February 21, 2015

KoeY TeoW VeRSi ChaR KoeY TeoW


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Rajinnya Eyda update hari nih kan.. Rajin ke apa tak kisah laa.. Bukan apa Eyda bakal busy dari hari Isnin hingga Rabu minggu depan..

Nanti ada plak yang rindukan Eyda.. Ehh ada ke yang nak rindu Eyda nih? Ntah-ntah Eyda nih perasan sendiri jer kan..

Apapun Eyda akan usahakan agar ada entry yang autopublish.. Lagi satu Eyda agak susah hati jugak nih.. Hari Isnin nih akan ada mesyuarat reshuffle..

Ntah sapa laa yang terlibat, risau jugak Eyda.. Yelah beberapa hari lepas dah mintak senarai tugas, jadi tunggu dan lihat jelah jawapannya..

Okey laa, bebel banyak plak Eyda malam ni ya.. Nak kongsi menu malam nih.. Eyda just letak jer bahan yang cepat, mudah dan ada di rumah nih.. Jadi inilah hasilnya..




Anak-anak kata sedap laa ibu.. Sedap ke ambik ati ibu nih? Apapun memang simple dan sedap laa menu kami malam nih.. Amboi puji diri sendiri nampaknya.. Hehehe..

Kalau nama makan sampai bertambah-tambah mestilah sedap kan.. Betul tak?






25 comments:

  1. Aduhhh... Rajinnya masak... Kalu berjiran SS dah buat muka tak malu bawak pinggan... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut mood jugak nih SS.. kalau tak da mood atau tahap kemalasan yang tinggi, silap2 beli jer kat kedai.. boleh nak jemput SS makan sama kalau dah nama berjiran.. ni dah jauh, tak mampu laa nak pos.. maunya basi dulu..

      Delete
    2. Kalu pos... Posmen cekik dulu... He He He...

      Delete
  2. wah bestnya dpt makan CKT :) Tiba2 rindu satu char kway teow basah ni. Hehe, mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat laa Mialia.. sedap sesekali jamu tekak..

      Delete
  3. kalau panas apa pun sedap eyda best tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kak Noor. Lagi berselera kita makan kan,...

      Delete
    2. betul tuh kak Noor dan kak Farrah..

      Delete
  4. Sedapppppppnya! Akak suka kuey teow goreng basah begini. Makan dengan cili jeruk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak Farrah sedap tuh makan macam tuh..

      Delete
  5. eh sama pulak kita...malam tadi pun buat kuey teaw basah jugak..hehe...haihh...lapa pulak tengok kuey teaw kak eyda tgari-tgari ni...he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. macam mana boleh sama plak menu..

      Delete
  6. janji sedap dan anak-anak suka Eyda..

    ReplyDelete
  7. janji sedap dan anak-anak suka Eyda..

    ReplyDelete
  8. rajinnya eyda..wana pun suka apa saja menu berkaitan dengan kuew teow..sedapp..:)

    ReplyDelete
  9. walaupun busy rajin masak juga utk anak2.. ok la tu :)

    ReplyDelete
  10. air tangan ibu mmg la sedap kak eyda

    ReplyDelete
  11. ishh..bila nk jemput mkn kat umah ni..semua SEDAP!!! ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu raya laa boleh buat opeh house.. hehehe..

      Delete
  12. Malam2 kalau dapat yang simple2 macam ni pun dah ohsem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah bila malam, bukan nak makan hebat sangat pun, just yang simple2 pun dah memadai..

      Delete
  13. Confirm sedap tuh kalau dah bertambah2.
    Mintak sikit boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dah selamat menjadi bahan kumbahan.. nak nanti tunggu akak masak lain.. hehehe..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...