January 23, 2015

BuSy JeRR


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... Hai menyepi plak kan blog Eyda nih.. Sori ye kengkawan, Eyda busy skit.. Minggu depan lagi bertambah busy nya.. Surat meeting direct 3 hari berturut-turut..

Okey laa nak story pasal semalam.. Semalam attend kursus atau bengkel.. Korang nak tau berkaitan apa kursus atau bengkel tu? Bengkel pengurusan jenazah..

Banyak ilmu yang Eyda belajar dari bengkel tu.. Dari tanda-tanda kematian sehingga solat jenazah dan kebumi.. Ilmu lengkap menguruskan jenazah..

Jom layan beberapa keping gambar yang sempat cilok daripada FB opis.. Sendiri tak snap pun..





Banyak ilmu yang Eyda dapat daripada bengkel nih..In shaa Allah kalau ada yang berminat, boleh Eyda kongsikan sebahagian ilmu dari bengkel nih..

Ustaz yang ajar pun best, dia cakap semua direct.. Jadi ada perkara boleh menyebabkan kita tertawa atau malu.. Apapun kita lebih paham dengan teori dan praktikal yang ditunjukkan oleh ustaz nih dengan model dan peralatan yang ada..

Tak rugi kita belajar, bak kata ustaz boleh dipraktikkan pada ahli keluarga terdekat.. Yelah, mana lah tau time tuh hanya ada beberapa orang ja yang boleh menguruskan jenazah.. Kita yang dah ada sedikit ilmu ni, boleh juga guna kan..




10 comments:

  1. bagus ada bengkel macam ni kan..dapat ilmu baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, sekurang-kurangnya kita boleh praktikkan pada family kita sendiri..

      Delete
  2. bagus jugak ada bengkel camni, at least dapat tambah ilmu. ^_^

    ReplyDelete
  3. saya pun pernah hadir jugak bengkel ni time sekolah dulu, tapi dah lupa.
    kalau ada lagi, memang nak join.
    tak rugi belajar selok-belok menguruskan jenazah ni

    ReplyDelete
  4. Elok kita belajar ilmu pengurusan jenazah ni....kita tak tahu bila & di mana, tetiba kita kena terlibat dengan pengurusan jenazah. Mudahlah nanti.

    ReplyDelete
  5. Teringin sangat nak pergi bengkel pengurusan jenazah ni. Banyak ilmu yang boleh dipelajari.

    ReplyDelete
  6. Pernah jugak pegi bengkel pengurusan jenazah masa belajar dulu.
    Kira lama dah..

    ReplyDelete
  7. sis JM permah hadir kursus pengurusan jenazah ni kerana ia fardhu kifayah...

    ReplyDelete
  8. ana pnh gak p kursus jenazah cmni. byk ilmu baru.

    ReplyDelete
  9. ayu pon bz kak
    smpai nak bukak tepon pon xdan
    bz mainng anak kan
    eheehehh

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...