April 11, 2015

MoToR BoaT?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Selamat berhujung minggu semua.. Hai asyik cerita hasil lukisan dan kerja tangan Kimie jer kan.. Merajin laa plak anak teruna sorang tuh..

Okey laa hari nih Eyda nak kongsi lukisan Kimie semalam.. Bila puji bab melukis, tetiba nak melukis laa plak budak sorang tuh.. Tapi Eyda lebih suka Lukisan Kimie nih lagi berbanding lukisan nih..

Pendapat korang macam mana pulak.. Mungkin masing-masing ada pendapat sendiri.. Ini pun lukisan spontan Kimie.. Mula-mula dia nak main tebuk lubang dengan kertas.. Lastly ambik pensil dan mula melukis..


Cute ke?

Lukisan orang yang naik motor boat ya.. Itu yang kimie bagitau Eyda.. Hahaha siap ada tayar lagi ya.. Siap boleh naik kat dalam air dan darat gitu.. Dwi fungsi motor boat nih.. Hehehe..

Siap ada ikan jerung lagi.. Hai laa Kimie banyak betul imaginasimu.. Sampaikan Eyda menaip entry nih sambil tersenyum gitu.. Hehehe..





23 comments:

  1. Canggih betul motorbot, Kimie! Tu sebab ikan jerung tu tak berani nak dekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. canggih sesangat.. hehehe..

      Delete
    2. Cemana jerung tak berani dekat. Jerungnye comel je, motor boat besar. Sekali kena langgar, dah boleh buat burger ikan jerung :D

      Delete
    3. menu baru nih burger ikan jerung.. hehehe..

      Delete
  2. thinking out of the box! ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 sekarang memang kena thinking out of the box.. hehehe..

      Delete
  3. radanya kimie ni suka melukis ni..dah ada potensi si...dari nk tebuk kertas tu...dah jadi lukisan...Eyda jgn buang...simpan...dah besar nanti leh tunjuk ke dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak simpan dalam kamera atau blog jelah..

      Delete
  4. memang anak akak suka lukis ye.. baguslaa ada bakat seni..
    kasi je dia express heheh

    ReplyDelete
  5. memang anak akak suka lukis ye.. baguslaa ada bakat seni..
    kasi je dia express heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata selalu dia suka melukis pun tak jugak.. ntah laa ada laa mood dia jugak..

      Delete
  6. Kekeke..amboi takutnya..ada ikan jerung la pulak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan jerung tuh tambahan terakhir.. hehehe tetiba ja ada ikan jerung sesat..

      Delete
  7. Kombinasi motor dan boat sebab tu bertayar...

    ReplyDelete
  8. Imaginasi budak2 sekarang..hehe..nmpknya sel2 otaknya sedang berhubung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tak sama dengan imaginasi kita dulu2..

      Delete
  9. mcm dolphine je kak eyda
    hehehe
    pandai kimie
    nnt asah lagi bakat dengan banyakkan melukis

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tanya Kimie jugak nih ikan paus ke ikan jerung.. heheh tunggu tau, ada lagi lukisan Kimie.. nanti akak letak dalam entry..

      Delete
  10. Imaginasi budak-budak.
    Kadang-kadang tak terpikir oleh kita yang besar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang itulah caranya budak-budak meluahkan perasaan mereka.. melalui lukisan..

      Delete
  11. Pndainya kimie... terbaik lukisan ni

    ReplyDelete
  12. Bagus budak suka berimaginasi nie kak.. Dia kreatif...

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...