January 18, 2015

MaT KooL BuTTeRFLY


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Korang suka makan aiskrim? Eyda bergantung jugak.. Bukan sebab apa kekadang ngilu gigi makan something yang sejuk ataupun kekadang mudah kena batuk..

Eyda sejak berkahwin dan ada anak nih jarang minum air yang berais.. Begitu jugak laa makan aiskrim, kecuali teringin.. Hehehe..

Kimie baru nih beli aiskrim Mat Kool Butterfly keluaran Nestle.. Firstly, Eyda tengok kat kedai runcit laa.. Iklan aiskrim nih baru tengok kat tv semalam.. Bentuk aiskrim nih macam rama-rama.. Sesuai laa dengan namanya butterfly.. Cute jer Eyda tengok aiskrim nih..




Ini laa rupa aiskrim butterfly yang kami beli beberapa hari lepas.. Dah 2 kali beli, Kimie ngan Izzat suka sangat.. Aiskrim nih boleh patahkan jadi dua.. Harganya rm1.80..

Okey laa harga dia kan.. Aiskrim nih berperisa strawberi dan anggur.. Eyda try jugak rasa skit, okey laa rasanya.. Kalau anak-anak beli berulang tuh memang kena selera diaorang laa..




25 comments:

  1. terliur nak makan aiskrim jugak.. huhu

    ReplyDelete
  2. Alolo comelnya.
    Mesti best ni.
    Nanti nak tengok2 jugak lah..

    ReplyDelete
  3. cutenya aiskrim tu... tapi saya kurang suka aiskrim sebab sejuk ngan manis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute kan.. itulah bila bab sejuk ngan manis sangat tak berapa minat jugak.. tapi sesekali makan jugak kalau teringin..

      Delete
    2. Dan nyilu...
      Gigi sensitive?
      Gunalah sensodyne.

      Delete
    3. hehehe.. akak memang dah guna ubat gigi sensodyne pun..

      Delete
  4. WAHHH... nak beli lahhh.... nyum nyumm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli laa kak jah, kongsi ngan aisyah.. hehehe.. tadi Kimie nak beli lagi, abis plak..

      Delete
  5. Replies
    1. comei kan.. beli 1 boleh makan 2 orang..

      Delete
    2. eleyh ZF.. kalo nak tu cakap jelaa.. berbasa basi lak.. hehehehe =p

      Delete
  6. hehehe kretip marketing strategi.. beli satu patah dua.. bleh kongsi atau makan satu dak cukup beli lagi hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah namanya marketing.. kena pandai cari idea yang kreatif untuk mearik minat pembeli..

      Delete
  7. ooo...boleh la beli satu, kongsi 2 orang
    jimat, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jimat skit.. tak payah nak gaduh2.. hehehe..

      Delete
  8. dah lame tak makan eskrim camni... romantic betoi beli satu share 2 orang.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau yang tengah bercinta atau baru kawin ok jugak, boleh jugak romantik2 skit.. beli aiskrim nih, boleh kongsi2..

      Delete
  9. eh,eh,comel je aiskrim ni..boleh bagi dua pula tu..
    IbuNoey masa dah kahwin ni still lagi makan aiskrim.cuma minum air berais tu yang dah kurang.ngilu gigi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu comel jer aiskrim nih.. Eyda aiskrim makan jugak, tapi kadang2 jelah.. betul, bila rasa nyilu kurang nak minum air berais kan..

      Delete
  10. Yang best tu boleh patah dua :) senang nak share hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, nak makan banyak boleh laa tamak sengsorang.. kalau nak berkongsi pun senang jugak..tak payah nak gaduh2..

      Delete
  11. Jimat la kan beli satu boleh patah dua. Hehe.

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...