March 26, 2015

BiLa TiaDa SeLeRa DaN KeMaLaSaN MeLaNDa


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Ada sesiapa kat sini rasa tak berselera nak makan? Kalau korang rasa macam tuh, apa yang korang jamah?

Kekadang boleh jadi macam gambar kat bawah ni jer.. Termenung sambil tengok makanan.. Mulut pun rasa tak berselera nak jamah makanan di depan mata..


 http://www.google.com.my/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAYQjB0&url=http%3A%2F%2Fdakuamatmenyintaimu.blogspot.com%2F2013%2F06%2Fpunca-hilang-nafsu-makan.html&ei=03kSVc-HJoOUuATl1oCIBg&bvm=bv.89184060,d.c2E&psig=AFQjCNHIUWj4Gs0B2OM_SXq6rRAE_Wz6zQ&ust=1427360500965423
sumber


Eyda nih kekadang bila tak tau nak makan apa, Eyda makan roti kering cicah air kopi jer.. Sambil layan tv.. Itu kira dah abis modal laa nak mereka menu nak jamah untuk diri sendiri..

Kalau tak pun, Eyda cari makanan berkuah macam nih bila abis tak ada selera nak makan dan kemalasan melanda diri.. Tapi bukan selalu, sekali sekala jer.. Lagipun bukan bagus sangat makan benda-benda sebegini kan?
 


Megi kosong jer


Okey laa, apa laa yang Eyda merepek di tengahari nih kan.. Apa salahnya kan, sekurang-kurangnya berupdate laa jugak blog Eyda.. Hehehe..

Tetiba rasa penat.. Bukan apa, di kala transport tiada, kena attend meeting plak.. Tengah memikir macam mana nak ke tempat meeting nih.. Apapun dah bagitau bos hal nih.. Huhuhu.. Harap alasan diterima pakai..




29 comments:

  1. Replies
    1. isi apa tuh Afidah? isi perut ada laa..

      Delete
    2. hahahaha..
      Isi orang la...hahaha

      Delete
    3. hehehe.. tak ada orang terisi dalam perut nih..

      Delete
  2. wanie jarang takde selera nak makan kecuali ada masalah, nak iv ke,test ke,camtu..kalau tak mmg byk makan...kuat makan..hehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin penat keja dan pikir macam2 agaknya..

      Delete
  3. Replies
    1. sedapppppp! memang pilihan terbaik time kemalasan dan kepenatan melanda :)

      Delete
    2. sedap kan kak Farrah.. memang selalu spare bagi ada kat umah.. kekadang tengah2 malam lapar, ini jugak yang dicarinya..

      Delete
    3. Menu wajib bila dah x de idea nk mkn pe... Hi hi hi....

      Delete
  4. Megi masak kosong sedap. Tambah telur pun sedap. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyda ngan telur nih alergik skit.. memang dah kurangkan makan telur..

      Delete
  5. bestnya kalau x de selera mkn boleh kurus...sis JM nk kurus tapi pantang nampak mkanan semua nk telan pastu tgk cermin menyesal...baju waktu kurus tak muat!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tak dapat laa nak menolong kalau macam nih..

      Delete
    2. Apsal sis JM nak kurus lagi ni? Dah cukup selimmm dah tu!

      Delete
    3. Pengakuan Jay Emm paling jujur! He he he...

      Delete
  6. Pernah xselera tapi mkn gak ambik hati mak mentua n abe huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah, nanti mak mertua kata apa plak Ekin..

      Delete
  7. Akak kadang2 makan magi ngan milo. Konon nak bagi lebih kenyang hahahah
    2 in 1 makan & minum sekali ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang megi + milo tu ya.. meunya terlebih kenyang tuh..

      Delete
    2. Lama tak mkn maggi.. huhuhuhu

      Delete
  8. saya sentiasa berselera tapi malas nak masak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. Eyda pun ada masa malas melanda jugak.. kekadang time tuh order lauk kedai jelah..

      Delete
  9. ,megi ape tu kak
    macam pekat je kalernya

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...