu panggil roti ni, roti 50sen je. Sekarang panggil roti 85sen. Kan kelakar tu. :(((

    ReplyDelete
  8. sama dgn kite..lunch semalam saje je nak makan roti..
    then masa ambik tu tgk belakang dulu..alamak RM 0.85 dah...wauh roti pun naik harga...

    ReplyDelete
  9. huuurm sayu hati.. macam mana dengan orang yang tak mampu.. T.T kita at leasst boleh gak kalau nak beli walaupun da naik harga.. sedih T.T

    ReplyDelete
  10. Dah mahal dah roti ni? Sedihnya :(

    ReplyDelete
  11. suka gak mkn roti ni time bfast..dulu 70 sen..dah naik 85 sen...aduhlah....itu naik ini naik..lelama darah JM pun naik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mau naik darah, sis JM cayang. Not good for ur health :)

      Delete
  12. Akak memang sama macam dorsett punk, eyda. Hantu roti. Apa2 jenis - kosong ke, krim ke,..buku ke,..potong ke,..keras, lembut,..akak OK je. Senang ada stok bila perut menggigit.

    ReplyDelete
  13. Biar betul naik 85sen... adess dah febret ekin.roti ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aritu ada beli roti dekat plastik 85sen... tgk resit 80sen jah hihihi xada GST pelik2

      Delete
  14. dah naik harga yer
    dah la anak-anak saya suka makan roti, hmmmm

    ReplyDelete
  15. Mmg naik... ritu beli alas makan tghati trkjut harga lain kam

    ReplyDelete
  16. semua brg naik harga..xtau la raya nnti mcm mna..

    ReplyDelete
  17. Sedihhnyaa..dahla roti feveret wanie tu.. huk

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...