March 7, 2015

AiSkRiM VaNiLa KaRi


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari nih Eyda nak kongsi hasil percubaan Eyda mencuba resepi yang dikongsikan oleh kak Farrah MF.. Ini entry dari kak Farrah..

Sedap rupanya aiskrim vanilla kari nih.. Walaupun batuk, gatal tangan dan mulut jugak nak buat dan merasa keenakannya.. Amboii ayat tak ingat dunia, tak padan dok batuk.. Hehehe..



Aiskrim vanila kari


Inilah hasil percubaan Eyda.. Anak-anak pun turut merasai kesedapannya.. Okey selamat mencuba ya pada yang ingin merasai kesedapannya.. Sedap makan time cuaca panas macam sekarang nih..





35 comments:

  1. Wahhh sis eyda terbaik cba resepi kak farah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan bahan ada.. cuba jelah..

      Delete
    2. alaa bukan susah pun, aiskrim vanila dan serbuk kari je pun.. yang hiasan macam kak Farrah letak tuh option jer..

      Delete
    3. Betul-betul. Makan begini saja pun dah yummy!

      Delete
    4. kan kak Farrah.. makan macam nih pun dah membuka selera..

      Delete
    5. Dah try buat beli aiskrim vanila cmpr kari tu tekak ekin tak xleh terima rasa nak muntah huhuhj

      Delete
  2. Tak pernah rasa ni, aiskrim vanila kari. Must try ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba laa mana tau kena dengan citarasa..

      Delete
  3. Waahh..k.eyda. Dah try ea resipi k.Farrah.
    Anak suke ea..bolehlah saya plk try nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak akak suka.. anak shikin akak tak pasti laa.. apapun boleh jer cuba.. try buat skit dulu..

      Delete
  4. Replies
    1. sambil garu kepala memikirkannya.. hehehe..

      Delete
  5. wah, akak pun dah try?! ini yang jeles ni. esok jugalah saya nak cari ais krim vanila >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan ada beli aiskrim vanila.. apa lagi cuba laa resepi yang simple nih..

      Delete
  6. waaaah recepi Kak Farrah ni x lama lagi boleh jadi viral ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhik setakat aiskrim tabur serbuk kari tak leh jadi viral lah :)

      Delete
    2. ya ka.. kena cari resepi lain laa kalau macam tuh.. hehehe..

      Delete
  7. Replies
    1. bahan mudah dan senang.. cubalah Eny..

      Delete
  8. patutlah...mcm pernah dgr je tajuk entri nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. pinjam resepi jer, tapi bahan sendiri..

      Delete
  9. wah, mesti nak try buat juga nih..memang tekak nak telan yang sejuk2 ja sekarang ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, time panas2 nih benda2 sejuk laa yang menjadi pilihan..

      Delete
  10. Kari? serius ke kari kak eyda?hehe... nak tengoklah resepinya..terujaaa~~~

    ReplyDelete
  11. Eyda pakai serbuk kari ape?Ikan ke daging?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada serbuk kari ikan jer.. jadi guna serbuk kari ikan laa..

      Delete
  12. Wah, eyda dah cuba! Baguslah kena ngan selera eyda & anak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan baru beli aiskrim vanila tuh.. tuh tetiba teringat resepi kak Farrah.. anak mula2 pelik apa laa Eyda nak buat ngan serbuk kari tuh.. lastly Eyda bagi rasa, suka plak diaorang..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...