April 7, 2015

BoWLiNG


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Malunya nak up entry nih.. Tapi memandangkan ada permintaan, jadinya Eyda up kan jugak kat sini.. Nak tau cerita sebelumnya meh jengah entry Main Bowling nih..

Jangan ketawakan Eyda tau.. Memang Eyda dah agak keputusannya kureng skit.. Tapi up jugak laa, dah sahabat mintak story mory kan.. Ishh macam mana laa Eyda nak mulakan story nih..


sumber


Mulanya permainan akan dimulakan sekitar jam 3 petang hari Jumaat yang lepas.. Kiranya main selepas solat Jumaat ler.. Memang hari dan masa tuh membuatkan keadaan jadi kelam kabut skit..

Apapun kita orang start lewat skit sebab tunggu bos sampai.. Selepas bos dah merasmikan, baru kita orang main.. Dalam ramai-ramai yang main, hanya kami berlima jer perempuan.. Yang lain semuanya lelaki..




Maaf Eyda just snap 1 gambar jer, sebelum permainan.. Gambar semasa dan selepas tak ambik, sebab malu nak tunjuk result yang ntah apa-apa..Hehehe..

Biasalah sebelum nak mula kan boleh try dulu buat beberapa balingan bagi selesa dengan lane kita.. Mula-mula try pun asyik ke longkang je tempatnya..

Bila dah start memang truk balingan Eyda.. Bayangkan game pertama dapat bawah 50 pin jer.. Memang kes ke laut laa jawabnya.. Ehh silap ke longkang tempatnya.. Hehehe..

Next game okey skit walaupun tak sebagus mana, stay boleh up lebih dari 50 pin.. Dan game terakhir baru Eyda dapat mencipta satu strike.. Satu jer? Jadi laa, dari tak dapat langsung..

Dalam 3 game cuma berjaya dapat 1 strike jer, spare pun last-last minute jer yang dapat.. Yang lainnya masuk ke longkang atau kena sipi-sipi jer.. Okey laa bagi orang yang tak pandai main dan jarang main macam Eyda nih kan..

Total balingan Eyda untuk ketiga-tiga game hanya mencecah 211 jatuhan pin jer.. Jumlah tuh lebih kurang total untuk satu game bagi juara jatuhan pin terbanyak..

Korang nak tau untuk geng wanita nih yang berjaya dapat no.1 ialah Azlinda.. Okey laa, dia pun ada bola sendiri, cuma tak selalu main jer..

Tapi bila main sesama kami, memang tak stress laa, sebab semua hampir sama level jer kecuali Azlinda tuh laa.. Tak mampu Eyda nak mengejarnya..

Apapun memang happening laa, sesekali main kan.. Dapat jugak merelease sedikit tension.. Tapi kesannya, memang sakit skit laa tangan keesokkan harinya.. Ntah bila plak nak main pun Eyda tak pasti..

Okey laa korang, nak karang ringkas dan padat jadi panjang laa plak.. Ntah apa laa Eyda membebel banyak-banyak kat sini..





27 comments:

  1. Syok kan bila pin jatuh semua kan...rasa mcm dunia ni ana yg punya...dah boleh berangan ganti pemain negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tuh Afidah.. tetiba ja rasa macam juara.. hehehe..

      Delete
    2. Juara sgt...hehehe..
      Best ni kalau ajak geng yg pergi PD p main Bowling..mesti meriah..
      Nak bagi idea dekat suami lah

      Delete
    3. ya sesekali ajak main bowling beramai2 mesti meriah punya..

      Delete
    4. Hari sabtu ni baru nak buat perjumpaan..harap jadilah

      Delete
    5. in shaa Allah, harap2 jadi laa kan..

      Delete
  2. sue baling main2 ja pun strike gak...
    kita main suka2 ja.. bukan pandai pun... syok jugak ya dpt melepaskan penat bekerja sehari2... nanti kita main lagi jom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh laa baling main2 ja pun, tak sangka nak menang.. jom kak tijah, nanti kita main lagi..

      Delete
  3. ok la tu 211 pin untuk 3 game... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok laa kan untuk yang tak terror macam Eyda nih.. hehehe..

      Delete
  4. 3 game 211? byk tu...almost 100 pin setiap 1 game

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu 211 utk 3 game memang kira cemerlang gak la...

      Delete
  5. Dah berzaman tak main.. Rindu plak... Tapi kang dah main gian plak... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bukan boleh start main, nanti gian nak main jer.. hehehe..

      Delete
  6. suka main bowling , tapi kat sini, game dicharge per hour, phewww, lagi kelakar sebab pin die jenis yang pakai tali utk susun balik pin lepas dah baling bola :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa ya ka.. kalau macam tuh kena main cepat2 laa.. tak sempat nak feel2 bagai.. ada ke macam tuh.. macam permainan budak2 plak siap guna tali untuk susun pin..

      Delete
  7. banyak tu point.. saya slalu dapat 100 lebih je.. kuciwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ya ka.. ni total pin untuk 3 game, bukan 1 game..

      Delete
  8. yumida x reti sgt main bowling ni kak. klo pg pun utk temankan hb je. aritu hb n ipar2 main bowling, yumida jd camerawoman je. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa akak pun bukan pandai sangat.. tau baling bola bowling tuh jer.. kena tak kena belakang kira..

      Delete
  9. Banyak jugak point tu :) Okla, dapat juga release tension kan? :)

    ReplyDelete
  10. tak pe Kak Eyda hahaha.. CT memula main pun ke longkang banyaknye..
    lepas tu ada pula budak2 laki melepak blakang team CT.. each time masuk longkang diorang bersorak.. kureeeeng betol hahaha..

    ReplyDelete
  11. Wana penah main tapi jatuh longkang..huhu

    ReplyDelete
  12. Lamanya tak main bowling
    Time belajar dulu, tiap-tiap minggu main

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...